16 / 05 / 2024

mersinde restorasyon işi

mersinde restorasyon işi

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü; restorasyon karşılığı 30 yıllığına Mersin'in Akdeniz ilçesindeki kargir ortaokulu açık teklif ile 25 Eylül 2014 tarihinde saat 14.00'te ihaleye çıkarıyor.

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

Yeşilçam emektarı tarihi köşkün restorasyon işlemleri başladı!

Yeşilköy'de konumlanan tarihi Arnavut Hayreddin Bey Köşkü, yakın dönemde onaylanan restorasyon projesiyle gündeme geldi. restorasyon çalışmalarını üstlenen Sinem Necipoğlu Mimarlık Kurucusu Sinem Necipoğlu, konu ile ilgili konuştu.

Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde fazla maliyet iddiası!

Sayıştay raporunda Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde iş kalemlerine yüklenici firmanın piyasa rayiçlerine kıyasla daha yüksek fiyat verdiği ileri sürüldü. 

Şahintepe'deki Azatlı Baruthanesi'nde restorasyon başlıyor!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kanal İstanbul’un güzergahında olan Şahintepe’de bulunan Osmanlı yapısı Azatlı Baruthanesi’nin yıkılmaya yüz tutmuş halini gösteren bir video paylaştı. Polat, "Osmanlı yapısının içler acısı hali… Restorasyon için çalışmalara başlıyoruz” dedi.

Hayko Cepkin Kuşadası'nda gayrimenkul sektörüne atıldı! 

Rock müziğin efsane isimlerinden Hayko Cepkin gayrimenkul sektörüne atıldı. Cepkin Kuşadası'nda restorasyon işine girecek. 

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları TBMM'de!

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Kemeraltı için 2 yeni restorasyon projesi!

Kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliği ile kurulan TARKEM, Kemeraltı ve çevresinin "çekim merkezi" olması için çalışmalarına devam ediyor. Tevfik Paşa Konakları ve 2. Vakıflar Konağı için restorasyon projesi yapılacak...

Tokat Mustafa Ağa Hamamı restorasyon işi ihalesi 10 Aralık'ta!

Tokat İl Özel İdaresi tarafından Tokat Merkez Mustafa Ağa Hamamı restorasyon edilecek. Restorasyon işi ihalesi 10 Aralık 2020 tarihinde saat 10:00'da gerçekleşecek.

Harem-i Hümayun'un 3 bölümünde restorasyon çalışmaları tamamlandı! 

Topkapı Sarayı'nın Harem-i Hümayun bölümünde bulunan Valide Taşlığı, Ocaklı Sofa ve Çeşmeli Sofa, 6 yıldır süren restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine tekrar açıldı. 

Englısh Post Ofis İşletmeciliği Ve Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Englısh Post Ofis İşletmeciliği Ve Restorasyon Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 15 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile English Post Office Limited tarafından kuruldu.

Kadıköy İskelesi’nde başlayan restorasyon için izin alınmamış!

1926 yılında Kadıköy Meydanı’nda inşa edilen ve yıllar içinde yapılan yanlış müdahalelerle orijinal neo-klasik görüntüsünden uzaklaşan Kadıköy İskelesi’nde son başlayan restorasyon için Koruma Kurulu’ndan izin alınmamış...

Mahkumlar mimari restorasyon işlerinde görev alıyor

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Karabacak, "Hükümlülerden istifade edip onları eğitip, onlardan hem işbaşında yararlanmak hem de tahliyelerinden sonra onları ustalıkla belgelendirip, edindikleri bilgi ve tecrübeleri meslek olarak yürütmelerini hedefliyoruz" dedi...

Ayasofya Camii restorasyon için ziyarete kapatılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon'da restorasyonu devam eden Ayasofya Camii'ni inceledi. Bakan Ersoy'un talimatıyla Ayasofya Camii'nin restorasyonu için ziyarete kapatılacak.

mersinde restorasyon işi Haberi

mersinde restorasyon işi

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü; restorasyon karşılığı 30 yıllığına kargir ortaokulu açık teklif ile ihaleye çıkarıyor. Söz konusu okul; Mersin'in Akdeniz ilçesinde yer alıyor. 


Toplam 2.137 metrekare alana sahip okulun 4 milyon 502 bin 714,58 TL olarak belirlendi. İhalesi; 25 Eylül 2014 tarihinde saat 14.00'te yapılacak. 



İHALE İLANI: 


RESTORASYON KARŞILIĞI KİR.İHL. ADANA VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 2105


İLAN


ADANA VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN


RESTORASYON KARŞILIĞI KİRALAMA İHALESİ


Bölge Müdürlüğümüzce aşağıda nitelikleri belirtilen taşınmaz üzerine 10.09.2008 tarih ve 26993 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyon veya Onarım Karşılığı Kiraya Verilmesi İşlemlerinin Usul ve Hsaslan Hakkında Yönetmelik"" çerçevesinde, aynı yönetmeliğin 25. maddesi Gereği ""Açık Teklif Yöntemi" ile 30 yıllığına restorasyon karşılığı kiraya verilmesi için ihaleye çıkartılmıştır.


İLİ : Mersin


İLÇESİ : Akdeniz


MAHALLE : Nıısratiye


CİNSİ : Kargir Ortaokul


YÜZÖLÇÜMÜ (m2)...