05 / 07 / 2024

mersinde imar olan yerler

mersinde imar olan yerler

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, son bir yılda belediyenin 130 milyon TL’lik borcunu ödediklerini ve gelirlerini de yüzde 65 oranında artırdıklarını söyledi.

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır?

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mı sorusu arsası olan herkesin sorduğu sorulardan biridir. Peki tapu nedir? Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır? İşte detaylar!

Çeşme'deki kaçak rezidans için yıkım kararı verildi!

Çeşme Belediyesi, CHP’li Meclis üyesi Aybars Yıldırım’ın imar barışından faydalanarak normal şartlarda 2 kat konut imarı olan alana yaptığı 29 ayrı bölümden meydana gelen 6 katlı rezidans için yıkım kararı verdi. 

Fatih'te 'konut' olan arazinin imar planı sosyal kültürel tesise çevrildi!

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün onursal başkanlığını yaptığı derneğe ait tarihi yarımadadaki arazinin “konut” olan imarı, dernek işlerinde kullanılmak üzere “sosyal kültürel tesis” alanına çevrildi. Karar İBB Meclisi’nde oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Avukat Enver Alcan yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı! 

Avukat Enver Alcan, yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı.Villası için 229 bin lira ödeme yaptı. Ödediği parayı evin eski sahibi Mehmet Hattat’tan almak için dava açtı.

Üsküdar Acıbadem Mahallesi nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Üsküdar İlçesi, Acıbadem Mahallesi, 1093 ada, 28 parsel ve doğusundaki tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar olanı tadilatı askıda...

İmarı olmayan ev alınır mı?

İmar mevzuatı gereğince ev inşaatı, imarı olan arsalar üzerinde yapılabiliyor. Arsa üzerinde yapı inşaatına başlanılabilmesi için, belediyeden mimari proje için ruhsat alınması gerekiyor. Peki, imarı olmayan ev alınır mı?

İmarı olmayan arsaya ev yapmak mümkün mü?

Ev yapıları, İmar Kanunu gereğince imarı olan arsalar üzerinde inşa edilebiliyor. Peki, imarı olmayan arsaya ev yapmak mümkün mü? İmarı olmayan arsaya ev yapılırsa ne olur?

İBB'nin Aralık ayındaki tartışmalara neden olan 5 imar planı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi yılın son ayını da rant odaklı imar planı teklifleriyle geçirdi. Aralık ayı meclis oturumlarında sert tartışmalara neden olan 5 karar özetle şöyle:

1944 yılında Süleymaniye ve Sultan Selim semtlerinin imar planı hazırlanmış!

1944 yılında Fatih'in iki semti olan Süleymaniye ve Sultan Selim için imar planı hazırlanmış. İmar planına göre Süleymaniye Cami'nin etrafı tanzim edilecekmiş. Sultan Selim'den Haliç sahillerine inecek saha tanzim edilecekmiş.

Malatya Karakavak imar planı askıya çıktı!

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt’un yeşil alanlarından olan Karakavak Mahallesi’nin de imarı ve şuyunun çıkarıldığı, bu bölgenin de yeşil dokusunun bozularak betonlaştırılacağı iddia edildi.

Bafra Belediye Meclisi Eylül toplantısında imar konuşuldu!

Milliyetçi Hareket Partisi Bafra Belediye Meclis Üyesi Hakan Aytünür, Bafra Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısında, Bafra`nın Süper Market, Otopark, büyükşehir yasası ile mahalle olan köylerin imar sorununu dile getirdi.

1942 yılında Belediye imar planının tatbikini ileriye bırakmış!

1942 yılında Mimar Henri Prost'un hazırladığı İstanbul Nazım İmar Planı'nı tatbik edecek olan İstanbul Belediyesi, geniş imar hareketlerini maddi vaziyetten ötürü ileri bir tarihe ertelemiş.

1939 yılında Belediye ve Vakıflar imar işinde beraber çalışacak!

1939 yılında Prost'un hazırladığı imar planını uygulamaya koyacak olan İstanbul Belediyesi, Vakıflar İdaresi ile birlikte çalışacakmış. Belediye'nin imar planını uygulanması sırasında Vakıflar'da üzerine düşeni yapacakmış.

mersinde imar olan yerler Haberi

mersinde imar olan yerler

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yerel seçimlerin üzerinden geçen bir yıl boyunca gerçekleştirdikleri hizmetleri ve önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi planladıkları projeleri anlatmak üzere “Mersin’e Hizmette 1. Yıl” toplantısı düzenledi. Kocamaz, etkin ve verimli kaynak kullanımı ile belediyenin borçlarını ödediklerini ifade ederken, geliri de artırdıklarını kaydetti. 2013 yılında belediyenin gelirinin 413 milyon 177 bin TL olduğunu aktaran Kocamaz, bir yılda geliri 682 milyon 689 bin TL’ye yükselterek yüzde 65 oranında gelir artışı yakaladıklarını vurguladı. Kocamaz, “Borcu kapanmayan pek çok hizmet ve ihalenin toplamda 130 milyon TL’lik borcunu ödeyerek belediyemizi borçtan kurtardık” dedi. 


Kocamaz, planlı kentleşme ve doğru bir kent vizyonu oluşturacaklarını ifade ederken, merkez ilçelerde 15000 ölçekli nazım imar çalışmaları ile Mersin’de imar planı olmayan yer bırakmayacaklarını anlattı. Sadece bugünün...