04 / 05 / 2024

mermer ihracı

mermer ihracı

Türkiye üretiminin yüzde 20'sinin gerçekleştirildiği Muğla'dan 37 ülkeye mermer ihraç ediliyor. Dünyanın en zengin doğal taş oluşumlarının bulunduğu Alp kuşağında yer alan Türkiye, çok çeşitli ve büyük miktarda mermer rezervine sahip...

Martı Otel yurtiçi kira sertifikası ihracı kararını yayınladı!

Martı Otel İşletmeleri A.Ş tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre, yurtiçi kira sertifikası ihracı Yönetim Kurulu Kararı hakkında bildirim yayınlandı.

Tüpraş 75 milyon liralık tahvil ihracı planlıyor!

Tüpraş, nitelikli yatırımcılara satılmak üzere en az 75 milyon lira tutarında 36 ay vadeli, üç ayda bir kupon ödemeli tahvil ihracı planlıyor.

Tureks Stone Xiamen Uluslararası Mermer Taş Fuarı’na katıldı!

Dünyanın bir çok ülkesine günün modasına uygun ve kaliteli mermer karo, plaka, mozaik gibi ürünleri üstün hizmet kalitesi sunan Tureks Stone, Çin’de düzenlenen Xiamen Uluslararası Mermer & Taş Fuarı’na katıldı..

Çin'in 1.7 milyar dolarlıklık mermer ithalatı Türkiye'den!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, "İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen 2014 yılında Çin'in yaptığı 1,7 milyar dolar blok mermer ithalatının yüzde 50'sini Türkiye tek başına gerçekleştirdi" dedi.

Martı GYO yurt dışı tahvil ihracı için SPK'ya başvuruda bulundu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamu Aydınlatma Platformu ' nda açıklama yaptı. Açıklama yurt dışı tahvil ihracı ile ilgili başvurunun SPK'ya yapılmasını içeriyor.

Beyazıt Meydanı'ndaki mermer bloklar ne oldu?

Beyazıt Meydanı’ndaki inşaat çalışmalarında mermer blokların Arkeoloji Müzesi’nin denetimi olmadan kamyona doldurulup götürülmesine Arkeologlar Derneği tepki gösterdi..

İnanlar İnşaat 546 gün vadeli 60 milyon TL tahvil ihracı yaptı!

İnanlar İnşaat Kamu Aydınlatma Platformu'na Oyak Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketinin aracılığıyla, nitelikli yatırımcıya satış yöntemiyle 546 gün vadeli 60 milyon TL tahvil ihracı yaptığını bildirdi.

Mentaş Mermer Granit İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mentaş Mermer Granit İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 5 Şubat 2015'te, 100 bin TL sermaye ile, Hümeyra Sürmen, Ömer Murat Sürmen Müdürlüğü'nde kuruldu.

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat pay ihracı 4 Şubat'ta gerçekleşecek!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat bünyesinde birleşmesi işlemi nedeniyle yapılacak tahsisli sermaye artırımı kapsamında, yapılacak 22 milyon 180 bin 855,64 TL nominal değerli C Grubu pay ihracı 04.02.2015 tarihinde gerçekleşecek.

Doğal Taş ve Mermer Ürünleri Fuarı 28 Mayıs'ta başlıyor!

PYRAMİDS Group Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan, Turkey Stone Antalya Uluslararası Doğal Taş ve Mermer Ürünleri Fuarı'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Doğal Taş ve Mermer Ürünleri Fuarı 28 Mayıs'ta başlıyor.

Zorlu Enerji tahvil ihracını yayınladı!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zorlu Enerji tahvil ihracını yayınladı. İşte toplantıda alınan kararlar şunlar...

Bis Enerji SPK ihracını yayınladı!

Bis Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Bis Enerji Elektrik Üretim A.Ş. SPK ihracını yayınladı.

Yılmazlar Granit Mermer İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yılmazlar Granit Mermer İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Onur Yılmaz tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 7 Ocak'ta Küçükçekmece, Halkalı Merkez Mahallesi, Fatih Caddesi'nde kuruldu.

mermer ihracı Haberi

mermer ihracı

Türkiye üretiminin yüzde 20'sinin gerçekleştirildiği Muğla'dan 37 ülkeye mermer ihraç ediliyor.


Muğla Mermerciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Koçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mermerciliğin Muğla'da turizmden sonra en önemli sektör olduğunu söyledi.


Mermer ve doğaltaşın ülke ekonomisine en fazla katkı sağlayan sektörler arasında yer aldığını vurgulayan Koçar, 2013 yılında Muğla'dan 280 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.


Türkiye mermer üretiminin yüzde 20'sinin Muğla'dan gerçekleştirildiğine işaret eden Koçar, "Muğla genelindeki mermer ocakları ve 100'e yakın fabrikada yaklaşık 10 bin kişi istihdam ediliyor. Taşıma, bakım, sanayi, malzeme ve işçilik alanlarıyla yaklaşık 60 bin kişi sektörden geçimini sağlıyor. Bunların büyük bölümü Kavaklıdere ve Yatağan ilçelerinde bulunuyor" dedi.


"2023 HEDEFLERİMİZ VAR"


Koçar, Türkiye'de mermercilik sektörünün Muğla, Afyon, Denizli ve Antalya ile Marmara bölgesinde yoğunlaştığını vurgulayarak, şöyle devam etti:


"Sektörün geçen...