24 / 07 / 2024

Merkezi iklimlendirme sistemi

Merkezi iklimlendirme sistemi

Bina içlerinde yapılan iklimlendirme nedir, iklimlendirme nasıl yapılır, merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Binalarında merkezi ısıtma sistemi olanlar dikkat! Sakın gözden kaçırmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, binalarda merkezi ısıtmayı ve merkezi ısıtma ile ilgili ortaya çıkan anlaşmazlıkları kaleme aldı.  

İstanbul Finans Merkezi için düzenleme sinyali!

Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamada, "İstanbul Finans Merkezi Projesi içerisinde, finansal sistemi oluşturan kurumların yapıları, işleyişine ilişkin çok daha liberal, daha serbest piyasa ekonomisine dayalı düzenlemeler yapmamız gerekiyor." dedi.

Girne Belediyesi'nden Beylikdüzü Hayvan Bakım Evi'ne inceleme!

Beylikdüzü Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki sistemi anlamak için ilçeye gelen Girne Belediyesi yetkilileri; barınak, ameliyathane, mutfak, engelli bölümü ve kedi evleri bölümünü gezdi.

6 maddede konut siteleri ve merkezi ısıtma sistemi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " konut siteleri ve merkezi ısıtma sistemi " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Kırşehir'de inşaat muhasebesi semineri düzenledi!

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Kırşehir Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası'nın ortaklaşa düzenlediği "Merkezi Sicil Sistemi, İnşaat Muhasebesi ve Vergilendirilmesi, Güncel Konular" ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Merkezi sistem ısıtma yönetmeliği!

Isı pay ölçer sistemi , 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile zorunlu hale getirildi. İşte, merkezi sistem ısıtma yönetmeliği!

Merkezi ısıtma sistemi faturasını kim öder?

Merkezi ısıtma sistemi bulunan binalarda kullanılması zorunlu olan ısı pay ölçer sistemi için maliklerin yöneticilere başvuruda bulunması gerekiyor. Peki, merkezi ısıtma sistemi faturasını kim öder?

Merkezi ısıtma sistemi kullanmama cezası!

Merkezi sistem ile ısınan yapılarda en çok merak edilen hususlar arasında merkezi ısıtma sistemi kullanmama cezası oluyor. İşte, merkezi ısıtma sistemi kullanmama cezası!

Merkezi ısıtma sistemi nerelerde kullanılır?

Merkezi ısıtma sistemi; her dairenin ne kadar ısı tükettiğini belirlemek amaçlı kurulan bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, merkezi ısıtma sistemi nerelerde kullanılır?

Merkezi ısıtma sistemi nasıl çalışır?

Merkezi sistemle ısınan binalarda, her dairenin ne kadar ısı tükettiğini tespit edilmesi için ısı pay ölçer kullanılıyor. Peki, merkezi ısıtma sistemi nasıl çalışır?

Merkezi sistem ısıtma pay ölçer zorunluluğu!

Ortak ısınma sistemlerinin yakıt masraflarını adaletli dağıtma amacı taşıyan ısı ölçer sisteme ısı pay ölçer sistemi deniyor. Peki, merkezi ısıtma sistemi kullanmak zorunlu mu? İşte, merkezi sistem ısıtma pay ölçer zorunluluğu!

Merkezi ısıtma sistemleri yönetmeliği!

Merkezi ısıtma binalarda pay ölçer sistemi 2 Mayıs 2012 tarihinden itibaren 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile zorunlu hale getirildi. İşte, merkezi ısıtma sistemleri yönetmeliği!

Merkezi ısıtma nedir?

Apartmanlarda kullanılan ortak ısınma sistemlerinin yakıt masraflarını adaletli dağıtma amacı taşıyan ısı ölçer sisteme ısı pay ölçer sistemi deniyor. Peki, merkezi ısıtma nedir?

Merkezi iklimlendirme sistemi Haberi

Merkezi iklimlendirme sistemi

İklimlendirme nedir?

İklimlendirme, bina içlerinde, havanın sıcaklığını, nemini, hareketini, saflığını ve basıncını düzenlemek üzere kurulan düzene deniyor. "İklimlendirme nedir?" sorusunun yanıtını verdikten sonra, iklimlendirme tesisatının amacından bahsedelim.


İklimlendirme tesisatının amacı, havaya her bakımdan, istenen belirli iklimsel nitelikleri kazandırmak ve bunu sürdürmektir.


İklimlendirme, dış sıcaklık, mevsim ve hava koşulları ne olursa olsun, havanın temizliği, nemi, sıcaklığı ve devinimi bakımından düzenli, yapay bir iklim yaratıyor; duygu ve sağlığa en uygun, kimi maddelerin üretilmesi ve korunması için en elverişli iklim koşullarını sağlıyor. Bu işlem genellikle, üflenen veya emilen havayı önce soğuk su ile yıkayıp sonra da ısıtarak ya da soğutarak yapılıyor.


Havanın niteliğini değiştirmede iklimlendirme görevleri aşağıdaki gibidir.


Yaz mevsiminde

Havayı soğutma

Nemi azaltma

Temizleme

Havalandırma

Havayı devretme


Kış mevsiminde

Havayı ısıtma

Nemlendirme

Temizleme

Havalandırma

Havayı devretme


İklimlendirme genellikle iki amaç için yapılıyor; İnsanlar için konfor iklimlendirmesi ya da...