15 / 05 / 2024

Mersin halk sorunları

Mersin halk sorunları

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, mahalle halk toplantıları kapsamında, Karacailyas Mahallesi'nde vatandaşlarla buluşarak sorun ve taleplerini dinledi.

Mersin Akdeniz'de altyapı sorununun çözümü kentsel dönüşüm!

Mersin'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçedeki imar ve altyapı sorunlarının kentsel dönüşüm ile çözüleceğini dile getirdi. 

Mersin Metrosu'nun ihale süreci tamamlandı!

Mersin halkının uzun zamandır beklediği metro projesinde ihale süreci tamamlandı. İhalenin kazananı Dillingham Cont. Int. Inc + Kiska- Kom İnş. A.Ş. . oldu. 

Mustafa Gültak: Mersin'in en büyük sorunu imar!

Yerel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin'in kentsel dönüşüm çalışmaları ve imar sorunlarına yönelik çağrıda bulundu.

Mersin'de TOKİ satışında yaşanan sorunlar mecliste!

Mersin'de TOKİ tarafından yapılan konutların satışında yaşanan sorunlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sıdalı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçe halkının uzun süredir beklediği kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını açıkladı.

Mersin Erdemli'de metruk binalar yıkılıyor!

Mersin'in Erdemli ilçesinde çevre halkının sağlığını tehdit eden yapılar, Erdemli Belediyesi ekibi tarafından yıkılıyor. 

Mersin Silifke'de tepki çeken inşaat! 

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Mahallesi’nde yapılaşmanın yasak olduğu kıyı kenar çizgisi içerisinde konut inşa ediliyor. Söz konusu yapılar çevre halkın tepkisine neden oldu. 

Mersin'in imar sorunu çözülüyor!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin’in kent planı ile ilgili en önemli sorunlarından olan 1/5000 ölçekli nazım imar planının ilk aşamasının çözüldüğü müjdeledi.

Mersin'de halk plajı yerine millet bahçesi yapılacak!

Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer, sahildeki Deniz Aquapark’ın yerine halka açık plaj yapmak için çalışma başlattı. Ancak Valilik engeline takıldı. Valiliğin belediyeye gönderdiği yazıda; alanın Millet Bahçesi yapılacağını ve çalışmanın bir an önce durdurulmasını istedi.

Mersin'deki ulaşım sorunu mecliste!

Mersin'deki ulaşıma dair bazı sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Van'da imar sorunları çözülüyor!

Van Büyükşehir Belediyesinin haftanın Salı ve Cuma günleri öğleden sonra yaptığı halk günleri toplantısında bölgenin sorunları konuşuluyor.

Mersin Ayaş Göleti'nde sona gelindi!

MERSİN’in Erdemli İlçesi’nde DSİ tarafından yapılan Ayaş Göleti önümüzdeki günlerde su tutmaya başlayacak. Erdemli Kaymakamı Muhittin, göletteki incelemenin ardından Ayaş Mahallesi’nde halkın sorunlarını dinledi.

Mersin Şehir Hastanesi dünyaya açılıyor!

Mersin Şehir Hastanesi Yöneticisi Aydın: "Avrupa ülkelerindekinden çok daha ileri seviyede ve kaliteli sağlık hizmeti, çok daha az maliyetle Mersin Şehir Hastanesi'nde Arap halkını bekliyor" dedi.

Mersin halk sorunları Haberi

Mersin halk sorunları

 Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, mahalle halk toplantıları kapsamında, Karacailyas Mahallesi'nde vatandaşlarla buluşarak sorun ve taleplerini dinledi. 


Akdeniz Belediyesi'nin, mahallelerde düzenlediği halk toplantıları devam ediyor. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Mutlu ve Türk, bu çerçevede Karacailyas'ta bulunan Emek ve Evren Mahallelerinde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek, mahallenin sorunlarının yerinde tespiti ve çözümleri için görüş alışverişinde bulundular. Emek Parkı'nda düzenlenen halk toplantısına Eş Başkanların yanı sıra birim müdürleri ile çok sayıda mahalle sakini katıldı. Toplantıda söz alan mahalle muhtarları ve vatandaşlar, belediye hizmetlerinden genel olarak memnun olduklarını, ancak yakın zamanda konut alanlarının ortasında bulunan boş arsaya malikleri tarafından hububatbakliyat depolama alanı yapılmak istendiğini dile getirdiler. 

Çağdaş şehircilik ilkeleri gereği konut alanları ile depolama alanlarının yan...