23 / 07 / 2024

Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi

Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) bünyesinde İslami İlimler Fakültesi kuruldu. İslami İlimler Fakültesi’nin kuruluşuna ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, 7 Aralık 2016 tarih ve 2991 Sayılı Resmi gazete’de yayımlandı.

Herkes başvurabiliyor! Mersin Üniversitesi Sözleşmeli Personel alımı yapıyor!

Mersin Üniversitesi birçok pozisyonda istihdam edilmek üzere personel alımı yapacağını bildirdi. İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı…

Vahap Seçer'den akıllı şehir açıklaması!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde ve Harita Bölümü koordinasyonuyla düzenlenen Intercontinental Geoinformation Days (IGD) adlı bilimsel toplantıya video konferans ile katılım gösterdi. 

Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi açıldı!

Mersin'de 14 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulu 150 yatak kapasiteli Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi açıldı. Açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, hastanenin Mersin'in değil, çevre illerin de ihtiyacını gidereceğini belirtti...

Mersin'de inşaat iskelesi çöktü: 4 yaralı!

Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan bir inşaat iskelesi çöktü. Olay sonucunda 4 kişi yaralandı. Yaralılar, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne yeni kampüs!

Kırşehir'de yaşayan hayırsever iş adımı Muzaffer Marşap, tarafından Ahi Evran Üniversitesi'ne İslami İlimler Fakültesi ve cami inşaatı yapılıyor.

MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ek servis binası!

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde oluşturulan Göz Bankası ve ek yataklı servis ile yeni merkezi derslikleri açıldı.

Adıyaman Üniversitesi yeni fakülte için inşaat başladı!

Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi yeni binası yapım çalışmaları devam ederken, inşaat alanına temel betonu döküldü.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nin temeli atıldı!

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü'nde inşa edilecek İslami İlimler Fakültesi’nin temeli atıldı. Fakültenin inşaatı Ahi Evran Üniversitesi Camii'nin hemen yanında başladı.

Muş Alparslan Üniversitesi'ne büyük yatırım ihalesi!

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) yeni projeler geliştiriyor. İslami İlimler Fakültesi toplam 16 bin metrekare kapalı alana sahip olacak ve modern teknoloji ile donatılacak.

Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi kuruldu!

Mersin Üniversitesi (MEÜ) bünyesinde İslami İlimler Fakültesi kuruldu. İslami İlimler Fakültesi’nin kuruluşuna ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, 7 Aralık 2016 tarih ve 2991 Sayılı Resmi gazete’de yayımlandı.

Mersin Yumuktepe Höyüğü Ziyaretçi Merkezi açıldı!

Mersin'de Toroslar Belediyesi ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mimarlık Fakültesince ortaklaşa yürütülen "Yumuktepe ve Çevresini Koruma, Sunum ve Turizm Altyapısını Geliştirme Projesi" kapsamında Yumuktepe Höyüğü Ziyaretçi Merkezi açıldı.

Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’ne spor sahası yapıldı!

Kırıkkale Üniversitesi, evrensel standartlara ulaşma çabasının yanı sıra öğrencilerin kampüs içerisinde güzel vakit geçirebilecekleri sosyal alanlar ve rekreasyon alanlarını artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda üniversitenin İslami İlimler Fakültesi’nde spor sahası yapıldı.

Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü'nde fakülte inşaatı başladı!

Kırşehir'de kurulacak olan İslami İlimler Fakültesi’nin inşaatına Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü'nde başlandı.

Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Haberi

Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) bünyesinde İslami İlimler Fakültesi kuruldu. İslami İlimler Fakültesi’nin kuruluşuna ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, 7 Aralık 2016 tarih ve 2991 Sayılı Resmi gazete’de yayımlandı. Fakülte, dini İslami değerlere ve çağın ihtiyaçlarına uygun yorumlayan, toplumun dini ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanımlı kişiler yetiştirmeyi amaçlıyor. Fakülte hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, İslam dini ve medeniyetine dair bölgenin ihtiyacı olan bir fakülte açtıklarını belirtti. Özellikle bölgedeki sivil toplum örgütlerinin bu yönde yoğun talepleri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çamsarı, "Göreve geldiğimiz günden bu yana yeni bölüm, program ve okullar açtık. Yeni birimler açarken hedefimiz bir yandan bölgemizin potansiyelini açığa çıkarmak iken öte yandan bölgenin talep ve ihtiyaçlarını karşılamaktır. İslami İlimler Fakültesi’nin de ilimiz ve bölgemiz açısından önemli bir eksikliği...