04 / 05 / 2024

mersin mut deresi ıslahı ne zaman bitecek

mersin mut deresi ıslahı ne zaman bitecek

Mersin’in Mut ilçesinden geçen ve yıllardır adeta kanayan bir yara olan Mut Deresi, 11 milyon liralık biyolojik arıtma tesisi yatırımı ile nihayet ıslah ediliyor. Dere ıslah çalışmalarının 2014 Mayıs ayında tamamlanması planlanıyor...

Mut Belediyesi Mersin'de arsa satacak! İhalesi 13 Kasım'da!

Mersin İli Mut Belediye Başkanlığı, Mersin Mut'ta yer alan arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsa 1.600 metrekare alana sahip.

Milli Emlak Mersin'de 8 taksitle 3 arazi satacak!

Mut Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Mersin'de yer alan üç adet araziyi satışa çıkardı. Arazilerin satış ihalesi 24 Ekim tarihinde yapılacak.

O ilde arsa ve arazi satılıyor! Gayrimenkul sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın! 

Mut Belediye Başkanlığı, Mersin ili, Mut ilçesi, Kültür ve Palantepe mahallelerinde yer alan 1 adet arsa ile 1 adet araziyi satıyor. Peki Mersin Mut'ta yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

2023 TOKİ Mersin müstakil arsa sonuçları isim listesi! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

2023 TOKİ Mersin İlk Evim Arsa kura çekilişi tüm hızıyla devam ederken, TOKİ Mersin ilinde Anamur, Aydıncık, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke Tarsus ilçelerinde müstakil arsa kurasını 13 Nisan Perşembe günü çekildi. Peki, TOKİ Mersin müstakil arsa kura sonuçları nasıl öğrenilir? İşte merak

Mersin Mut TOKİ’de 3+1'ler 3 bin 187 TL taksitle!

TOKİ'nin Mersin projelerinin hayata geçirileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Mersin Mut projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Mersin Mut TOKİ'ye nasıl başvurulur? Mersin Mut TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

Mersin'de 80 aileye 120 hektarlık arazi verildi!

Mersin'in Mut ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan Selamlı GGT projesi kapsamında 80 aile 120 hektarlık alandan faydalanacak.

Mersin Mut için kamulaştırma kararı!

Mersin ili Mut ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

TOKİ Mersin Mut orta gelir başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Mersin Mut orta gelir grubu projesi için başvuru dönemi başladı. 

TOKİ Mersin Mut alt gelir başvuruları yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Mersin Mut  alt gelir grubu projesi için başvuru dönemi yarın başlıyor.

Mut ve Silifke için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili, Mut ve Silifke ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Mut ve Silifke için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Mut için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili Mut ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Mersin Mut için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mut TOKİ Evleri'nin inşaatında son durum ne?

Mersin'in Mut ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımına başlanan 330 sosyal konutun inşaatında son durum ne?

TOKİ Mersin Mut 324 konut ihalesi yarın!

Mersin İli, Mut İlçesi, Deveci Mahallesi 324 Adet Konut , 1 Adet Ticaret Merkezi (4 Dükkanlı), 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi işi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

mersin mut deresi ıslahı ne zaman bitecek Haberi

mersin mut deresi ıslahı ne zaman bitecek


Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, arıtma tesisi inşaatında basın mensuplarıyla incelemelerde bulundu, bilgi verdi. Başkan Murat Orhan, "İlçemizde eksikliği yıllardır biyolojik su arıtma tesisi eksikliği vardı. Aynı zamanda ilçemizin kanayan bir yarasıydı. Özellikle ilçemiz içinden geçen Mut Deresi, ıslah edilmek üzere 1970 yılında projelendirilmiş ama 1973 yılından bugüne kadar hiç bir şey yapılmamış. Belediye başkanı seçildikten sonra ilk olarak Mut’un tam ortasından geçen ve ilçeyi ikiye bölen derenin ıslahıyla ilgili çalışmaları tamamladık. Yıllardır ilçenin kanalizasyonu Mut deresinin içine akıyordu. Derenin ıslahıyla birlikte kanalizasyonumuzu boru içerisine aldık ama suyu arıtmadıktan sonra bir anlamı olmadığını düşündük. Atık su arıtma tesisi ile ilgili çalışmaları yaptık şuan arıtma tesisi inşaatını hızlı bir şekilde yapımına başladık. İnşaatın yüzde 70 oranındaki çalışmalar bitti. Muhtemelen Mayıs...