28 / 04 / 2024

Mersin Bozyazı hazine arazisi

Mersin Bozyazı hazine arazisi

Mersin'in Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi'nde kiralanarak tarım ürünü yetiştirilen hazineye ait arazilerin 2018 yılından itibaren kiralanamaması sebebiyle yaşanan mağduriyet meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hükümet hazine arazilerinin satışına başladı! 3 ilde 634 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor!

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çanakkale, Muğla ve Mersin illerinde yer alan 11 hazine arazisini 634 bin 425 TL'den başlayan fiyatlar ve yüzde 25 peşinat ile 24 taksit imkanıyla satıyor...

Mersin Bozyazı'da hazineye ait arazilerin kiralanamaması TBMM'de!

Mersin'in Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi'nde kiralanarak tarım ürünü yetiştirilen hazineye ait arazilerin 2018 yılından itibaren kiralanamaması sebebiyle yaşanan mağduriyet meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin'deki kadastro çalışmaları TBMM gündeminde!

Mersin'in Bozyazı ilçesindeki Gözce ve Gözsüzce mahallelerinde gerçekleştirilen kadastro çalışmalarına ilişkin meclis gündeminde konu oldu. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Hazine arayıcısı Bekir Tatlı tünel kazısı için devlet desteği bekliyor!

Mersin'de hazine arayıcısı Bekir Tatlı tarafından ulaşılan ve içerisinde 2 bin 300 yıllık büyük bir imparator hazinesi bulunduğuna inanılan mezar odası ve tüneldeki kazıların devamı için devlet desteği bekleniyor...

Mersin Bozyazı Kapalı Otopark'ın temeli atıldı!

Bozyazı ilçesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Bozyazı Kapalı Otopark ve Pazaryeri'nin temel atma töreni gerçekleşti.

Mersin Bozyazı'da asfalt çalışması başladı!

Mersin´in Bozyazı İlçesi´nde D-400 karayolu üzeri sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar trafiğe bir nebze olsun rahat bir nefes aldırırken şimdi aynı çalışmalar kuzey şeritte sürdürülüyor.

Mersin Bölge Müdürlüğü inşaat çalışmalarını hızlandırdı!

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Tarsus, Mut ve Bozyazı orman işletme müdürlüklerinde köprü ve bina inşaatları devam ediyor.

Mersin Büyükşehir'den yatırım hamlesi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. İşte Tarsus, Erdemli, Silifke, Gülnar, Mut, Bozyazı, Aydıncık ve Anamur'da hayata geçirilen o yatırımlar...

Mersin Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'nun yeni hizmet binası açıldı!

Mersin'in Bozyazı İlçesinde, Türkiye Diyanet Vakfı Bozyazı Şubesi ve Bozyazı Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'nun yeni hizmet binası, düzenlenen etkinlikle açıldı.

Anamur ve Bozyazı'da yeni tesislerin temeli atıldı!

Mersin Büyükşehir, Anamur ve Bozyazı belediyelerinin Anamur ve Bozyazı ilçelerine kazandırdığı tesislerin açılışı yapıldı, yeni yatırımların temeli atıldı.

Mersin Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi açıldı!

Bozyazı'da 2013 yılında ihalesi tamamlanan Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı. Tesisisn açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve MHP'li milletvekilleri adaylarının katılımı ile gerçekleşti.

Mersin Bozyazı'ya kültür ve gençlik merkezi geliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı üçüncü birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi yol çalışmalarına devam ediyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Batı Mersin olarak adlandırılan Gülnar, Bozyazı, Aydıncık ve de Anamur ilçeleri ile bağlı köy yollarında çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Mersin Bozyazı hazine arazisi Haberi

Mersin Bozyazı hazine arazisi

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin'in Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi'nde kiralanarak tarım ürünü yetiştirilen hazineye ait arazilerin 2018 yılından itibaren kiralanamaması sebebiyle yaşanan mağduriyete ilişkin soru önergesi hazırladı. Antmen, sorusunun  Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Antmen, ''Mersin Bozyazı İlçesi Tekmen Mahallesi'nde vatandaşlarımız hazine arazilerini kiralayarak kullanmaktaydı. Bu arazilerde tanm ürünleri yetiştiren vatandaşlar hem üretime hem de ekonomiye katkıda bulunmaktaydılar. Vatandaşlann uzun yıllardır kiralayarak kullandığı araziler 2018 yılından bu yana maalesef kullanılamamaktadır'' diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in soruları:
1 - Mersin Bozyazı’da üretici vatandaşlarımızın bahsi geçen arazi mağduriyetiyle ilgili bir girişimde bulunulacak mıdır? 

2 - Boş hazine arazilerinin ekilmesi için başvuruda bulunan çiftçilerin geri çevrildiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bunun gerekçeleri nelerdir? Boş hazine; tarım...