30 / 04 / 2024

mersin Tarihi Kızılgeçit Köprüsü

mersin Tarihi Kızılgeçit Köprüsü

Yaklaşık 700 yıllık bir tarihe sahip olan taş köprü ve çevresinde peyzaj düzenlemesine başlandı. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

Kızılay personel alımı yapıyor! İşte şartlar ve başvuru tarihi

Kızılay KPSS’siz yeni memur alımı yapacağını açıkladı. Kızılay personel eksikliğini gidermek için bünyesine yeni çalışanlar katmayı sürdürüyor. Kızılay personel alımı ne zaman başlayacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

Kız Kulesi ziyareti ücretsiz mi? Kız Kulesi'nde müzekart geçerli mi?

Uzun süredir tadilatta olan tarihi Kız Kulesi yeniden ziyaretçilerini ağırlayacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Kız Kulesi'nin mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz olacağını belirtti.

Restorasyonu gündem olmuştu: Kız Kulesinin açılış tarihi belli oldu!

Restorasyonu gündem olan Kız Kulesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi, açılış için günler sayılan ve çevre düzenlemesi de yapılan Kız Kulesi'ndeki son durum görüntülendi.

Kızılbük GYO'nun faaliyet raporu yayımlandı! Kızılbük devre mülk projesinin değeri 5.8 milyar TL oldu!

Kızılbük GYO, 30 Eylül 2022 tarihi itibarıyla sona eren faaliyet dönemine ilişkin faaliyet raporu, sorumluluk beyanı ve finansal raporunu yayımladı. İşte Kızılbük GYO'nun hasılatı... 

Kız Kulesi'nin restorasyonunda son durum ne? Kültür ve Turizm Bakanlığı teknik raporu paylaştı! İşte o rapor!

İstanbul’un simge yapılarından olan Kız Kulesi’nin restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz senenin Eylül ayında başlatılmıştı. Son zamanlarda tarihi kuleye kamuflaj uygulaması merakları artırdı. İşte Kız Kulesi'ndeki son durum...

Kızılbük GYO'nun 2022 yılının ilk 6 ayında elde ettiği hasılat değeri belli oldu mu?

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin 30 Haziran 2022 tarihi itibarıyla hazırlanan ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ara dönem finansal tabloları belli oldu.

Kızılbük GYO'nun gayrimenkullerinin değeri ne kadar oldu?

Kızılbük GYO'nun gayrimenkulleri, gayrimenkule dayalı projeleri ve gayrimenkullere dayalı hakları 30 Eylül 2021 tarihi itibarıyla 2 milyar 267 milyon 958 bin 901 TL değerinde oldu.

Erzincan Kızılay Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm kuraları çekiliyor!

Erzincan Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kızılay Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap için kura tarihi belli oldu. 

Kızılbük GYO'nun talep toplama tarihi belli oldu!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin bağlı ortaklığı olan Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) halka arzı için kesin taleplerin 4-6 Ağustos 2021 tarihilerinde toplanacağı belirtildi.

TOKİ Balıkesir Manyas Kızık alt gelir başvuru dönemi 30 Haziran'da sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Balıkesir Manyas Kızık alt gelir grubu projesi için son başvuru tarihi 30 Haziran 2021 olarak belirlendi.

TOKİ Balıkesir Manyas Kızık alt gelir son başvuru tarihi!

TOKİ Balıkesir Manyas Kızık alt gelir son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Balıkesir Manyas Kızık alt gelir son başvuru tarihi ve proje detayları...

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 2. etap yıkım çalışmalarına başlandı!

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmalara başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 2. etap uygulaması çerçevesinde yıkım çalışmalarına start verdi.

Türkiye Kızılayı'ndan Mersin'de proje ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Nusratiye Mahallesi 58 Ada 4 ve 6 nolu parsellerde kayıtlı taşınmaz üzerinde bulunan tescilli binanın rölöve, restitüsyon, restorasyon, mühendislik projeleri ile raporlarının ve ihale dokümanlarının hazırlanması işi ihale ediyor.

mersin Tarihi Kızılgeçit Köprüsü Haberi

mersin Tarihi Kızılgeçit Köprüsü


Mersin’in merkez Toroslar İlçesi'nde Aladağ ile Hacgediği Mahalleleri arasında bulunan tarihi Kızılgeçit Köprüsü gün yüzüne çıkarılıyor.

Yaklaşık 700 yıllık bir tarihe sahip olan taş köprü ve çevresinde peyzaj düzenlemesine başlandı. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Tuna, eskiden göçer Yörüklerin Arslanköy’e tek geçiş noktası olarak kullandığı tarihi köprüyü yenileyerek, halkın kullanımına sunacaklarını söyledi.

Köprünün gün yüzüne çıkmasıyla birlikte iç turizme de katkı sağlayacağını vurgulayan Tuna "Denizimiz yok ama Toroslarımızdaki bu tarihi değerlerimizi fiziki anlamda düzelterek, tüm vatandaşlarımızın görebileceği bir konuma getiriyoruz"...