05 / 05 / 2024

Mersin Cumhuriyet İlkokulu

Mersin Cumhuriyet İlkokulu

1923 yılında inşa edilmiş olan 'Taş Mektep' olarak bilinen Cumhuriyet İlkokulu Mersin Mezitli Belediyesi tarafından yenilenecek. Binanın 29 Ekim'de müze olarak açılışı gerçekleşecek.

Mersin Metrosu'nun temeli atıldı!

Mersin Cumhuriyet Mahallesi’nde metro temeli atıldı. Yapılan törene İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılım sağladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de temeli atılan metro projesi hakkında bilgi verdi. 

Yozgat Cumhuriyet İlkokulu binasının tekrar ilkokula dönüştürülmesi önerisi mecliste!

Yozgat Cumhuriyet İlkokulu binasının tekrar ilkokula dönüştürülmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin Millet Bahçesi Cumhuriyet Bayramı'nda açılacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen Mersin Millet Bahçesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda hizmete açılacak.

Muratlı Cumhuriyet İlkokulu Tekirdağ Valiliğine teslim edildi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Muratlı ilçesinde hayata geçirilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet İlkokulu yapılan törenle Tekirdağ Valiliğine teslim edildi.

Mersin Cumhuriyet İlkokulu restore edilecek!

1923 yılında inşa edilmiş olan 'Taş Mektep' olarak bilinen Cumhuriyet İlkokulu Mersin Mezitli Belediyesi tarafından yenilenecek. Binanın 29 Ekim'de müze olarak açılışı gerçekleşecek.

Mersin Şehir Hastanesi 380 milyon 60 bin Avro yatırımla inşa edildi!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Çiğdem Toker bugünkü yazısında bugün açılacak Mersin Şehir Hastanesi'nin detayları anlattı. İşte o haber....

Mersin kentsel yenileme projesinde son durum!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü projenin ilk etabı Cumhuriyet Meydanı’ndan, Yoğurt Pazarı’na, İnönü Caddesi’nden, İstiklal Caddesi’ne kadar olan bölgede yapılıyor

Didim Cumhuriyet İlkokulu kaderine terk edildi!

Didim'in ilk yerleşim bölgesi olan Eskiköy'de bulunan ve geçen yıl boşaltılan 87 yıllık Cumhuriyet İlkokulu binası, sahip çıkılmayınca alkol, tiner ve uyuşturucu bağımlılarının yuvası oldu.

Mersin'e 3 yeni otopark müjdesi!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanındaki alan, Cumhuriyet Meydanı’nın altı ve adliye yanındaki MESKİ’ye ait alan olmak üzere 3 ayrı yerde otopark yapılacağı belirtildi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı İlkokulu yıkılacak mı?

Mersin Toroslar’da 1415 öğrenci ve 53 öğretmenin bulunduğu Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı İlkokulu’nun binasının depreme dayanaksız olduğuna, rağmen okulda onarım yapılmadığı ve eğitimin devam ettiği ortaya çıktı.

Kırşehir Cumhuriyet İlkokulu yeniden inşa edildi!

Kırşehir’de 1929 yılında eğitim ve öğretime açılan ve tarihi binasında binlerce başarılı öğrenci yetiştiren Cumhuriyet İlkokulu’nun 1985 yılında yıkılarak yenisinin yapıldı.

Mersin'deki Denizpark tesisi yıkılacak mı?

Kamuoyunda Denizpark ismi ile bilinen projenin eski işletmecisi T.Ö tarafından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan şikayette; Projede aslında bir yıkım kararı olmadığı belirtilmiştir...

Darende Cumhuriyet İlkokulu kent müzesi olarak hizmet verecek!

Eser, restorasyon çalışmaları tamamlandığında Cumhuriyet´ten Geleceğe Darende Kent Müzesi olarak hizmet verecek tarihi Cumhuriyet İlkokulu´nda incelemelerde bulundu.

Mersin Cumhuriyet İlkokulu Haberi

Mersin Cumhuriyet İlkokulu

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'nde Cumhuriyet'in ilan edildiği 1923 yılında inşa edilen halk arasında 'Taş Mektep' olarak bilinen Cumhuriyet İlkokulu belediye tarafından restore edilerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda müze olarak açılacak.


Mezitli İlçesi'nin Esenbağlar Mahallesi'nde bulunan ve uzun yıllar önce kapatılan eski Cumhuriyet İlkokulu'nun restorasyon ihalesi gerçekleştirildi. Mersin'in önemli kültürel değerlerinden birisi olan Cumhuriyet İlkokulu'nu yeniden eski cıvıltılı parlak günlerine geri döndürmek istediklerini kaydeden Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan, "Esenbağlar Mahallesi gelişmeye aday bir yer. Kent merkezine yakın olmasının ve yerleşim alanın geniş ve iyi olması Esenbağlar Mahallesi'ni gelecekte Mezitli'nin en önemli yeri olmasını sağlayacak" diye konuştu.


Taş Mektep'in restore edilmesiyle Esnebağlar'ın daha önemli ve tercih edilir bir yer haline geleceğini vurgulayan Tarhan, şunları söyledi:


"Taş Mektep Esenbağlar'ın önemli bir pilot noktası oluyor....