09 / 05 / 2024

Mersin yaz turizmi

Mersin yaz turizmi

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Mersin'in kış turizminde ön plana çıkması için Karboğazı'nın biran önce turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Mersin'de turizmciler yaz sezonunda umutlu!

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Öztop: "Sert geçen kışın ardından yaz sezonunun turizmciler için bereketli geçmesini umut ediyoruz"

Medway Uluslararası Sağlık Turizmi Anonim Şirketi kuruldu! 

Medway Uluslararası Sağlık Turizmi Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de Bedros Arda Kurçeren ve Talcon Uluslararası Yazılım ve Bil. Tek. A.Ş. ortaklığında kuruldu.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm sevinci!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında Mersin Akdeniz'de hayata geçen kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. 

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm engelleniyor mu?

Mersin'in Akdeniz ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm için çalışmalar başladı. Akşam Gazetesi'nden Emin Pazarcı, bugünkü köşe yazısında kentsel dönüşüm çalışmaları kaleme aldı. 

Mersin'de halk plajı yerine millet bahçesi yapılacak!

Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer, sahildeki Deniz Aquapark’ın yerine halka açık plaj yapmak için çalışma başlattı. Ancak Valilik engeline takıldı. Valiliğin belediyeye gönderdiği yazıda; alanın Millet Bahçesi yapılacağını ve çalışmanın bir an önce durdurulmasını istedi.

Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treni ne zaman açılacak?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, hazırladığı yazılı soru önergesinde Bakan Turhan'a Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treninin ne zaman açılacağını sordu...

Mersin'deki ulaşım sorunu mecliste!

Mersin'deki ulaşıma dair bazı sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Mersin'de emlak sektöründe hareketli dönem başlıyor!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, emlak sektöründe yazın yaşanan durgunluğun öğrencilerin ders kayıtlarının başlaması ve memur tayinleri ile yerini hareketliliğe bırakacağını söyledi.

Mersin Erdemli'de asfalt çalışmaları yapılıyor!

Mersin Erdemli Belediyesi, Erdemli Lisesi civarında sıcak asfalt çalışması başlattı. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, çalışamlarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Mersin Şehir Hastanesi 380 milyon 60 bin Avro yatırımla inşa edildi!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Çiğdem Toker bugünkü yazısında bugün açılacak Mersin Şehir Hastanesi'nin detayları anlattı. İşte o haber....

Mersin Büyükşehir yol yatırımlarına hız verecek!

Kırsaldan, kent merkezine kadar asfaltsız yol bırakmamak için çalışan Mersin Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında çamurdan, yaz aylarında ise tozdan dolayı çileye dönüşen yaklaşık bin 399 km. köy yolunu asfaltladı.

Mersin yenileniyor ve değişiyor!

Habertürk Güneyli Gazetesi köşe yazarı olan Şevket Coşkun bugünkü yazısında Mersin'deki kentsel dönüşümü anlattı. Coşkun, Mersin'in değişime gireceğini belirtti.

Yavuz Selim Madenli: Mersin'de ev satışları durdu!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, yaz tatilinin gelmesi ve Ramazan ayının etkisi ile Mersin'de ev satışlarının yavaşladığını söyledi.

MERYAP'tan Mersin'e kent meydanı önerisi!

Mersin İmece Gazetesi köşe yazarı olan Abdullah Ayan bugünkü yazısında geçtiğimiz günlerde Orta Avrupa ülkelerini ziyaret eden Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği'nin izlenimlerini anlattı. İşte o haber...

Mersin yaz turizmi Haberi

Mersin yaz turizmi

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Mersin'in kış turizminde ön plana çıkması için Karboğazı'nın biran önce turizme kazandırılması gerektiğini söyledi. Mersin'de turizm sektörünü geliştirmek ve bölgede söz sahibi olması için için alternatif turizme ihtiyacı olduğunu da vurgulayan Demir, "Karboğazı bölgedeki kayak merkezi olması bakımından en uygun yer. Buranın alt yapı yol ve elektrik bağlantılarının tamamlanmış olması da bölgeyi hareketlendirmek adına önemli. Ancak bölgeye ciddi yatırımcılar çekmek durumundayız. Devletin yatırımcı için vereceği teşvik ile bölgede yatırımlar artacak ve Karboğazı ciddi bir kayak merkezi haline gelecektir" dedi. Karboğazı'nın sadece turizm ile ilgili değil, kış sporları ile de çok fazla adından söz ettireceğine de inandıklarını belirten Demir, '"Mersin'de yılın 12 ayı turizmi canlandırmak istiyoruz. Bölge turizminin gelişmesi adına...