29 / 04 / 2024

Tayvanlı YC Inox'un dev yatırımındaki mimari partneri Iglo Architects!

Tayvanlı YC Inox'un dev yatırımındaki mimari partneri Iglo Architects!

Mimari ve iç mimari projelere imza atan Iglo Architects, Türkiye’de sıfırdan yapılacak olan ilk Tayvan yatırımının mimarı projesini üstlendi.



Dünya çelik sektöründe önemli projeler hayata geçiren Tayvan menşeli YC Inox firması, Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunduğu 35 bin ve 20 bin metrekarelik arazi üzerinde kuracağı fabrika yapılarının tasarım sürecini, Türkiye’de konunun en yetkin mimarlık ve tasarım ofislerinden biri olan Iglo Architects ile yürütecek.

Türkiye’de sıfırdan yapılması planlanan ilk Tayvan yatırımı olması nedeni ile farklı sektörlerde bulunan Tayvanlı firmaların da takip edildiği bu değerli yatırıma ev sahipliği yapmak ülkemiz için yeni pazarlar oluşturmak için önemli fırsatlar yaratacak. İç pazarla beraber ihracatı da hedefleyen 80 milyon dolarlık yatırımla 300 kişiye istihdam sunacak.

Tasarım süreci Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar Karoğlu ortaklığındaki Iglo Architects'in gerçekleştireceği fabrikaların birinde paslanmaz çelik boru imalatı yapılması planlanırken, “Service Center” olarak adlandırılan diğer fabrikada ise şerit ve sac levha yüzey işlemleri yapılacak. İki buçuk ay gibi kısa bir sürede ruhsat alma aşamasına getirilen bu iki fabrika binası eş zamanlı olarak yapılacak.

Tasarım ve inşaat süreleri toplamda 18 ay olarak açıklanan projelerin, 2020 yılının ilk çeyreğinde inşaatına başlanması ve gelecek yılın başlarında da deneme üretimlerine geçilmesi planlanıyor.


Geri Dön