03 / 05 / 2024

Mehmet Tekinarslan kimdir?

Mehmet Tekinarslan kimdir?

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, 19 Şubat 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Merkez Valisi olarak atandı. Peki, Mehmet Tekinarslan kimdir? Mehmet Tekinarslan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?



Mehmet Tekinarslan kimdir?

Mehmet Tekinarslan, 1966 yılında Ankara’da doğdu. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Mehmet TEKİNARSLAN, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisansını ve 2011 yılında Gazi Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. 


1989 yılında İçişleri Bakanlığı’nda göreve başladı ve sırasıyla Kaymakamlık, Vali Yardımcılığı ve Mülkiye Başmüfettişliği görevlerinde bulundu. 2003 yılı Nisan ayından 2005 yılı sonuna kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Danışmanı olarak görev yaptı. 


Uzmanlık alanları arasında “kamu yönetimi”, “özelleştirme”, “istihdam ve kayıt dışı istihdamla mücadele”, “insan kaynakları yönetimi” ve “çalışma hayatı ve sosyal güvenlik” konuları yer almaktadır. 


Sırasıyla APK Kurul Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı ve Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı görevlerini de bulunan TEKİNARSLAN, 02 Ağustos 2012 tarihinden itibaren Ağrı Valiliği’ne atanmıştır. 


TEKİNARSLAN, evli ve 2 çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.


Ağrı Kardelen Anaokulu açıldı!



Geri Dön