27 / 04 / 2024

Mersin kazı çalışması

Mersin kazı çalışması

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı 82 Evler Mahallesi’nde bir evin bahçesinde yapılan bir kazı çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Atıcı sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.

Amasya Badal Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Amasya Merzifon'da inşa edilen Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. Amasya Valisi Osman Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü" dedi...

Malatya Engelsiz Yaşam Merkezi'nin kazı çalışması başladı!

Malatya Battalgazi Belediyesi, ilçeye Engelsiz Yaşam Merkezi kazandıracak. Temel kazı çalışmalarının başladığı merkezin temeli 15 gün sonra atılacak.

Mersin 82 Evler Mahallesi’ndeki kazı çalışması mecliste konu oldu!

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı 82 Evler Mahallesi’nde bir evin bahçesinde yapılan bir kazı çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Atıcı sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.

Kepez'de 3 mahalle için revizyon çalışması başladı!

Kepez Belediyesi, 4. kentsel dönüşüm projesi kapsamında Barış, Kazım Karabekir ve Yavuz Selim Mahallelerinde Revizyon çalışmasına başladı.

İzmir Torbalı'da 3 yıl sürecek alt yapı çalışması başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Torbalı merkezinin 1970'lerden kalma içme suyu şebekesini baştan sona yeniliyor. İZSU, düğmeye bastı: Torbalı’nın 60 mahallesinde 3 yıl sürecek bir alt yapı çalışması başlıyor. Asfaltlanan tüm yolları yeni baştan kazılacak.

Muğla Tlos Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Muğla Tlos Antik Kenti'nde, 2016 sezonu kazı çalışmaları başladı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kentte, bu yılki kazı sezonunda kent bazilikası, tiyatro ve stadyum alanında çalışma yapılacak.

Bilge Tonyukuk Anıt alanı çalışması başladı!

Bilge Tonyukuk Anıtı Moğol-Türk ortak arkeolojik kazı çalışması projesinin 2016 sezonu açılış töreni gerçekleştirildi. Moğolistan genelinde önemli projelere imza atan TİKA, projelerine yenilerini ekleyerek faaliyetlerini sürdürüyor.

Elazığ Harput'ta kazı çalışması başladı!

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesinde ağaçlandırma çalışması esnasında bulunan taş kabartmanın olduğu alanda kazı çalışması başlatıldı. Çalışmalarda birçok mimari yapıya rastlandı.

Bodrum'da inşaat çalışmasında tarihi mezar bulundu!

Bodrum'da inşaat çalışması başlamadan önce Bodrum Sualtı arkeoloji Müzesi yetkililerince sondaj kazısı yapıldığı ancak sondaj kazılarında her hangi bir tarihi buluntuya rastlanmayınca inşaat çalışmasının başladığı öğrenildi.

Kocaeli'de Kurban Bayramı’nda kazı çalışması yok!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı AYKOME Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Kurban Bayramı’nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde olan yerlerde kazı çalışması yapılmayacak.

Yatağan Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı çalışması yürütülüyor!

Yatağan'da "gladyatörler kenti" olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti'nde birçok bölgede kazı çalışması yürütülüyor. Antik kentteki spor okulu (Gymnasion) ve Batı Caddesi'nde ortaya çıkarılan 2 bin yıllık sütunlar vinç yardımıyla ayağa kaldırıldı.

Avrasya Tüneli kazı çalışmaları sona erdi!

Avrasya Tüneli'nin Anadolu yakasında başlattığı tünel açma işlemi, 3 bin 340 metrelik kazı çalışmasının ardından Çatladıkapı'da sona erdi. Projenin deniz altı bölümü Harem ve Çatladıkapı arasını bağlıyor.

Kayseri Keykubadiye Sarayı'nda kazı çalışmaları başladı!

Kayseri'de, Selçuklu Sultanı 1. Alaaddin Keykubad tarafından 1225'te yaptırılan Keykubadiye Sarayı'nın gün yüzüne çıkarılması için kazı çalışması başlatıldı.

Mersin kazı çalışması Haberi

Mersin kazı çalışması



CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin'de yapılan bir kazı çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Atıcı sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.


Atıcı önergesinde "Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı 82 Evler Mahallesi’nde bir evin bahçesinde yaklaşık 1,5 aydır süren, esrarengiz bir kazı çalışması yapıldığı basına yansımıştır. Bölgede oturan vatandaşların konu ile ilgili sorunlarını dinlemek üzere yaptığım çalışmalarda, kazının yapıldığı sokak ve çevresinin özel Harekât polisleri tarafından tutulduğu ve kimsenin yaklaştırmadığı tarafımdan tespit edilmiştir.

Tarsus Müze Müdürlüğü, Tarsus Kaymakamlığı, Mersin Valisi ile yaptığım görüşmelerde; bölgede 5-6 yıl öncesine kadar yapılan kaçak kazılardan dolayı bir kurtarma kazısına ihtiyaç olduğu bilgisi verilmiştir." dedi.


Bu amaçla özel bir ekibin 24 saat dışarı çıkmaksızın bütün ihtiyaçlarını kazı bölgesinde karşıladıkları mahalle sakinleri tarafından ifade edildiğini dile getiren Atıcı "Esrarengiz kazı çalışmaları,...