29 / 04 / 2024

Milli Emlak Mersin'de 8 taksitle 3 arazi satacak!

Milli Emlak Mersin'de 8 taksitle 3 arazi satacak!

Mut Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Mersin'de yer alan üç adet araziyi satışa çıkardı. Arazilerin satış ihalesi 24 Ekim tarihinde yapılacak.



Mut Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Mersin'de yer alan üç adet arazi için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arazilerin yüz ölçümleri 272,10 metrekare ile 4 bin 258 metrekare arasında değişiyor. 

Satış bedellerini 35 bin 300 TL ile 338 bin TL arasında değiştiği arazilerin geçici teminat bedelleri ise 7 bin 60 TL ile 67 bin 600 TL arasında değişiyor.

Arsalar için 6 taksit imkanı sağlanan satış ihalesi 24 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. 

Milli Emlak Mersin de 8 taksitle 3 arazi satacak!

İLAN
MUT KAYMAKAMLIĞI
MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİ

SATIŞ İHALESİ YAPILACAKTAŞINMAZLARIN:



1-Yukarıda niteliği, tahmini bedel ve geçici teminatı belirtilen mülkiyeti Hazineye ait olan 4 adet taşınmazın satış ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45.maddesi gereğince “AÇIK   TEKLİF USULÜ” ile hizasında gösterilen tarih ve saatte Mut Hükümet Konağı, Milli Emlak Şefliği Makam Odasında teşekkül edecek Komisyon huzurunda yapılacaktır.
2 - İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar;
a) Geçici Teminatı (Tedavüldeki Türk Parası, Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları ve Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri, dışarıda yerleşik kişiler ile geçimini yurt dışında temin eden Türk vatandaşlarından, teminat olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca belirlenen konvertibl döviz )
     b) Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi (İkametgâh belgesi),
     c) Tebligat için Türkiye’de adres gösterilmesi,
     d) Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numaralarını bildirmeleri ve nüfus cüzdan suretini vermeleri (Aslı ihale sırasında komisyona ibraz edilecektir.) Tüzel Kişilerin Vergi Kimlik numaralarını bildirmelerini, Özel Hukuk Tüzel Kişilerinin idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri meslek kuruluşundan,  ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterce tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekâletnameyi vermeleri, Kamu Tüzel Kişilerinin ise yukarıdaki (a) ve (b) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi, ihale saatine kadar İhale Komisyonu Başkanlığına vermeleri zorunludur.
3 - İhaleye ait şartname mesai saatleri içerisinde Mut Milli Emlak Şefliğinde ücretsiz görülebilir.
4 - Posta ile yapılacak tekliflerde 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37 inci maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce İhale Komisyonu Başkanlığına ulaşması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı idare ve komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.
5 – Satılacak taşınmazların ihale bedelinin peşin ödenmesi halinde %20 indirim uygulanacaktır. Taşınmazların satış bedeli, talep edilmesi halinde 4706 sayılı Kanunun 5’inci maddesine göre taksitle de ödenebilir. Taksitle ödenmesi halinde, satış bedelinin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda VE en fazla 8 (sekiz) taksitle ve kanuni faizi ile birlikte ödenir.
 6 - Taşınmaz satışından KDV alınmayacak ve 4706 sayılı Kanun gereğince taşınmaz malların satış ve devir işlemleri sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesna olup, satışı yapılan taşınmaz mal 5 yıl süre ile Emlak Vergisine tabi değildir.
7 - Herhangi bir ihalenin uzaması halinde diğer ihalelere müteakip saatte devam edilir.
8 - Komisyon gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
9 - Hazine taşınmazlarının; satış işlemlerinde satış bedeli, irtifak hakkı ve kullanma izni verilmesi işlemlerinde yıllık bedeller üzerinden, Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü tarafından, 5 Milyon TL’ye kadar olan kısmı için %1 (yüzde bir), 5 Milyon TL’den 10 Milyon TL’ye kadar olan kısmı için %0,5 (binde beş), 10 Milyon TL’yi aşan kısmı için %0,25 (onbinde yirmibeş) oranında işlem bedeli alınacaktır.
İhale ilanı http://www.milliemlak.gov.tr adresinde ayrıca görülebilir.                                                                            İLAN OLUNUR

Emeklilere market alışverişlerinde 1200 TL indirim müjdesi! Oh dedirten kampanyayı duyan emekli markete koştu!

SSK, Bağkur, 4A, 4B, 4C emeklileri aman dikkat! Maaşların yatacağı tarihler peş peşe açıklandı! Acil bakın!

Maaşı duyan her şeyi bırakıyor, başvuru yapmaya gidiyor! 40 bin TL maaşla KPSS şartsız personel alınacak!


Geri Dön