29 / 04 / 2024

Mersin'de tarihi bina çöktü!

Mersin'de tarihi bina çöktü!

Mersin’de tarihi bir binada kısmen meydana gelen çökme sonucu, binanın zemin katında oturan ve taş yığınları altında kalan bir kişi yaralandı. Evde bulunan kadın ve 5 aylık bebeği olaydan yara almadan kurtuldu...




Merkez Akdeniz ilçesi Turgut Reis Mahallesi’ndeki kısmen terk edilmiş tarihi evin zemin katında oturan Ali Saykı (35), binanın dış duvarında oluşan çatlağı tamir etmeye çalıştığı sırada göçük meydana geldi. 150 yıllık olduğu tahmin edilen bina, büyük bir gürültüyle çökerken Ali Saykı taş yığınlarının arasında kaldı. Çevrede bulunan vatandaşların, taş yığınları arasından çıkardığı Saykı, olay yerine gelen 112 Acil servis ekipleri tarafından Mersin Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralanan Saykı’nın vücudunun çeşitli yerlerinde kırık olduğu öğrenildi. 


Ali Saykı’nın, çökme meydana gelmeden önce evin önünde bulunan ve kısa bir süre önce karşı komşusuna çay içmeye giden eşi Nuray ile 5 aylık bebeği Nisa Nur ise olaydan yara almadan kurtuldu. Olay yerine gelen polis ve belediye ekipleri inceleme yaptı. 


Cihan


Geri Dön