02 / 05 / 2024

Mersin Akkale Arkeolojik Sit Alanları projesi

Mersin Akkale Arkeolojik Sit Alanları projesi

Mersin Erdemli'deki M.Ö. 4’üncü yüzyıla ait olduğu düşünülen Akkale Antik Kenti’nin restorasyon projesi için imza atıldı. Kent, gün yüzüne çıkarılacak.

Mersin Akkale Arkeolojik Sit Alanları için imzalar atıldı!

Mersin Erdemli'deki M.Ö. 4’üncü yüzyıla ait olduğu düşünülen Akkale Antik Kenti’nin restorasyon projesi için imza atıldı. Kent, gün yüzüne çıkarılacak.

Mersin Büyükşehir'den Anemurium restorasyon çalışmalarına destek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anamur ilçesinde bulunan “Anemurium Antik Kenti Arkeolojik-Bilimsel Tespit, Belgeleme ve Restorasyon Projeleri Hazırlık Çalışmalarına” destek veriyor.

Mersin Akkale Antik Kenti restore edilecek!

Mersin'in Erdemli ilçesinde, millattan önce 4. yüzyılda zeytinyağı ihraç merkezi olan Akkale Antik Kenti'nin restorasyonu ve çevre düzenlemesi için proje hazırlığına başlandı.

Mersin Silifke Kalesi restore ediliyor!

Mersin'in Silifke ilçesindeki tarihi Silifke Kalesi'nde, kazı ve restorasyon çalışmalarının bu yılki bölümü başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün izniyle, kalede arkeolojik çalışmalara başladı.

Mersin Yumuktepe Höyüğü'ndeki bu yılki arkeolojik kazılar sona erdi!

Milattan önce 7 binli yıllara ait eserlerin çıkartıldığı " Medeniyetler beşiği " adı ile de anılan Mersin'in Yumuktepe Höyüğü'ndeki bu yılki arkeolojik kazılar sona erdi.

Mersin Yumuktepe'de 6 bin 500 yıllık saray bulundu!

Mersin'deki Yumuktepe Höyüğü'nde devam eden arkeolojik kazılarda, tarihi izleri milattan önce 4 bin 500'lü yıllara uzanan bir "saray"ın kalıntıları bulundu. Sarayın dışındaki kaldırımın kalitesi, kazı ekibini bile şaşırttı...

Mersin Attepe Höyüğü 1. Derece arkeolojik sit alanı oldu!

Mersin ili, Mut ilçesi, Suçatı Mahallesinde bulunan Attepe Höyüğü 1. Derece arkeolojik sit alanı olarak ilan edildi. Mersin Attepe Höyüğü 1. Derece arkeolojik sit alanı kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Mersin Mut Kilise Tepe Höyüğü için 1. Derece arkeolojik sit alanı kararı!

Mersin Mut ilçesine bağlı Kışkla Mahallesi'nde yer alan Kilise Tepe Höyüğü için 1. Derece arkeolojik sit alanı kararı verildi. Kilise Tepe Höyüğü'nün sit alanı sınırları revize edildi.

Mersin Kocapınar Mahallesi 1.derece arkeolojik sit alanı ilan edildi!

Mersin ili, Silifke ilçesi, Kocapınar Mahallesi içinde Silifke Müze Müdürlüğü uzmanlarınca tespit edilen arkeolojik alanın Adana Kltür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 1.dereceden sit alanı ilan edilmesine karar verildi.

Maraş, Mersin, Amasya, Samsun ve Sinop'ta bazı yerler 1. Derece arkeolojik sit alanı ilan edildi!

Bugün Resi Gazete'de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen yazılı ilana göre Maraş, Mersin, Amasya, Samsun ve Sinop'ta yer alan bazı yerler 1. Derece arkeolojik sit alanı ilanı edildi.

Mersin Erdemli'de icradan 2,4 milyon TL'ye otel!

Mersin Erdemli'de bulunan 3 yıldızlı Deniz Otel, 2 milyon 400 bin TL'ye icradan satılığa çıkarıldı. Turistik otel, Kızkalesi'ne hakim bir noktaya yer alıyor. Otel için ilk açık arttırma, 8 Ağustos 2011 Pazartesi günü yapılacak.

Mersin'de dairede 50, villada 150 TL'ye tatil!

Doğu Akdenizde 321 kilometrelik sahil bandıyla dikkati çeken Mersin, tatilcilere ev konforunda ucuz tatil imkanı sunuyor. Bine yakın sitedeki 90 bini aşkın ikinci konuttan önemli bir bölümü, ucuz tatil seçeneği araştıranların buluşma noktası

Mersin Akkuyu Santrali için Türk mühendisler yetiştirilecek!

Enerji ve  Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mersin Akkuyu 'ya kurulması planlanan nükleer  güç santralinin işletim sürecinde istihdam edilmek üzere, 300 öğrenciye  Rusya 'da Nükleer  Mühendislik eğitimi verileceğini belirtti

Mersin Akkale Arkeolojik Sit Alanları projesi Haberi

Mersin Akkale Arkeolojik Sit Alanları projesi

Mersin’in Erdemli İlçesi’nde, M.Ö. 4’üncü yüzyılda, zeytinyağı merkezi olan Akkale Antik Kenti’nin restorasyon projesinde imzalar atıldı. 

Çalışma, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) koordinasyonu, Mersin İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Adana Rolöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Mersin Üniversitesi Kilikia Arkeolojisini Araştırma Merkezi tarafından yürütülecek. ‘Akkale Arkeolojik Sit Alanları Bütünleştirme, Koruma ve Sunumu' adlı fizibilite araştırmasının imza törenine ÇKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, Mersin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mesut Özcan, Mersin Üniversitesi Kilikia Arkeolojisini Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serra Durugönül ve Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Aydınoğlu katıldı. 


Projenin tamamlanması ile Kumkuyu Yat Limanı’ndan Kanlıpane’ye kadar olan alanda 'Arkeolojik Gezi Parkuru' oluşturucak. Bölge, Likya Yolu’na alternatif bir yürüyüş rotasına da kavuşmuş olacak. Fizibilite raporunun üç aylık...