04 / 05 / 2024

Merkezi sistemde boş dairelerin yakıt giderleri

Merkezi sistemde boş dairelerin yakıt giderleri

Merkezi sistem ile ısınan yapılarda en çok merak edilen hususlar arasında boş dairenin yakıt giderlerinin ödenmek zorunda olunup olmadığı yer alıyor. Merkezi sistemde boş dairelerin yakıt giderleri nasıl karşılanır?

İstanbul'da ofis boşlukları azalıyor, yeni stok eklenmiyor! 

İstanbul Ofis Pazarı’nın 2023 dördüncü çeyrek dönemi verilerine göre, Merkezi İş Alanı olarak tanımlanan bölgelerdeki A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı yüzde 13,2, B sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı ise yüzde 9,2 oldu.

Ankara'nın göbeğindeki Kızılay AVM iflas etti! Dükkanlar tek tek boşaltılıyor!

Yap-İşlet-Devret modeliyle, 25 seneliğine işletilmesi için Karsaklar Gayrimenkul’e verilen Ankara Kızılay Alışveriş Merkezi iflas etti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yönetimi devralan mülk sahibi Türk Kızılayı, ihtarname çekerek dükkanların boşaltılmasını istedi.

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için çarpıcı uyarılarda bulundu. 

Boğaziçi Apartman Site İş Merkezi Yönetimi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Apartman Site İş Merkezi Yönetimi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Emre, Munise Gamze Gökmen ve Ömer Erdem ortaklığında kuruldu.

Arnavutköy Boğazköy Aile Sağlığı Merkezi'nin temeli atıldı!

Boğazköy Aile Sağlığı Merkezi'nin temel atma töreni, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın katılımıyla düzenlendi. Aile sağlığı merkezinin 2 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Demet Akalın boğazda lüks restoran mı açtı?

Demet Akalın, Okan Kurt ve kızları Hira, Zorlu Alışveriş Merkezi'nde görüntülendi. Akalın, boğazda lüks restoran açtığına dair basına yansıyan haberleri yanıtladı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne Avrupa Kültürel Miras Ödülü!

Boğaziçi Üniversitesi Tarsus-Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi, Avrupa Kültürel Miras Ödüllleri kapsamında "Koruma Dalı"nda ödüllendirildi.

İnci Deri'nin merkezi boşaltıldı, mağazaları ve sitesi kapatıldı!

İnci Deri’nin mağazalarının tamamına yakını kapandı. Şirketin merkezi boşaltıldı, mağazaları ve sitesi kapatıldı.

Arnavutköy Bolluca ve Boğazköy’e kültür merkezi müjdesi!

Arnavutköy Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Bolluca ve Boğazköy’e Kadın Kültür Merkezi açılacağını söyled.

Boğaziçi Makine İnşaat Mühendislik Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Boğaziçi Makine İnşaat Mühendislik Anonim Şirketi'nin merkez nakil işlemi bugün gerçekleştirildi. Boğaziçi Makine İnşaat Mühendislik Anonim Şirketi'nin merkezi Pendik'e taşındı. 

Boğaçayı projesi Antalya'nın yeni çekim merkezi olacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Boğaçayı Projesi ilk etabı kapsamında muhteşem bir rekreasyon çalışması yapıyor.

Aktim Ticaret ve İş Merkezi: farklı sektörlerin buluşma noktası!

Ticari alanların tamamının yükleme boşaltma ve araç parkına uygun şekilde inşa edilen Aktim Ticaret ve İş Merkezi'nde teslimler Aralık'ta yapılacak..

Sayıştay'dan Boğaz'a erken müdahale merkezi önerisi!

Sayıştay, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hesaplarının görüşüldüğü Meclis KİT Komisyonu’nda Boğaz’daki kaza ve kıyı yangınlarına yönelik ‘erken müdahale merkezleri’ oluşturulması önerisinde bulunduğu ortaya çıktı.

Merkezi sistemde boş dairelerin yakıt giderleri Haberi

Merkezi sistemde boş dairelerin yakıt giderleri

Merkezi sistemde boş dairelerin yakıt giderleri!

Merkezi sistem ile ısınan yapılarda en çok merak edilen hususlar arasında boş dairenin yakıt giderlerinin ödenmek zorunda olunup olmadığı yer alıyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu madde 20 gereğince, bir kat maliki kendisinin faydalanmadığını öne sürerek ortak giderleri ödemekten kaçınamıyor. Konu ile ilgili kanun maddesi ile Yargıtay Karar örneği aşağıda yer alıyor:


MADDE 20 - c) Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerinde kullanma hakkındanvazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardanfaydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider veavans payını ödemekten kaçınamaz.


T.C. YARGITAY 

18. HUKUK DAİRESİ

E. 2001/12052 

K. 2002/1807 

T. 15.2.2002

Dava dilekçesinde, davalının mülkiyetinde bulunan dükkan nitelikli bağımsız bölümün 1998-2000 yılları arasındaki ortak gider borcunun ödenmediği ileri sürülerek 1.560.000.000 TL. asıl borç, 2.340.000.000 TL. gecikme tazminatı olmak üzere...