19 / 05 / 2024

mersin denizpark tesisi

mersin denizpark tesisi

Kamuoyunda Denizpark ismi ile bilinen projenin eski işletmecisi T.Ö tarafından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan şikayette; Projede aslında bir yıkım kararı olmadığı belirtilmiştir...

Yükka İnşaat'tan 2.6 milyarlık dev proje! Mersin'e Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi geliyor!

Yükka İnşaat Tur. Tic. A.Ş. yeni projesi için düğmeye bastı. Mersin'de 2 milyar 621 milyon 50 bin TL'ye mal olacak "Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi" için ÇED sürecini başlattı.

Mersin Mezitli’ye spor tesisi inşa edilecek!

Mersin Mezitli Belediyesi ilçede daha fazla sporcu yetişmesi için spor tesisi inşa edecek.

Tekfen Holding'in Mersin'deki arazisi için imar başvurusu yapıldı!

Tekfen Holding'in bağlı ortaklarından Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin hisselerinin tamamına sahip olduğu CFS Petrokimya Sanayi A.Ş'nin Toros Tarım'ın Mersin arazisi üzerinde yapılması tasarlanan bir polipropilen üretim tesisi için ön hazırlık ve etüt çalışmaları başlatıldı.

Mersin Büyükşehir'in 156 yataklı tesisi sağlık çalışanlarına tahsis edildi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 156 yataklı tesisi sağlık çalışanlarının ücretsiz olarak barınmaları için tahsis edildi.

Mersin'de 9.2 milyon TL'ye icradan satılık sera tesisi!

Mersin 8. İcra Dairesi Müdürlüğü, Mersin ili, Akdeniz ilçesi, Homurlu Mahallesi, 188 ada 23 ve 38 parselde yer alan sera tesisini toplam 9 milyon 163 bin 379 TL'ye icradan satıyor...

Toros Tarım'ın Mersin arazisine polipropilen üretim tesisi yapılacak!

Tekfen Holding ortaklıklarından Toros Tarım hisselerinin tamamına sahip olduğu CFS Petrokimya tarafından Toros Tarım'ın Mersin arazisi üzerinde yapılması tasarlanan 500 bin ton/yıl kapasiteli polipropilen üretim tesisi için ön hazırlık ve etüt çalışmaları başlatıldı...

Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi 2018'de tamamlanacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Mersin Körmenlik Mahallesi sulama tesisine kavuşuyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Çamlıyayla’nın Körmenlik Mahallesi’nde bin 200 dekar alanın sulama suyunu karşılayacak Elektropompaj Sulama Tesisi’ne başlandı.

Mersin Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak olan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Mersin Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak olan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli 27 Eylül 2016 Salı günü atılıyor.

Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapasitesi artırılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesindeki Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin mevcut kapasitesini bin metreküp/günden 7 bin 920 metreküp/güne çıkaracak.

Mersin'e depolama tesisi inşa edilecek!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Silifke'nin Krobası mahallesi ziyaret edip vatandaşlarla sohbet etti. Kocamaz, Krobasına limon depolama tesisleri yapacaklarının müjdesini verdi.

Mersin Ham ve Rafine Yağ Üretim Tesisi Kapasite artırımı ÇED toplantısı 18 Ağustos'ta

Aves Enerji Yağ ve Gıda Sanayi A.Ş., Mersin İli, Akdeniz İlçesi'ne Ham ve Rafine Yağ Üretim Tesisi Kapasite Artışı ve Margarin Üretim Tesisi ile Kojenerasyon Tesisi İlavesi projesinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 18 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

mersin denizpark tesisi Haberi

mersin denizpark tesisi

Kamuoyunda Denizpark ismi ile bilinen projenin eski işletmecisi T.Ö tarafından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan şikayette; Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin Denizpark isimli projenin yıkımı ile ilgili Mersin 1. İdare Mahkemesinin proje iptali kararının aslında bir yıkım kararı olmadığı, ayrıca mahkeme kararının uygulanması için meclisten karar alınması gerektiği, yıkımın kamuyu zarara uğrattığını ve bu sebeple Büyükşehir Belediye Başkanı ve yetkililerinin görevlerini kötüye kullandıkları iddiasında bulunmuştur.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının konu ile ilgili yapmış olduğu soruşturma neticesinde

‘’... Mersin 1. İdare Mahkemesine ait iptal kararı doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi tarafından işlem tesis etme zorunluluğunun bulunduğu, bu doğrultuda yıkım işleminin yapılmış olmasında herhangi bir kanunsuzluk olmadığı, yıkımın belediyenin hangi organı tarafından yapılacağına dair 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile 5393 sayılı Belediye Kanununda net bir hükmün bulunmadığı,...