04 / 05 / 2024

merkezi doğalgaz

merkezi doğalgaz

Doğal gaz kullanımının her geçen gün yaygınlaştığı Türkiye'de uzmanlar, merkezi sistem kullanımının hem bina ömrüne hem de vatandaşın cebine katkı sağlayacağına dikkat çekiyor.

Kartlı doğalgaz nasıl ücretsiz olacak? Doğalgaz hangi tarihler arasında bedava?

Ücretsiz doğalgaz gündemde olan konulardan biridir. Bedava doğalgaz hangi tarihler arasında ücretsiz olacaktır, merkezi sistem doğalgaz ücretsiz mi? şeklinde bu konuya dair pek çok soru gelmektedir. İşte onlardan bazılarıdır!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğalgaz merkezi açıklaması: Talimatı verdik! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan dönüşü uçakta gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Türkiye'de doğalgaz merkezi" önerisi konusunda değerlendirmelerde bulundu. İşte ayrıntılar...

Aksa Doğalgaz’dan gaz bağlantı bedeline 3 taksit fırsatı! 

Türkiye’nin dört bir bölgesine doğal gaz ulaştıran Aksa Doğalgaz, faaliyet gösterdiği 27 il merkezi, 248 ilçe ve beldede Ekim ayı, Kasım ve Aralık ayları boyunca bağlantı bedeline 3 taksit kampanyası başlattığını duyurdu.

Beypazarı doğalgaz dağıtım merkezi inşaatında sona gelindi!

Beypazarı’nda doğalgaz çalışmaları devam ediyor. İlçenin girişine yapılan “dağıtım merkezi” inşaatı da bitmek üzere

Türk Akımı ile Türkiye'ye 15,75 milyar metreküplük doğalgaz gelecek!

Türkiye, doğalgaz merkezi olma yolunda konumunu güçlendirmek amacıyla yürüttüğü çalışmaların meyvesini almaya başladı.

Türkiye, Türk Akımı ile Avrupa'nın doğalgaz merkezi olacak!

DNV GL Petrol ve Doğalgaz İş Geliştirme Müdürü Rosenbaum, "Teknik olarak Türk Akımı projesi çok olgun ve mantıklı. Şuna şüphe yok ki Türkiye Avrupa için önemli bir doğalgaz merkezi olacak." dedi.

Yunanistan ile Türkiye sınırına ortak doğalgaz merkezi mi kurulacak?

Sınır ihlali sonucu Rus uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke arasındaki doğalgaz anlaşmalarının sekteye uğraması yönünde konuşulanlar kapsamında Türkiye için yeni bir alternatif gündeme geldi.

Sokakta doğalgaz yoksa nasıl abone olunur?

Sokakta doğalgaz yoksa nasıl abone olunur? İstanbul'da sokağa doğalgaz getirmek için, İGDAŞ Pazarlama Şeflikleri ile 444 36 36 nolu İGDAŞ Çağrı Merkezi aranarak abonelik işlemleri başlatılabiliyor...

Ankara'da doğalgaz borusunda patlama meydana geldi!

başkent Ankara'da yer alan yeni gar binasının inşaat çalışması sırasında doğalgaz borusu patladı. Celal Bayar Bulvarı'ndaki inşaat çalışmasında yer altından geçen doğalgaz hattı zarar gördü.

Honaz'da doğalgaz çalışmaları devam ediyor!

Denizli’de ilçe olarak ilk kez Honaz’da başlatılan doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Kervan Yolu üzerinde ve bağlı sokaklarda başlayan çalışmaların ardından Honaz ilçesine gelecek yıl doğalgaz verilmeye başlanacağı belirtildi...

Kağıthane Gültepe Dernek Sokak'da doğalgaz patlaması oldu!

Kağıthane Gültepe Mahallesi Dernek Sokak üzerinde bulunan bir binada doğalgaz patlaması meydana geldi. 1 kişi yaralanırken sokak üzerinde bulunan iş yerlerinde maddi hasar meydana geldi...

Vergi mükellefiyeti olmayan vatandaşlar elektrik ve doğalgaz abonelik bilgileriyle tespit edilecek!

Maliye Bakanlığı, kayıtdışıyla mücadele amacıyla elektrik ve doğalgaz abonelik bilgilerini kullanmaya başladı. Bakan Şimşek, 30 bin 692 vatandaşa bilgilendirme mektubu gönderildiğini, bu mektuplar için 16 bin 73 TL ödeme yapıldığını belirtti.

Dorad Energy İsrail doğalgaz çevrim santrali için üretim lisansını aldı!

Zorlu Enerji Elektrik üretim A.Ş.'nin yüzde 25 oranında iştirak ettiği Dorad Energy Limited Şirketi, İsrail'de inşa edilen kombine çevrim doğalgaz santrali için üretim lisansını aldı. Santral önümüzdeki günlerde ticari faaliyete başlayacak...

merkezi doğalgaz Haberi

merkezi doğalgaz

Makine Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Abdulgafur Yeniay, yaptığı açıklamada, Türkiye'de son yıllarda doğal gaz kullanan illerin sayısında artış olduğunu belirterek, özellikle doğal gaz kullanımı ve denetimi konularında gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Yeniay, doğal gazın merkezi sistemle kullanımının önemine dikkat çekerek, "Olası depremlerde merkezi sistemde doğal gaz kullanımı daha az hasar ve can kaybına neden olur" dedi.

Bireysel ısınmanın binanın ısı dengesini bozduğunu ifade eden Yeniay, şunları kaydetti: "Münferit ısınmada, bir kat ısınıyor bir kat ısınmıyor. Dairenin birisi az ısınıyor, diğeri çok. Bu da binalarımızda terlemelere neden oluyor.

Özellikle mantolanmamış binalarda büyük sıkıntı oluşturuyor. Erzurum'da binalarımızın yüzde 98'inin mantolanmamış binalar olduğu da göze alınırsa konunun önemi daha çok anlaşılır. Terlemeler zaman içerisinde binaların önce sıvalarının...