30 / 04 / 2024

mersindeki boş tarım arazileri

mersindeki boş tarım arazileri

2002 yılından sonra Mersin'de tarımı bırakan çiftçi sayısı ve boş bırakılan tarım arazileri ile ildeki ipotekli tarım arazileri meclis gündemine taşındı..

Türkiye tarımında devrim: Boş araziler üretime geçiyor mu?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla geçen tarım arazileri, bağlar ve topraklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde, 'Dünya'ya Antalya'dan Tarım Mesajı: Antalya Tarım Zirvesi' başlıklı etkinlik gerçekleşti.

Tarım Bakanlığı’ndan yıllardır beklenen müjde! Arazi sahipleri turnayı gözünden vurdu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Kullanılmayan ve boş bırakılan arazilerin tekrar değerlendirilmesine ilişkin yatırım çalışmaları tamamlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan destek projeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile Resmi Gazete’ de yayımladı ve yürürlüğe girdi.

Mersin'deki boş ve ipotekli tarım arazileri meclise taşındı!

2002 yılından sonra Mersin'de tarımı bırakan çiftçi sayısı ve boş bırakılan tarım arazileri ile ildeki ipotekli tarım arazileri meclis gündemine taşındı..

Adana'ya tarım açık cezaevi yapılacak!

Adana'da 1994 yılında tarım cezaevi yapılması için 2 bin 128 dönümlük hazine arazisi, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2,5 yılda yapılan 300’e yakın işlem ve yazışma sonucunda boşaltıldı.

Zeydan Karalar: Sanayi ve tarımının alternatifi turizmdir!

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar. Adananın bir dönem sanayinin ve tarımın başkenti olduğunu ancak Şu anda eski günlerini aradığını söyledi. Karalar, tarmı ve sanayinin eksiklisinden dolayı oluşan boşluğun turizm ile doldurulabileceğini söyledi.

Boğaziçi Nakliye İnşaat Elektrik Tarım ve Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Nakliye İnşaat Elektrik Tarım ve Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sedat Sofuoğlu tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 22 Ekim'de Yeni Bahtiyar İş Merkezi'nde kuruldu.

Tarım arazilerinin toplulaştırılması, bu hafta Meclis gündemine geliyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ve HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ı ziyaret ederek, tasarının yasalaştırılması için destek vermelerini istedi.

Heka Danışmanlık İnşaat Taahhüt Turizm Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Heka Danışmanlık İnşaat Taahhüt Turizm Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hasan Kaya, Hüseyin Kaya tarafından 24 Nisan 2014 tarihinde Beylikdüzü Küçük Çarşı 'da kuruldu.

İş Bankası 14 şubede tarım bankacılığı için özel servis kurdu!

Türkiye İş Bankası, tarım bankacılığı faaliyetleri için organizasyon yapısında yeniliğe giderek, 14 şubede yeni yapılanma başlattı. Tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu şubelerde kurulan servisleri ile sadece tarım müşterilerine hizmet verilecek...

Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, "Türkiye, tarımda dünyada 11'ncilikten 7'nciliğe geldi, Avrupa' da İtalya'yı, Fransa'yı solladık ve Avrupa'da birinci konuma geldik" dedi...

Ağrı Murat Nehri taşınca tarım arazileri sular altında kaldı!

Nehir taşınca tarım arazileri sular altında kaldı. Murat Nehri'nin su seviyesi yükselince Ağrı' nın Diyadin ve Taşlıçay ilçeleri ile kent merkezindeki tarım arazileri zarar gördü.

2b tarım arazisi nedir?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere deniyor. Peki 2b tarım arazisi nedir?

Çankırı'da köy sakinleri tarım arazisine kurulacak tuz fabrikasını protesto etti!

Seyit Çelik, yaptığı açıklamada, köyün tek geçim kaynağının bulunduğu araziye tuz fabrikası kurulmak istendiğini öne sürerek, tuzun bölgedeki topraklara zarar vereceğini, bu nedenle artık tarım ve hayvancılık yapılamayacağını savundu.

mersindeki boş tarım arazileri Haberi

mersindeki boş tarım arazileri



İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, 2002 yılından sonra Mersin'de tarımı bırakan çiftçi sayısı ve boş bırakılan tarım arazileri ile ildeki ipotekli tarım arazilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Sıdalı sorularının Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Sıdalı önergesinde "Türkiye'nin en önemli zenginlik kaynaklarının başında tarım sektörü gelmektedir. Çukurova'nın verimli toprakları üzerine kurulmuş olan Mersin, elverişli iklimi ve yüksek üretim kapasitesinin yanı sıra, ürünlerinin ülkenin büyük merkezlerine kolaylıkla ulaşabilmesi açısından da önemli bir kenttir. Bu nedenle kentimizin yüksek tarım potansiyelinin korunması ve desteklenmesi gerekmektedir. Ancak son yıllarda yaşanan gelişmeler Mersin'de çiftçilerin hem tarlalarını ekmeyi bırakmaları hem de çiftçilik mesleğinden vazgeçmeleri ile sonuçlanmaktadır." dedi.

"Ayrıca Mersin'de büyük yatırımlar sonucu oluşan tarım potansiyeli son yıllarda ruhsat...