15 / 05 / 2024

mersinde çöken tarihi bina

mersinde çöken tarihi bina

Mersin’de tarihi bir binada kısmen meydana gelen çökme sonucu, binanın zemin katında oturan ve taş yığınları altında kalan bir kişi yaralandı. Evde bulunan kadın ve 5 aylık bebeği olaydan yara almadan kurtuldu...

Yalova'daki 100 yıllık Ayazma Camisi restore edilecek!

Yalova'nın Altınova ilçesi Ayazma (Soğuksu) köyünde yerleşim alanının yakın bir bölgeye kayması sebebiyle yıllardır kullanılmayan ve çatısı çöken tarihi cami, restore edilecek ve ibadete açılacak.

Beyoğlu'nda ön cephesi çöken bina yıkıldı!

Beyoğlu Asmalı Mescit Caddesi'nde yer alan ve ön cephesi çöken tarihi bina kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Erzurum Palandöken 2. Etap TOKİ kura tarihi!

Erzurum  Palandöken 2. Etap TOKİ kura tarihi haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor.

Beşiktaş'ta tarihi binanın duvarı çöktü!

Beşiktaş Ihlamurdere Caddesi üzerinde bulunan tarihi binanın duvarı çöktü. Restorasyon çalışması devam eden binanın çöken duvarı 2 kadını yaraladı.

Erzurum Palandöken son sözleşme tarihi 2017!

TOKİ Erzurum Palandöken son sözleşme tarihi bugün olarak belirlendi. Projede 89 adet konut bulunuyor.

Erzurum Palandöken Malmeydanı 3. Etap 3+1 emekli başvuruları!

Erzurum Palandöken Malmeydanı 3. Etap Kentsel Yenileme Projesi'nde yer alan konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Ankara Hacıbayramı Veli Camii’nin çöken duvarları yeniden inşa ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hacıbayram-ı Veli Camii’nin çöken tarihi sur duvarlarını, yeniden aslına uygun olarak inşa ediliyor. Çalışmaların 10 gün içinde tamamlanmasının planlandığını kaydettiler.

İzmir Basmane'deki harabeye dönen tarihi evler tehdit ediyor!

İZMİR'de mutluluklara, acılara tanıklık eden ancak zamana yenilen tarihi evler, dökülen sıvaları, kopan taşları, çöken çatıları ve yıkılan iskeletleri ile çevredekilerin can güvenliğini tehdit ediyor.

Beyoğlu'nda çöken bina Kenan İmirzalıoğlu'nun değilmiş!

Geçtiğimiz hafta Beyoğlu'nda çöken tarihi binanın Kenan İmirzalıoğlu'na ait olduğu iddia edilmişti. Bu iddialar üzerine binanın gerçek sahibi ortaya çıktı!

TOKİ Erzurum Palandöken Malmeydanı kura çekiliş tarihi!

TOKİ Erzurum Palandöken Malmeydanı kura çekiliş tarihi belli oldu. 11 bin 983 TL peşinatla ödeme yapılabilen projede 180 aya varan vade imkanı sağlanıyor.

Erzurum TOKİ Palandöken Malmeydanı son başvuru tarihi!

Erzurum TOKİ Palandöken Malmeydanı son başvuru tarihi bugün. Konut belirleme kurası 24 Aralık 2015 tarihinde çekilecek olan projede 499,28 TL taksitle ödeme yapılabiliyor.

Erzurum Palandöken Malmeydanı TOKİ son başvuru tarihi!

Erzurum Palandöken Malmeydanı TOKİ son başvuru tarihi 17 Aralık 2015 olarak belirlendi. Başvuru bedeli olarak 2 bin TL istenen projede 11 bin 983 TL peşinatla ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Erzurum Palandöken Malmeydanı başvuru dönemi!

TOKİ Erzurum Palandöken Malmeydanı başvuru dönemi 19 Kasım 2015 tarihi itibariyle başlayacak. Başvuru bedeli olarak 2 bin TL istenen projede 180 ay vade fırsatı ile ödeme yapılabiliyor.

mersinde çöken tarihi bina Haberi

mersinde çöken tarihi bina


Merkez Akdeniz ilçesi Turgut Reis Mahallesi’ndeki kısmen terk edilmiş tarihi evin zemin katında oturan Ali Saykı (35), binanın dış duvarında oluşan çatlağı tamir etmeye çalıştığı sırada göçük meydana geldi. 150 yıllık olduğu tahmin edilen bina, büyük bir gürültüyle çökerken Ali Saykı taş yığınlarının arasında kaldı. Çevrede bulunan vatandaşların, taş yığınları arasından çıkardığı Saykı, olay yerine gelen 112 Acil servis ekipleri tarafından Mersin Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralanan Saykı’nın vücudunun çeşitli yerlerinde kırık olduğu öğrenildi. 


Ali Saykı’nın, çökme meydana gelmeden önce evin önünde bulunan ve kısa bir süre önce karşı komşusuna çay içmeye giden eşi Nuray ile 5 aylık bebeği Nisa Nur ise olaydan yara almadan kurtuldu. Olay yerine gelen polis ve belediye ekipleri inceleme...