29 / 04 / 2024

YC Inox’un dev yatırımındaki mimari partneri Iglo Architects!

YC Inox’un dev yatırımındaki mimari partneri Iglo Architects!

Tayvanlı çelik devi YC Inox’un Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde inşa edeceği 80 milyon dolarlık dev yatırımda mimari partneri Iglo Architects oldu.



Türkiye, küresel ekonomide yaşanan durgunluğa rağmen yabancı yatırımcıların ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Dünyanın en büyük beş çelik üretici arasında yer alan Tayvanlı YC Inox firması, Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde aldığı 35 bin ve 20 bin metrekarelik arazilere kuracağı fabrika yapılarının tasarım sürecini, Türkiye’de konunun en yetkin mimarlık ve tasarım ofisleri arasında yer alan Iglo Architects ile yürütecek.

Türkiye’de sıfırdan hayata geçirilecek ilk Tayvan yatırımı olması sebebiyle ile farklı sektörlerdeki Tayvanlı firmaların da dikkatle izlediği bu değerli yatırıma ev sahipliği yapmak Türkiye için yeni pazarlar oluşturmak adına da önemli fırsatlar da sunuyor. İç pazarla beraber ihracatı da hedefleyen 80 milyon dolarlık yatırımla 300 kişiye de istihdam imkanı sağlanacak.

Tasarım süreci Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar Karoğlu ortaklığındaki Iglo Architects tarafından yapılacak olan fabrikaların birinde paslanmaz çelik boru imalatı yapılması planlanırken, “Service Center” olarak isimlendirilen diğer fabrikada ise şerit ve sac levha yüzey işlemleri de yapılacak. İki buçuk ay gibi kısa bir zamanda ruhsat alma aşamasına getirilen bu iki fabrika binası eş zamanlı olarak hayata geçirilecek

Tasarım ve inşaat süreleri toplamda 18 ay olarak belirlenen projelerin, 2020'nin ilk çeyreğinde inşaatına başlanması ve gelecek senenin başlarında da deneme üretimlerine geçilmesi planlanıyor.


Geri Dön