27 / 04 / 2024

Mersin bina göçüğünde son durum

Mersin bina göçüğünde son durum

Merkez Akdeniz ilçesi Bahçe Mahallesi'nde içerisinde iki ailenin yaşadığı 2 katlı bir binanın aniden çökmesiyle yaşanan felaket, yetkilileri harekete geçirdi, kentsel dönüşümü yeniden gündeme getirdi.

İstanbul'da 4 günde dört bina tahliye edildi!

İstanbul Gaziosmanpaşa ve Sultangazi'de 4 günde dört bina tahliye edildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

Mersin'den yola çıkan dev reaktör Adana'ya 4 günde ulaşacak

İspanya'nın Bilbao Limanı'ndan yüklenip Mersin Uluslararası Limanı'na indirilen, elyaf ve polyester ham maddesi üretiminde kullanılacak 30 metre uzunluğuna 8,5 metre yüksekliğine sahip reaktörün kara yoluyla 4 günde Adana'ya ulaştırılması planlanıyor.

50 günde 300 kişi binalarına sağlamlık raporu almak için başvurdu!

İzmir'de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında İstanbul'da yaşanan büyük deprem korkusu nedeniyle Bağcılar'da bina dayanıklılık testine başvurular arttı. Deprem sonrasında geçtiğimiz 50 günde 300 kişi, bina sağlamlık raporu için Bağcılar Belediyesi'ne başvurdu.

Avcılar'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor! 2 günde 15 bina yıkıldı!

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’nin göreve geldikten sonra “Hayat kurtarma hareketi” ismiyle başlattığı kentsel yenilenme çalışmaları hız kesmiyor. İlçede 2 günde 15 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yıl sonuna kadar 209 bina ve 2700 bağımsız bölüm yıkılacak...

Mersin Millet Bahçesi 200 günde tamamlanacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından içerisinde millet kıraathanesinin de bulunacağı Mersin Millet Bahçesi'nin ihalesi düzenlendi. İhaleyi alan firmanın projeyi 200 günde tamamlaması planlanıyor.

Şişli'de 200 kişi 1 günde evsiz kaldı!

İstanbul'un Şişli ilçesinde belediyeye komşu 4 bina riskli bina mühürlenerek boşaltıldı. 56 dairede yaşayan yaklaşık 200 kişi, “1 günde evsiz kaldık” diyerek mağdur olduklarını söylediler.

Bursa'daki ilginç bina görenleri şaşırtıyor!

Bursa'nın İnegöl ilçesi Bahçekaya Mahallesi'nde yer bulunamadığı için yüksek kolonlar sayesinde yolun üstünde bulunan ve cami lojmanı olarak kullanılan bina görüntüsüyle dikkatleri çekiyor

Mersin Şehir Hastanesinde 2 günde 8 bin 650 hastaya hizmet!

Türkiye'nin ilk şehir hastanesi unvanını taşıyan Mersin Şehir Hastanesinde, 2 günde 8 bin 650 hasta sağlık hizmetlerinden yararlandı.

İngiltere'de bir günde inşa edilen bina geliştirildi!

İngiltere'de bir şirket sadece bir günde inşa edilen bina geliştirdi. Willerby Innovations adlı şirket inşaat bittikten sonra 4 kişilik bir ailenin hemen taşınabileceğini belirtti.

Bina çürük raporu kaç günde alınır?

Binaya çürük raporu alınabilmesi için ilgili birimlere bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor.Peki bina çürük raporu kaç günde alınır?İşte bina çürük raporu alınma süreci..

Bina riskliyse 90 günde yıkılacak!

Bina riskliyse 90 günde yıkılacak. Basri Akyıldız, riskli yapı denetimi için başvuran vatandaşların binasının riskli olması durumunda kanunen 90 gün içerisinde yıkılması gerektiğine dikkat çekti.

Ataşehir Gençlik Merkezi Binası 45 günde yenilenecek!

Ataşehir Gençlik Merkezi Binası Tadilat İşi, Ataşehir Belediyesi tarafından 21 Ekim 2014 tarihinde saat 09.00'da ihaleye çıkıyor. Söz konusu bina tadilatı 45 günde tamamlanacak.

Mersin bina göçüğünde son durum Haberi

Mersin bina göçüğünde son durum

Merkez Akdeniz ilçesi Bahçe Mahallesi'nde içerisinde iki ailenin yaşadığı 2 katlı bir binanın aniden çökmesiyle yaşanan felaket, yetkilileri harekete geçirdi. Can kaybının olmadığı, ancak 5 kişinin yaralandığı olay sonrası bölgeye gelerek incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, olayda can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Ancak yaralılardan birinin bacağının koptuğunu, diğer yaralıların ise sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Kocamaz, "Böyle bir binadan bu insanların sağ salim çıkmış olması Allah'ın takdiri. 

Bu bölgelerde komple bir tarama yapmayı planlıyoruz.  Yaşanan bu olayın insanların biraz daha duyarlı olmasına vesile olmasını diliyoruz. Bu bölgelerde kentsel dönüşümü bir an evvel başlatmamız gerekiyor" dedi. 


BİNALARIN ENVANTERİ ÇIKARILMADI 

İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Halil Deveden de yaşanan facianın ardından sabah Bahçe Mahallesi'ne...