28 / 04 / 2024

Merkez Köyler Arazi Toplulaştırma Projesi

Merkez Köyler Arazi Toplulaştırma Projesi

Bingöl Ovasında 2010 yılında başlayan 16 Köy ve 6.500 ha alanda yürütülmekte olan “Merkez Köyler Arazi Toplulaştırma Projesi” çalışmaları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce yürütülmektedir.

Ordu'da 20 dönümlük bataklık arazi hayat buldu! Ordulular yeni sosyal yaşam alanlarına kavuştu!

Ordu iline bağlı Altınordu ilçesinde 20 dönüm lük bataklık halindeki arazi, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmayla sosyal yaşam alanına dönüştürüldü.

Balıkesir'de göl manzaralı köyler gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi! 

Balıkesir'in gözde ilçeleri arasında yer alan Gönen, sakin hayat sevenler tarafından yoğun talep görüyor. Bölgedeki göl manzaralı köyler gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi. İşte ayrıntılar... 

TOKİ Karaman Merkez Kırbağı başvuruları Pazartesi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Karaman Merkez Kırbağı projesinde yer alan konutlar için başvurular 14 Mart'ta başlıyor. 

TOKİ Kırşehir Merkez Kındam kura sonuçları 17.02.2022!

TOKİ Kırşehir Merkez Kındam kura sonuçları 17.02.2022 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Kırşehir Merkez Kındam kura sonuçları 17.02.2022 ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

Ali Koç: 130 dönümlük arazi için başvuru yaptık!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yaptığı açıklamada, Futbol şubelerini bir araya getirmek amacıyla 130 dönümlük bir arazi için başvuru yaptıklarını kaydetti.

TOKİ Kırşehir Merkez Kındam kura çekilişi 2021 ne zaman?

TOKİ Kırşehir Merkez Kındam kura çekilişi 2021 ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Kırşehir Merkez Kındam kura çekilişi 2021 ne zaman sorusunun yanıtı ve proje detayları...

TOKİ Kırşehir Merkez Kındam alt gelir başvuruları başladı!

Dar ve orta gelirli aileleri düşük peşinatlarla ev sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Merkez Kındam alt gelir grubu projesi satışa çıktı.

Büyükşehirlerdeki köyler kırsal mahalle oluyor!

Büyükşehirlerdeki köyler, kırsal mahalle oluyor. Köy statüsü yeniden değiştiriliyor. Peki yeni düzenleme neler getiriyor?

Reysaş Taşımacılık'ın arazi, arsa ve binalarının değer artışı 300 milyon TL!

Reysaş Taşımacılık ve Lojistik'in Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS)'ye göre hazırlanan konsolide finansal tablolarında,  gerçeğe uygun değerleri ile yansıtılmasına ilişkin arazi, arsa ve binaların değerlemeleri sonuçlandı. Değer artışı yaklaşık 300 milyon TL olacak. 

Çin'de yerel hükümetlerin arazi satış gelirleri arttı!

Çin’de yerel hükümetlerin 50 şehirde arazi satışlarından elde ettiği gelir Ocak-Kasım döneminde 20,8  artış yaşadı.

5648 Sayılı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Hizmetleri Hakkında Kanunu'nda değişiklik!

5648 Sayılı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Hizmetleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile tarım kentleri, merkez köyler ve benzeri cazibe merkezlerinin oluşturulması amaçlanıyor.

İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nin yeni binası 2021 sonunda tamamlanacak!

Yapımına 2019 yılında başlanan İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nin yeni binası 2021 yılı sonunda tamamlanacak...

TOKİ Sivas Merkez Kılavuz 59 konut ihalesi yarın!

Sivas İli, Merkez İlçesi, Kılavuz Mahallesi Jandarma Komutanlığı 59 Adet Konut (Lojman) ve 1 Adet Sosyal Tesis İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Merkez Köyler Arazi Toplulaştırma Projesi Haberi

Merkez Köyler Arazi Toplulaştırma Projesi

Çevreyolu ve havaalanı yolu için istimlak edilen 14 köyün arazileri için toplantı düzenlendi.  Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce yürütülen projenin uygulama alanı olan bazı köylerde Tarım İl Müdürü Mehmet Yıldırım,  Tarımsal Alt Yapı ve Arazi Değerlendirme Şube çalışanları,  Yüklenici Firma Temsilcileri, Ekinyolu Köyü muhtarı, Üreticiler ve Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan ile birlikte söz konusu araziler gezilerek bilgi alış-verişinde bulunuldu. Akabinde Tarım Müdürlüğü toplantısı salonunda İl Müdürü Mehmet YILDIRIM başkanlığında gerçekleşen toplantıya İl Müdür Yardımcısı Harun Toker, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, toplulaştırma çalışması yapılan Merkez İlçeye bağlı 14 köy muhtarı ve Toplulaştırma çalışmasını yürüten yüklenici ve alt yüklenici firma temsilcilerinin katılımıyla bilgi alışveriş toplantısı düzenlenerek çalışma yapılan köylerle ilgili bilgiler paylaşıldı.


Bingöl...