29 / 04 / 2024

Mermerler Plazanın mimarı kimdir

Mermerler Plazanın mimarı kimdir

Mimar Ender Ergün, ortağı olduğu Peta Mimarlık'tan ayrılarak 1995'te Ergün Mimarlık'ı kurdu. Kılıçoğlu Group'un Kadıköy Kozyatağı'nda hayata geçirdiği Mermerler Plaza projesinin mimarı Ender Ergün kimdir? İşte Ergün'ün özgeçmişi...

Cumhuriyet tarihinin en büyük icradan satışı!

Bir dönemin ayakkabı devi olan Yeşil Kundura’nın, Yeşil Plaza'daki 25 ofis ile Zeytinburnu’ndaki bir arsası icradan satılıyor. Peki Yeşil Plaza'daki 25 ofis ile plazanın hemen arkasındaki arsanın fiyatları ne kadar? İcradan satış ihalesi ne zaman yapılacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı binasının Mimarı Tekeli: ‘Bina en az 500 yıl dayanır’

Mimar Doğan Tekeli, Hazine binasının inşaatının bilimsel veriler çerçevesinde tamamlandığını ve 500 yıl dayanabileceğini söyledi. Tekeli, sanat eseri olarak tanımladığı binanın sağlamlığı ile öğrencilere yıllar boyu gösterildiğini belirtti.

Türkiye’de konut almak isteyenler ayda 719 TL biriktiriyor!

Tasarruf finansının mimarı Birevim, Akademetre ile birlikte bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmada, konut veya taşıt satın almak isteyen vatandaşların ayda ortalama 719 TL tasarruf yaptığı belirlendi.

Melkan Gürsel, dünyaca ünlü 36 kadın mimar arasında!

Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda ödül kazanan başarılı projelerde imzası bulunan Tabanlıoğlu Mimarlık ortağı Melkan Gürsel, dünyaca ünlü 36 kadın mimar arasında yer aldı...

Birevim, Çözüm Tasarruf’u satın aldı!

Tasarruf finansının mimarı Birevim, bünyesine kattığı Çözüm Tasarruf’la sektörü büyütmeyi sürdürüyor.

Tuzla'da 250 aile tapularına kavuştu!

Tuzla’nın Mimar Sinan Mahallesi’nde 15 yıldır süren tapu sorunu çözen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, düzenlenen törenle 250 aileye daha tapularını teslim etti. 

Tuzla'da 250 aile tapularına kavuşacak!

Tuzla'nın Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan bir sitedeki 250 aile bugün tapularına kavuşuyor. Bölgede 15 yıl boyunca devam eden tapu sorunu çözülecek.

Mimarlar Odası'ndan ‘Mimar makam şoförü’ ilanına tepki! 

İstanbul’da çok sayıda konut projesi yapan Keleşoğlu Holding tarafından makam şoförü almak için iş ilanı verildi. İlanda, şoförün mimar ya da inşaat mühendisliği bölümü mezunu olması istenmesine Mimarlar Odası tepki gösterdi...

Emre Aydın Ömerli'deki lüks villasının kapılarını açtı!

Ünlü sanatçı Emre Aydın, mimar eşi Eda Köksal ile yaşadığı evin kapılarını açtı. Ömerli'deki lüks villanın dekorasyonu Eda Köksal'a ait.

Tayvanlı YC Inox'un dev yatırımındaki mimari partneri Iglo Architects!

Mimari ve iç mimari projelere imza atan Iglo Architects, Türkiye’de sıfırdan yapılacak olan ilk Tayvan yatırımının mimarı projesini üstlendi.

Dorte Mandrup: Mimarlara kadın-erkek sıfatlarını yüklememeliyiz!

Kadın mimarlar denince dünyada sayılı isim akla geliyor, nedense mimarlık hala erkek egemenliğinde. Oysa Dorte Mandrup çok doğru bir şeyi savunuyor, “Ben kadın mimar olarak tanınmak istemiyorum, ben mimarım” diyor.

Göztepe Stadı tamamlanıyor!

Göztepe Stadı yapım çalışmalarında sona geliniyor. Stadın mimarı Tuğrul Büyükköken, statla ilgili "Stadımızın 15-17 Ocak itibariyle müsabaka oynanmasına hazır hale gelmesi için çalışıyoruz" dedi...

Arjantinli ünlü mimar Cesar Pelli hayatını kaybetti!

Kuala Lumpur'daki Petronas Kuleleri ve New York'taki Dünya Finans Merkezi binalarının mimarı Arjantinli Cesar Pelli,  92 yaşında yaşamını yitirdi...

Mermerler Plazanın mimarı kimdir Haberi

Mermerler Plazanın mimarı kimdir

Ender Ergün kimdir?


1946 Niğde doğumlu Dr. Y. Mimar Ender Ergün, yüksek öğrenimini 1970 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde tamamlamıştır.


Ender Ergün, 1981’de Aachen RWTH’ de doktorasını yapmış, 1971‐1980 yılları arasında, Düsseldorf’ ta; ARS prof. K.T. Robashik, DHK Partner Prof. T. Kallenborn, RKW Partner bürolarında çalışmıştır. 1980‐1985 yılları arasında Yrd.Doç.Dr. olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde görev almış, 1994 yılına kadar Peta Ltd. Şti. adına,Yalçın Gültekin ile birlikte ortaklık çalışmalarında bulunmuştur.


Ergün, mimari proje yarışmalarında 5 birinci ödül olmak üzere 15' in üzerinde ödül ve mansiyon kazanmış; bugün, 1995 yılında kurduğu Ergün Mimarlık ofisinde aktif çalışma hayatını sürdürmektedir.



Ender Ergün'ün aldığı ödüller!


Peta Mimarlık Ltd. Şti. adına; 


1984 Aydın Didim Emn. Gn. Md. 5000 kişilik Eğitim ve Dinlen. Tesis. (uygulandı) 1.ödül


1984 Ankara Anayasa Mahkemesi...