04 / 05 / 2024

mersin kira ne kadar

mersin kira ne kadar

Öneller Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Önel, kira fiyatlarının yüzde yüz arttığını söyleyerek "Şu anda Mezitli ve Yenişehir'de emlakçılık yapan meslektaşlarımızın elinde ev yok" dedi.

Kiracılar dikkat! Kira ne zaman ödenir?

Kiracılar bir ev, kiraladıkları zaman o evin kirasını peşin mi yoksa bir ay oturduktan sonra mı ödeyecekleri konusunda bilgi sahibi olmak istiyorlar. Buna göre, kira ne zaman ödenmelidir, yasal uygulama nasıl işler?

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kapalı işletmelerden 6 ay kira almayacak!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında esnafa yapılan yardımları açıklayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait işletmelerden 6 ay kira alınmayacağını açıkladı. 

Kira depozitosu ne zaman ödenir?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, ev sahibi ile kiracı arasında anlaşma sağlandığı takdirde kira sözleşmesi imzalanması gerekiyor. Peki, kira depozitosu ne zaman ödenir?

Kira güvence bedeli ne kadar?

Borçlar Kanunu esaslarına göre, kiracının mal sahibine güvence vermesi gerekiyor. Kiracının güvence vermesi depozito ödemesi ile mümkün oluyor. Peki, kira güvence bedeli ne kadar?

Kira depozitosu ne zaman iade edilir?

Kiracı depozitosu, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin güvencesi için alınıyor. Peki, kira depozitosu ne zaman iade edilir?

Kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira sözleşmesi tarafların kira anlaşmaları için imzalanıyor. Kira anlaşmasının kağıt üzerinde yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak sözleşmenin imzalanması ispat açısından faydalı oluyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira bedeli ödenmezse ev sahibi ne yapabilir?

Kiracılar, ev kirasını ödeme konusunda ev sahibini zarara uğratabiliyor. Kimi kiracılar kira bedelini geç öderken, kimi kiracılar da ödemelerini hiç yapmayabiliyor. Peki, kira bedeli ödenmezse ev sahibi ne yapabilir?

Kira kontratı damga vergisi ne zaman ödenir?

Noter huzurunda imzalanan kira kontratları için damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Buna karşın noter onayı olmayan sözleşmeler için damga vergisi ödenmiyor. Peki, kira kontratı damga vergisi ne zaman ödenir?

Kira sözleşmesi süresi ne kadardır?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşme kira sözleşmesi oluyor. Kanunen kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi süresi ne kadardır?

Kira ödeme tarihi ne zaman?

Taşınmaz mal sözleşmelerinde kiracı kiraladığı mala karşılık kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Peki, belirlenen kira bedeli ne zaman ödenir? Kira ödeme tarihi ne zaman?

Kira gelir vergisi ödemek için ne yapılır?

Kira gelir vergisi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilerek mal sahiplerinin elde ettiği gelirler için ödeniyor. Peki, kira gelir vergisi ödemek için ne yapılır?

Kira kontratı süresi bitince ne kadar zam yapılır?

Kira kontratı genellikle senelik olarak hazırlanıyor. Yenilenen kira döneminde kiracıya belli oranda zam yapılabiliyor. Peki, kira kontratı süresi bitince ne kadar zam yapılır?

2015 kira zamları ne kadar?

Genellikle senelik olarak yapılan kira sözleşmeleri, sürenin dolması halinde yenilenmiş oluyor. Yenilenen kira döneminde kiraya zam yapılıyor. Peki, 2015 kira zamları ne kadar?

mersin kira ne kadar Haberi

mersin kira ne kadar

Mersin'de üniversite öğrencilerinin ev arayışı ve Suriyelilerin ev talebi birleşince son aylarda kiralık ev bulmak zorlaştı. Öneller Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Önel, Mersin Üniversitesi'nin bulunduğu Yenişehir ve Mezitli semtlerinde kira fiyatlarının yüzde yüz arttığını söyledi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre. Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi"ne kayıt yaptıran öğrencilerden dolayı Ağustos ayında kiralık evlerde talep ve fiyat artışı gözlemlediklerini söyledi. 


Birkaç aile bir araya gelerek ev arayan Suriyelilerin Mersin'i tercih ettiğini belirten emlakçı Önel, bu durumu kiralık ev fiyatlarının artmasına yol açtığını ve kiralık ev fiyatlarının son bir yılda yüzde 25 ile yüzde 100 oranında arttığını açıkladı. 


"ARTIK EV ALMAK MÜMKÜN DEĞİL" 

Suriyeli mülteciler, üniversite öğrencilerinin ev arayışına girenlerin ev talebi birleşince son aylarda kiralık...