30 / 04 / 2024

Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’ne spor sahası yapıldı!

Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’ne spor sahası yapıldı!

Kırıkkale Üniversitesi, evrensel standartlara ulaşma çabasının yanı sıra öğrencilerin kampüs içerisinde güzel vakit geçirebilecekleri sosyal alanlar ve rekreasyon alanlarını artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda üniversitenin İslami İlimler Fakültesi’nde spor sahası yapıldı.



Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerin derslerden arta kalan zamanlarını kampüs içinde daha verimli kullanabilmeleri için yeşil alanlarını da çoğaltan Üniversite 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 6.500 fidan dikimi gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra kampüs alanının içinde bulunan 2 adet göletin bakımı yapılarak öğrencilerin hizmetine sunuldu. Yine kampüs alanına 20 kamelya ve çok sayıda bank yerleştirildi. Ulaşımı çeşitlendirmek amacıyla ise yapımına başlanan bisiklet yolu ve yol çizgisi çalışmaları tamamlandı. Yapımı yeni tamamlanan Diş Hekimliği ve Veteriner Fakültelerinin çevre düzenlemelerine devam edilirken, İslami İlimler Fakültesi’ne de spor sahası yapıldı.


Öğrencilerin yanı sıra Kırıkkale halkının da üniversite tesislerinden faydalanabilmesi amacıyla inşaatı başlayan ve içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu bulunan rekreasyon merkezi çalışmasının da hızla devam ettiğini belirten Yapı İşleri Daire Başkanı Ertuğrul Ateş “Dış cephe kaplaması ve iç donanım itibariyle modern teknolojilerin kullanıldığı havuzun inşaatı tamamlandığında Kırıkkale ikinci büyük havuzuna kavuşmuş olacak.” dedi.


Anayurt


Geri Dön