28 / 07 / 2024

Mersin Konak Camii

Mersin Konak Camii

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından Ergenekon Mahallesi’nde yaptırılan Konak (Ay Yıldızlı) Camii’nin temeli törenle atıldı.

Ahmet Şevki Göklevent'in Mersin'deki evi yıkılmak üzere! 

Eski Mersin Milletvekili Şevki Bey'in (Ahmet Şevki Göklevent) tarihi evinin yıkılmak üzere olduğu görüntülendi. Mersin'in Gülnar ilçesinde bulunan konak harabeye döndü...

Mersin Alaaddin Ak Camii'nin yenilenme çalışmaları TBMM'de!

Mersin ili Anamur ilçesinde bulunan Alaaddin Ak Camii'nin yenilenme çalışmaları TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik konuya ilişkin soru önergesi hazırladı....

TOKİ Mersin 205 konut ihalesi yarın!

Mersin İli, Gülnar İlçesi, Akdeniz Mahallesi 205 Adet Konut , 1 Adet Camii ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

Hacı Mahmut Camii yıkılmanın eşiğinde!

1716 yılında inşa edildiği tahmin edilen Konak'taki tarihi Hacı Mahmut Camii, ilgisizlik yüzünden yıkılmanın eşiğine geldi

Mersin kentsel tasarım çalışmalarıyla yeniden inşa ediliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Akdeniz ilçesindeki Atatürk ve Silifke caddeleri ile Ulu Camii ve Taş Bina çevresini değiştirecek olan 'Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi'ne Uray Caddesi, Mücahitler Caddesi ile bu caddelere bağlanan ara sokaklar da katıldı.

Mersin Konak Camii'nin inşaatı başladı!

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından Ergenekon Mahallesi’nde yaptırılan Konak (Ay Yıldızlı) Camii’nin temeli törenle atıldı.

Mersin Kentsel Tasarım Projesi'nde sona gelindi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk ve Silifke Caddeleri ile Yoğurt Pazarı, Ulu Camii çevresi, Taş Bina çevresinde Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi kapsamında başlattığı çalışmalarda sona gelindi.

Mersin kentsel tasarım projesinin yüzde 40'ı tamam!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce, Akdeniz ilçesindeki Atatürk ve Silifke caddeleri ile Ulu Camii ve Taş Bina çevresini değiştirecek olan ’Kentsel Tasarım Projesi’ kapsamında yürütülen çalışmaların yüzde 40’nın tamamlandığı bildirildi.

Mersin, Kentsel Tasarım Projesi'yle değişecek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Tasarım Projesi ile kentin en eski ve ünlü caddelerinden Atatürk ve Silifke Caddeleri ile tarihi Ulu Camii ve Taş Bina çevresini yeniden düzenleyecek.

Mersin’de ’Kentsel Tasarım Projesi’ başladı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkez Akdeniz ilçesindeki Atatürk ve Silifke caddeleri ile Ulu Camii ve Taş Bina çevresini değiştirecek olan ’Kentsel Tasarım Projesi’ için çalışmalara başladı.

Mersin'de kentsel tasarım başladı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İlçesi, Atatürk ve Silifke Caddeleri ile Ulu Camii çevresi ve Taş Bina çevresi Kentsel Tasarım Projesi için çalışmalarını başlattı.

İzmir Aliağa Camii'nin istinat duvarı yeniden yapılıyor!

İZMİR’de Hisar Camii’nin ardından en eski cami olarak bilinen 350 yıllık Aliağa Camii’nin restorasyonunu Vakıflar Bölge Müdürlüğü üstlenirken Konak Belediyesi’de tarihi yapıyı koruyan 40 metrelik istinat duvarını yeniden yapıyor.

Konak Aliağa Camii aslına uygun olarak restore ediliyor!

İzmir Konak'ta bulunan 350 yıllık tarihi Aliağa Camii'nin yıkılan istinat duvarı, aslına uygun olarak onarılıyor. İzmir'in en önemli yapılarından biri olarak gösterilen 350 yıllık Aliağa Camii'ni yeniden ayağa kaldıracak çalışmalar başladı.

Mersin Konak Camii Haberi

Mersin Konak Camii

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından Ergenekon Mahallesi’nde yaptırılan Konak (Ay Yıldızlı) Camii’nin temeli törenle atıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ergenekon Mahalle Muhtarı Yunus Anacık’ın konuşmasıyla devam etti. Muhtar Anacık, Belediye Başkanı Şevket Can’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Tarsus’un en yüksek noktası olan Konak Sitesi yanına Ayyıldızlı camiinin temelini atmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Belediye Başkanı Şevket Can, bölgede ikamet eden Vatandaşların kendilerine cami yapılması konusunda talepleri olduğunu belirtti. “Camiler, toplumda kaynaşmayı sağlayarak, insanlarımız arasında din, dil, ırk ayrımının ortadan kaldırdığı en kutsal mekanımızdır” diyen Başkan Can, “Göreve geldiğimiz günden itibaren bu yeni yerleşim yerinde bir camii yapılmasıyla ilgili araştırmalarda bulunduk. Temelini atmış olacağımız alan yeşil alandı, meclis kararıyla camii alanına çevirdikten sonra projemizi başlattık. Ankaralı...