04 / 05 / 2024

mersin kira

mersin kira

Öneller Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Önel, kira fiyatlarının yüzde yüz arttığını söyleyerek "Şu anda Mezitli ve Yenişehir'de emlakçılık yapan meslektaşlarımızın elinde ev yok" dedi.

Fahiş kira artışlarına ceza! Ev sahipleri ve emlakçılar aman dikkat!

6 Şubat depremlerinden sonra göç alan Mersin’deki fahiş kira artışını tespit eden TİP’li avukatların dava açtığı 9 sanığın 3 seneye kadar hapsi istendi. İşte ayrıntılar... 

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın kira sorunu ile ilgili soru önergesi reddedildi!

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın, yüksek konut kiraları ve yol açtığı sonuçların araştırılması istemiyle vermiş olduğu  meclis araştırma önergesi reddedildi.

Fahiş kira fiyatlarına rekor ceza! Kiracılar rahat bir nefes alacak!

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,8 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem 11 kentte büyük yıkıma yol açtı. Mersin, Konya, Ankara ve Diyarbakır’da göç eden depremzedelere fahiş kira artışı uygulayan kişilere üçlü denetim başladı.

Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

Mersin, Konya, Ankara ve Diyarbakır'da göç eden depremzedelere yapılan fahiş kira artışının ardından adım atıldı. Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın 2043'e kadar ertelenen kira tutarı 1.2 milyar TL! 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın ertelenen kira gelirinin ek bütçenin yüzde 2.7'sine denk olduğunu aktaran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

Mersin Şehir Hastanesi'ndeki ticari alanların kira bedeli TBMM'de!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sayıştay'ın 2020 yılı Denetim Raporunda Mersin Şehir Hastanesindeki ticari alanların kira bedeline dair yaptığı tespite ilişkin soru önergesi verdi. 

Mersin’de boş konut stoku azaldı: Kiralar 2 katına yükseldi!

Mersin Tüm Emlakçılar Odası, son dönemde yükselen kiralar sebebiyle kentin, Türkiye’nin en yüksek kira ücretine sahip şehirlerinden olduğuna vurgu yaptı.

Mersin'de kira fiyatları tavan yaptı!

Türkiye genelinde konut fiyatları ve kira fiyatları tavan yaptı. Uygun kira fiyatları ile bilinen Mersin'de de konut fiyatları yükselişe geçti. 

Mersin Toroslar'da esnafa kira desteği sevindirdi!

Mersin'de koronavirüsle mücadelede etkin ve başarılı bir süreçten geçen Toroslar Belediyesi, pandemiden olumsuz etkilenen kiracılarına sağladığı kira desteğiyle de vatandaşların yüzünü güldürdü. 

Mersin'de faaliyetlerini durduran işletmelerden 6 ay kira alınmayacak!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle faaliyetleri durduran esnaftan 6 ay boyunca kira almayacak.

Mersin Toroslar'da kiracılara müjde!

Mersin Toroslar Belediyesi'nde kiracı olan ancak faaliyetlerine pandemi nedeniyle ara veren esnafın ilk 6 aylık kira bedeli iptal edildi. Ayrıca kira sözleşmeleri 6 ay uzatıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kapalı işletmelerden 6 ay kira almayacak!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında esnafa yapılan yardımları açıklayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait işletmelerden 6 ay kira alınmayacağını açıkladı. 

Mersin Şehir Hastanesi’nde ticari alanın kiras Sayıştay gündeminde!

2019 Sayıştay Denetim Raporu’nda, Mersin Şehir Hastanesi sözleşmesinde görevli şirket tarafından ticari faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla bin metrekarelik ticari alan öngörüldüğü ve söz konusu ticari alanlar için şirketin idareye kira ödeme yükümlülüğünün olduğu ifade edildi. 

mersin kira Haberi

mersin kira

Mersin'de üniversite öğrencilerinin ev arayışı ve Suriyelilerin ev talebi birleşince son aylarda kiralık ev bulmak zorlaştı. Öneller Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Önel, Mersin Üniversitesi'nin bulunduğu Yenişehir ve Mezitli semtlerinde kira fiyatlarının yüzde yüz arttığını söyledi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre. Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi"ne kayıt yaptıran öğrencilerden dolayı Ağustos ayında kiralık evlerde talep ve fiyat artışı gözlemlediklerini söyledi. 


Birkaç aile bir araya gelerek ev arayan Suriyelilerin Mersin'i tercih ettiğini belirten emlakçı Önel, bu durumu kiralık ev fiyatlarının artmasına yol açtığını ve kiralık ev fiyatlarının son bir yılda yüzde 25 ile yüzde 100 oranında arttığını açıkladı. 


"ARTIK EV ALMAK MÜMKÜN DEĞİL" 

Suriyeli mülteciler, üniversite öğrencilerinin ev arayışına girenlerin ev talebi birleşince son aylarda kiralık...