27 / 04 / 2024

Mersin’de ’Kentsel Tasarım Projesi’ başladı!

Mersin’de ’Kentsel Tasarım Projesi’ başladı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkez Akdeniz ilçesindeki Atatürk ve Silifke caddeleri ile Ulu Camii ve Taş Bina çevresini değiştirecek olan ’Kentsel Tasarım Projesi’ için çalışmalara başladı.



Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Kentsel Tasarım Projesi ile kentin en eski ve ünlü caddelerinden olan Atatürk ve Silifke caddeleri ile tarihi Ulu Camii ve Taş Bina çevresi yeniden düzenlenecek. Kentsel tasarım kapsamında, söz konusu alandaki eskiyen yağmursuyu kanalizasyon hatları yenilenerek, altyapı çalışmaları tamamlanacak, ardından yıpranmış ve eskimiş olan kaldırım ve yolların doğal taşlarla yenilenmesi ile vatandaşlar güvenli ve konforlu bir yaya yoluna kavuşacak. Engelli vatandaşların kullanımına uygun olmayan kaldırımlar uygun hale getirilecek, dolmuş ve otobüs durakları modern tasarımlarla yenilenecek.


Altyapı ve kaldırım çalışmaları başlayan projenin birinci etabı Cumhuriyet Meydanı’ndan Yoğurt Pazarı’na, İnönü Caddesi’nden İstiklal Caddesi’ne kadar olan doğu-batı, kuzey-güney yönünü kapsayacak. Proje kapsamında kent mobilyaları ve sokak aydınlatmaları yenilenerek, çarşıya modern ve ferah bir görüntü kazandırılacak. Yaya öncelikli bir anlayış ile tasarlanan proje kapsamında, vatandaşın rahatça oturabileceği küçük meydan ve alanlar da genişletilecek.


Projede 9 bin 500 metrekare meydan ve park düzenlemesi, doğal taşların kullanılacağı 18 bin 500 metrekare yol kaldırım ve 15 bin 500 metrekare de asfalt çalışması yapılacak.


MERSİN ÇARŞISI GEÇMİŞİ İLE BULUŞUYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Tasarım Projesi kapsamında bu bölgelerde yapacağı düzenleme ve yenileme çalışmalarından sonra, bölgeye kimlik kazandıracak ve çarşının çehresini değiştirecek tarihi dokuları iyileştirme çalışmalarına da başlamayı planlıyor.


Tarihi Yoğurt Pazarı, Bit Pazarı, Balık Pazarı ve Kasaplar Çarşısı’nın kaybolmuş tarihi mimari yüzü cephe iyileştirme ve restorasyon çalışmaları ile yeniden can bulacak ve çarşı tarihi siluetine yeniden kavuşacak.


Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Tasarım Projesi ile bu bölgedeki ekonomik ve sosyal hayatı canlandırmayı amaçlıyor. Proje ile bölgedeki ekonomik ve sosyal hayatı canlandırmayı amaçladıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Silifke ve Atatürk caddeleri kentin en merkezi yerleri ve Mersinliler burada sıkça vakit geçiriyor. Ama bu alana yıllardır bakım yapılmamış. Biz bu bölgeleri yeniden düzenleyerek, ekonomik ve sosyal hayatı canlandıracağız, araçlardan çok yayalara öncelik vereceğiz. Burada bölgeye yakışan, modern kent mobilyaları olan, rahat ve geniş yollara sahip, Mersin’e yakışır çağdaş bir yaşam alanı oluşturmayı planlıyoruz. Bunun için projenin temelini oluşturan altyapı ve kaldırım yenileme çalışmalarına başladık. Bu alanda yer alan Yoğurt Pazarı, Bit Pazarı, Balık Pazarı ve Kasaplar Çarşısı’nın geleneksel ve tarihi yapısına sadık kalarak, bu bölgede tarihi çarşı dokusu oluşturacağız” dedi.


Hürriyet Yerel



Bu haber Anamur Express Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz ilçesi, Atatürk ve Silifke Caddeleri ile Ulu Camii ve Taş Bina çevresi Kentsel Tasarım Projesi için çalışmalarını başlattı.


Kentsel Tasarım Projesi ile kentin en eski ve ünlü caddelerinden olan Atatürk ve Silifke Caddeleri ile tarihi Ulu Camii ve Taş Bina çevresi yeniden düzenlenecek.


Kentsel tasarım kapsamında önce söz konusu alandaki eskiyen yağmursuyu kanalizasyon hatları yenilenerek, altyapı çalışmaları tamamlanacak, ardından yıpranmış ve eskimiş olan kaldırım ve yolların doğal taşlarla yenilenmesi ile vatandaşlar güvenli ve konforlu bir yaya yoluna kavuşacak. Engelli vatandaşların kullanımına uygun olmayan kaldırımlar uygun hale getirilecek, dolmuş ve otobüs durakları modern tasarımlarla yenilenecek.


Altyapı ve kaldırım çalışmaları başlayan projenin birinci etabı Cumhuriyet Meydanı´ndan, Yoğurt Pazarı´na, İnönü Caddesi´nden, İstiklal Caddesi´ne kadar olan doğu-batı, kuzey-güney yönünü kapsayacak. Proje kapsamında kent mobilyaları ve sokak aydınlatmaları yenilenerek, çarşıya modern ve ferah bir görüntü kazandırılacak. Yaya öncelikli bir anlayış ile tasarlanan proje kapsamında vatandaşın rahatça oturabileceği küçük meydan ve alanlar da genişletilecek.


Proje kapsamında 9 bin 500 m2 meydan ve park düzenlemesi, doğal taşların kullanılacağı 18 bin 500 m2 yol kaldırım ve 15 bin 500 m2 de asfalt çalışması yapılacak.


Mersin Çarşısı Geçmişi İle Buluşuyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Tasarım Projesi kapsamında bu bölgelerde yapacağı düzenleme ve yenileme çalışmalarından sonra, bölgeye kimlik kazandıracak ve çarşının çehresini değiştirecek tarihi dokuları iyileştirme çalışmalarına da başlamayı planlıyor.


Tarihi Yoğurt Pazarı, Bit Pazarı, Balık Pazarı ve Kasaplar Çarşısı´nın kaybolmuş tarihi mimari yüzü cephe iyileştirme ve restorasyon çalışmaları ile yeniden can bulacak ve çarşı tarihi siluetine yeniden kavuşacak.


Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Tasarım Projesi ile bu bölgedeki ekonomik ve sosyal hayatı canlandırmayı amaçlıyor.


Proje ile bu bölgedeki ekonomik ve sosyal hayatı canlandırmayı amaçladıklarını söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Silifke ve Atatürk Caddeleri kentin en merkezi yerleri ve Mersinliler burada sıkça vakit geçiriyor. Ama bu alana yıllardır bakım yapılmamış. Biz bu bölgeleri yeniden düzenleyerek, ekonomik ve sosyal hayatı canlandıracağız, araçlardan çok yayalara öncelik vereceğiz. Burada bölgeye yakışan, modern kent mobilyaları olan, rahat ve geniş yollara sahip, Mersin´e yakışır çağdaş bir yaşam alanı oluşturmayı planlıyoruz. Bunun için projenin temelini oluşturan altyapı ve kaldırım yenileme çalışmalarına başladık. Bu alanda yer alan Yoğurt Pazarı, Bit Pazarı, Balık Pazarı ve Kasaplar Çarşısı´nın geleneksel ve tarihi yapısına sadık kalarak, bu bölgede tarihi çarşı dokusu oluşturacağız” şeklinde konuştu.


Anamur Express



Haber Gül-Ay Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz ilçesi, Atatürk ve Silifke Caddeleri ile Ulu Camii ve Taş Bina çevresi Kentsel Tasarım Projesi için çalışmalarını başlattı, Kentsel Tasarım Projesi ile kentin en eski ve ünlü caddelerinden olan Atatürk ve Silifke Caddeleri ile tarihî Ulu Camiî ve Taş Bina çevresi yeniden düzenlenecek. 


Kentsel tasarım kapsamında önce söz konusu alandaki eskiyen yağmurcuyu kanalizasyon hatları yenilenerek, altyapı çalışmaları tamamlanacak, ardından yıpranmış ve eskimiş olan kaldırım ve yolların doğal taşlarla yenilenmesi ile vatandaşlar güvenli ve konforlu bir yaya yoluna kavuşacak. Engelli vatandaşların kullanımına uygun olmayan kaldırımlar uygun hale getirilecek, dolmuş ve otobüs durakları modern tasarımlarla yenilenecek. 

Altyapı ve kaldırım çalışmaları başlayan projenin birinci etabı Cumhuriyet Meydanı'ndan, Yoğurt Pazarı'na, İnönü Caddesi'nden, İstiklal Caddesi'ne kadar olan doğu-batı, kuzey-güney yönünü kapsayacak. Proje kapsamında kent mobilyaları ve sokak aydınlatmaları yenilenerek, çarşıya modern ve ferah bir görüntü kazandırılacak. 


Yaya öncelikli bir anlayış ile tasarlanan proje kapsamında vatandaşın rahatça oturabileceği küçük meydan ve alanlar da genişletilecek. Proje kapsamında 9 bin 500 m2 meydan ve park düzenlemesi, doğal taşların kullanılacağı 18 bin 500 m2 yol kaldırım ve 15 bin 500 m2  asfalt çalışması yapılacak. 


Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Tasarım Projesi ile bu bölgedeki ekonomik ve sosyal hayata canlandırmayı amaçlıyor.Proje ile bu bölgedeki ekonomik ve sosyal hayatı canlandırmayı amaçladıklarını söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkam Burhanettin Kocamaz, "Silifke ve Atatürk Caddeleri kentin en merkezi yerleri ve Mersinliler burada şokça vakit geçiriyor. Ama bu alana yıllardır baksın yapılmamış. Biz bu bölgeleri yeniden düzenleyerek, ekonomik ve sosyal hayatı canlandıracağız, araçlardan çok yayalara öncelik vereceğiz. Burada bölgeye yakışan, modern kent mobilyaları olan, rahat ve geniş yollara sahip, Mersin'e yakışır çağdaş bir yaşam alanı oluşturmayo planlıyoruz. Bunun için projenin temelini oluşturan altyapı ve kaldırım yenileme çalışmalarına başlad ık. Bu alanda yer alan Yoğurt Pazarı, Bit Pazarı, Balık Pazarı ve Kasaplar Çarşısının geleneksel ve tarihi yapısına sadık kalarak, bu bölgede tarihi çarşı dokusu oluşturacağız" şeklinde konuştu. 



Gül-Ay Gazetesi



Geri Dön