07 / 05 / 2024

Mersin-Antalya duble yol projesi

Mersin-Antalya duble yol projesi

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Mersin-Antalya duble yol projesinde turizmi geliştirecek, çevreyi öne alacak şekilde revizyona gittiklerini belirterek 227 kilometre uzunluğundaki Erdemli-Silifke-Anamur yolunun 158 kilometresini trafiğe açtık dedi

Antalya'da konut yüzde 551 arttı! Ruslar ve Ukraynalılar'ın yeni durağı Mersin oldu!

Yabancıların ülkemizde en çok konut satın aldıkları bölgelerin başında gelen Antalya'da konut fiyatları uçtu. Yüzde 551 artan fiyatlar karşısında Ruslar ve Ukraynalılar, Mersin'e yönelmeye başladı. İşte detaylar...

Sakarya Akyazı için acele kamulaştırma kararı!

Sakarya İli, Akyazı İlçesi sınırları içerisinde bulunan ve ekli listede kamulaştırma bilgileri yer alan taşınmazların, Akyazı Yahyalı Duble Yol Projesinin gerçekleşmesi amacıyla Akyazı Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de

10 ilde 21 bölge kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Ankara, Samsun, Konya, Mersin, Antalya, Muğla, Van, Bitlis, Muş, Kayseri'de yer alan bazı bölgeler, kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Sakarya'ya yeni duble yol müjdesi!

Sakarya’nın yeni duble yol projesi ile ilgili konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Şehrimiz için çok önemli olan ve otoyoldan şehrin kuzey bölgesine ulaşımları sağlayacak giriş için Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Cahit Turhan’dan müjdeli haberi aldık" dedi.

İstanbul’la 2 kenti birbirine bağlayacak duble yol geliyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul-Kocaeli ve Sakarya’yı Karadeniz şeridinden birbirine bağlayacak olan duble yol projesi için ÇED başvurusunda bulunmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu projeye ‘ÇED olumlu kararı’ verdi.

İzmit-Kandıra duble yol çalışması TBMM gündeminde!

İzmit-Kandıra duble yol çalışmasının ne zaman tamamlanacağı meclis gündeminde konu oldu. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan yolun ne zaman tamamlanacağını Bakan Turhan'a sordu...

Yayladağı-Antakya duble yol çalışmalarında sona gelindi!

Yayladağı-Antakya karayolu, Hatay’da, Fransızların işgali döneminde imece usulü kazma kürekle açılmıştı.Karayolunun bölünmüş yol yapılması çalışmalarında sona gelindi... 

Finike-Elmalı-Korkuteli duble yol çalışmaları mecliste!

Antalya Finike-Elmalı-Korkuteli duble yol çalışmalarının durdurulduğu yönündeki haberler meclis gündemine taşındı..

Çanakkale'nin ilçeleri için duble yol talebi!

Çanakkale'nin ilçeleri arasında duble yol yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Duble yol seferberliği tam gaz devam!

Ankara-Niğde Otoyolu'nun temel atma töreninde konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin batıdan doğuya, kuzeyden güneye bölünmüş yollarla donatıldığını söyledi. 

6 il arasındaki duble yol çalışmaları TBMM gündeminde!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Antakya-Altınözü arasındaki, Arsun-Samandağ arasındaki ve Antakya-Yayladağı arasındaki duble yol çalışmalarını meclis gündemine taşıdı...

Kırklareli'nin duble yol ihtiyacı meclis gündemine taşındı!

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Kırklareli'nin duble yol ihtiyacını meclis gündemine taşıdı. Kayan, konu ile ilgili soru önergesi hazırladı..

Akdeniz Sahil Yolu projesiyle Mersin-Antalya arası 4 saate düşecek!

Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında yapımı süren tünel ve viyadükleri inceleyen Mersin Valisi Ali İhsan Su, projenin tamamlanmasıyla Mersin-Antalya arasının 4 saate düşeceğini söyledi..

Mersin-Antalya duble yol projesi Haberi

Mersin-Antalya duble yol projesi


Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Mersin-Antalya duble yol projesinde turizmi geliştirecek, çevreyi öne alacak şekilde revizyona gittiklerini belirterek, "227 kilometre uzunluğundaki Erdemli-Silifke-Anamur 13. Bölge Antalya hududu yolunun 158 kilometresini trafiğe açtık.Kalan 69 kilometreyi de inşallah 2014 sonuna kadar açacağız. 38 kilometrelik bölümde proje değişikliğine giderek 7 olan tünel sayısını 22'ye çıkardık, yetmedi 14 adet viyadük ilave ettik. Proje bedeli 387 milyon liraydı.Fakat projeyi daha güzel, daha konforlu, daha çevre dostu, yerleşim yerlerine zarar vermeyecek, turizm alanlarını koruyacak şekilde Torosların güneyinden geçirdik. 387 milyon liralık maliyet 1,7 milyar liraya yükseldi" dedi. 


Ramazan Bayramı dolaysıyla Anamur AK Parti ilçe binasında gerçekleşen bayramlaşma programında katılan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, burada yaptığı konuşmada Anamur için güzel projelerin bir bir hayata geçirildiğini söyledi. 


Anamur'da 20...