08 / 05 / 2024

Mersin'deki Denizpark tesisi yıkılacak mı?

Mersin'deki Denizpark tesisi yıkılacak mı?

Kamuoyunda Denizpark ismi ile bilinen projenin eski işletmecisi T.Ö tarafından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan şikayette; Projede aslında bir yıkım kararı olmadığı belirtilmiştir...



Kamuoyunda Denizpark ismi ile bilinen projenin eski işletmecisi T.Ö tarafından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan şikayette; Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin Denizpark isimli projenin yıkımı ile ilgili Mersin 1. İdare Mahkemesinin proje iptali kararının aslında bir yıkım kararı olmadığı, ayrıca mahkeme kararının uygulanması için meclisten karar alınması gerektiği, yıkımın kamuyu zarara uğrattığını ve bu sebeple Büyükşehir Belediye Başkanı ve yetkililerinin görevlerini kötüye kullandıkları iddiasında bulunmuştur.

 

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının konu ile ilgili yapmış olduğu soruşturma neticesinde

 

‘’... Mersin 1. İdare Mahkemesine ait iptal kararı doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi tarafından işlem tesis etme zorunluluğunun bulunduğu, bu doğrultuda yıkım işleminin yapılmış olmasında herhangi bir kanunsuzluk olmadığı, yıkımın belediyenin hangi organı tarafından yapılacağına dair 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile 5393 sayılı Belediye Kanununda net bir hükmün bulunmadığı, dolayısı ile yıkımın Mersin Büyükşehir Belediyesinin yetkili organlarında görüşülmeden gerçekleştirilmiş olmasının mevzuata aykırı olmadığı, isnat edilen konularda suç unsuru bulunmadığı anlaşıldığından ...‘’ denilerek Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Takipsizlik kararı verilmiştir.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin Mersin 1. İdare Mahkemesinin kararı doğrultusunda Denizpark projesine ilişkin yapmış olduğu yıkım işlemlerinin usul ve yasaya uygun olduğu, bu sebeple somut olayda herhangi bir suç unsurunun bulunmadığı anlaşılmıştır.

 

Buna rağmen son günlerde yerel basın ve internet haber sitelerinde yer alan eski belediye başkanı Macit Özcan’ın Büyükşehir Belediye Başkanımıza yönelik Denizpark isimli projeyi yıkarak kamuyu zarara uğrattığı, yıkım ile ilgili gerekli belediye organlarında herhangi bir karar almadığı gerekçesi ile suç duyurusunda bulunduğuna yönelik haberler yayınlanmaktadır.

 

Öncelikle projenin yıkım işleminin tesis edildiği tarih 06.05.2015 olmasına rağmen, Macit Özcan’ın yıkımın üzerinden 10 aydan fazla bir süre geçtikten sonra şikayette bulunuyor olması son derece düşündürücüdür.

 

Kaldı ki, Denizpark projesinin iptali mahkeme kararı ile sabit olmuştur. Belediye yetkililerimizin yıkım konusunda tasarrufu olmamış aksine yıkım kararının ortadan kaldırılabilmesi için Danıştay 6. Dairesine karar düzeltme ve tavzih talebinde bulunulmuştur.

 

Danıştay dairesi karar düzeltme talebini reddetmiş ve tavzih talebimiz için de kararın açık olduğu ve açıklanması gereken bir husus olmadığı belirtilmiştir.

 

Eski Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından kendi şahsi imzası ile Danıştaya gönderilen dilekçelerde Denizpark projesinin Akdeniz Oyunlarında kullanılacağı belirtilerek kamuoyu ve mahkemeler etki altına alınmaya çalışılmıştır.

 

Ayrıca baştan beri hukuksuz işlemler tesis edilerek ve hukuka aykırı yapılar inşa edilerek kamu milyonlarca lira zarara uğratılmıştır. Nezaket gereği bu bilgiler bugüne kadar kamuoyu ile paylaşılmamış, kamu malını korumak adına yalnızca gerekli hukuki işlemler yürütülmüştür.

 

Ancak Belediye Başkanımız hakkında yine kamuoyunu yanıltacak ve haksız ithamlarda bulunacak şekilde şikayetlerde bulunulması sebebi ile açıklama zorunluluğu doğmuştur.

 

Atmış olduğu imzalar ve vermiş olduğu hukuka aykırı kararlar ile kamunun milyonlarca lirasının çöpe atılmasına bizzat karar veren kişinin bu husustan dolayı belediye yetkililerimizi sorumlu olarak görmesi de ayrıca manidardır.

 

Hiç kimse sorumluluğu başkası üzerine atmamalı ve vermiş olduğu kararların sonuçlarına katlanmalıdır.  Belediye organlarımız kamuyu zarara uğratan ilgililer hakkında da gerekli hukuki işlemleri yapmaktadır.



Tarsus Haber


Geri Dön