02 / 05 / 2024

merkez valisi nedir

merkez valisi nedir

İçişleri Bakanlığının önerisi, Bakanlar Kurulunun kararı, Cumhurbaşkanının onayı ile atanan valiler, merkezde de görevlendirilebiliyor. Peki, bu şekilde valilerin merkeze alınması ne demek? İşte merkez valiliği..

Merkez Bankası'na zor sorular! Paranın kaynağı nedir? Neden sürekli artıyor?

Merkez Bankası'nın net hata noksan kalemi ilk 8 ayda 28 milyar dolarla rekor düzeye ulaştı. Peki bu paranın kaynağı ne? Hesaplara düzeltilerek aktarılması ve küçülmesi gerekirken neden sürekli tırmanıyor? Kulislerde konuşulan senaryolar neler?

TOKİ Niğde Merkez’de 230 ucuz sosyal konut!

Cumhuriyet tarihinin büyük konut projesini yapmak için kolları sıvayan TOKİ 2022 detayları belli olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuya ilişkin bir bazı açıklamalarda bulundu. Peki, TOKİ Niğde Merkez Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

TOKİ 2022 Ağrı Merkez’de 240 taksitle sosyal konut!

Dar gelirli vatandaşın yüzünü güldürecek TOKİ Ağrı Merkez 2022 Sosyal Konut Projesi’nin detayları belli oldu. Peki TOKİ Ağrı Merkez 2022 Sosyal Konut Projesinin detayları nedir? İşte TOKİ 2022 Sosyal Konut Projesi detayları…

Düzce Valisi Cevdet Atay'dan Düzce depremi açıklaması!

 Düzce Valisi Cevdet Atay, merkez üssü Düzce olan 5 büyüklüğündeki deprem ile ilgili açıklamada bulundu.

Kastamonu İl ve Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü binası bu ay açılacak!

Kastamonu Valisi Avni Çakır, İl ve Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü binasının bu ayın ortasında hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık'tan deprem açıklaması!

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, bu sabah yaşanan 5,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Şükürler olsun, merkezde ve depremin merkez üssü Kavaktepe köyünde ciddi bir şekilde can kaybımız, yaralımız yok. Yıkılan binamız yok" dedi.

Van Valisi'nden deprem açıklaması!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğündeki deprem sebebiyle hasarlanan İran sınırındaki mahallelerde inceleme yaptı...

Sivas Merkez Kız İmam Hatip Lisesi yeniden inşa ediliyor!

Sivas'ta yıkımı gerçekleşen Merkez Kız İmam Hatip Lisesi'nin yeni binasının inşası sürüyor. Sivas Valisi Salih Ayhan okul inşaatında incelemelerde bulunarak, inşaat hakkında bilgiler aldı.

Amasya Merkez Teknik Meslek Lisesi inşaatında son durum!

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, İpekköy’de yapımı devam eden Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile okul pansiyonu inşaatında incelemelerde bulundu.

Mehmet Tekinarslan kimdir?

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, 19 Şubat 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Merkez Valisi olarak atandı. Peki, Mehmet Tekinarslan kimdir? Mehmet Tekinarslan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?

Hüseyin Avni Mutlu merkez valiliğine atandı!

16 Eylül 2014 tarihinde 29121 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan 2014 / 6780 sayılı Atama Kararına göre, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, merkez valiliğine atandı...

Yeni Muğla Valisi Amir Çiçek kimdir?

Merkez Valisi olarak görev alan Amir Çiçek, 15/9/2014 tarihli karar ile Muğla Valisi olarak atandı. Peki, Yeni Muğla Valisi Amir Çiçek kimdir? İşte Muğla'nın yeni Valisi..

Yeni Kırşehir Valisi Necati Şentürk kimdir?

Merkez Valisi Necati Şentürk, 15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Kararname gereğince Kırşehir Valiliğine atandı. Peki, Kırşehir'in Yeni Valisi Necati Şentürk kimdir? İşte Vali Necati Şentürk..

merkez valisi nedir Haberi

merkez valisi nedir

Valilerin merkeze alınması ne demek?

İl genel idaresinin başı ve mercii olan valiler, İçişleri Bakanlığının önerisi, Bakanlar Kurulunun kararı, Cumhurbaşkanının onayı ile atanıyor. Vali atamalarında kimi valiler merkeze alınıyor. Peki vali merkeze çekildi ne demek?


İçişleri Bakanlığının resmi internet sayfasında yer alan bilgilere göre valiler, atanmalarındaki usule göre, valilik kadro ve unvanlarını muhafaza etmek suretiyle merkezde görevlendirilebiliyor.


Merkez valiliği ne demektir?

Merkezde görevlendirilen valiler, Bakan tarafından İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı, Müsteşar Yardımcılığı, Genel Müdürlük, Kurul Başkanlığı, Bakanlık 1 inci Hukuk Müşavirliğinde; veya inceleme, araştırma, soruşturma ve eğitim işlerinde; 


Başbakanlığın talebi üzerine, Başbakanlık ve diğer bakanlıkların, Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdürlük ve bu görevlere eşdeğer durumda olan diğer üst kademe yöneticiliklerinde; unvan ve özlük hakları saklı kalmak kaydı ile görevlendirilebiliyor.


Ana Hizmet Birimleri

Denetim ve Danışma Birimleri

Yardımcı Birimler

Valilikler

Emniyet...