23 / 07 / 2024

meryemzade camii tarihçesi

meryemzade camii tarihçesi

Beykoz Şahinkaya Yokuşu’nda şirin mimarisiyle dikkat çeken tarihi Meryemzade Camisi başlatılan restorasyonla gelecek nesillere ulaştırılıyor. İBB tarafından restore edilen tarihi camiyle ilçedeki ecdat yadigârı bir eser daha can bulacak.

İstanbul'a 2 yeni millet bahçesi geliyor! Beklenen tarih açıklandı!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul'daki 2 yeni millet bahçesi inşa edecek. İşte o millet bahçeleri...

TOKİ Trabzon Millet Bahçesi projesi için düğmeye bastı! İşte Trabzonluların beklediği o tarih!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Millet Bahçesi için düğmeye bastı. İşte Trabzon Millet Bahçesi projesinin ihale tarihi...

Muratpaşa Hacı Akay Okudur Camii ibadete açıldı!

Antalya'nın Muratpaşa İlçesi Yenigün Mahallesi'nde bulunan Hacı Akay Okudur Camii ibadete açıldı. Törene katılan Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Muratpaşa'mız, inançlarımızın ve kültürümüzün, içeriği ve ruhuyla en güzel yaşandığı yerlerden bir tanesidir" dedi.

Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin diğer minaresi de söküldü!

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonucu hasar alan Avcılar’daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii minaresi sökülerek yıkılmıştı. İkinci minaresi için de risk taşıdığı gerekçesi ile yıkım kararı alındı…

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu yerleşkesinin ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara’nın Çankaya İlçesi Beytepe Mahallesi’nde hayata geçireceği Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu yerleşkesinin ihalesi yapıldı.

Manisa Çeşnigir Camii çevresindeki yapılar yıkıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler ilçesi Çeşnigir Camii’nin etrafında yer alan yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Gölbaşı Hacı Hasan Köyü Camii ve Muhtarlığı imar planı askıda!

Ankara Gölbaşı İlçesi, Hacılar Mahallesi'nde Hacı Hasan Köyü Camii ve Hacı Hasan Köyü Muhtarlığı'nın yer aldığı alana ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Çanakkale Taşköprü Camii'nin restorasyon ihalesi yapıldı!

ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi’nde, 1792 yılında Hadimzade Osman Bey tarafından inşa edilen, aynı zamanda Karşıyaka Camii veya Cami-i Cedit olarak da bilinen Taşköprü Camii restorasyon ihalesi yapıldı.

Kartal Maarif-i Sultan Camii’nin bahçesi yenilendi!

Kartal Belediyesi, Kartal’da bulunan Maarif-i Sultan Camii’nin bahçe kısmında yenileme çalışmalarına başladı.

Esentepe Yeni Camii görenleri şaşkına çeviriyor!

Ankara’nın Keçiören İlçesi’ndeki Ahmet Şefik Kolaylı Caddesi üzerinde yer alan ‘Esentepe Yeni Camii’, mimarisiyle görenleri şaşkına çeviriyor.

Ulu Camii ve İslam Sanatları Müzesi'nin ihalesi 13 Ekim'de!

Kepez İlçesi Fabrikalar Mahallesi’nde Otogar karşısında yer alan eski Köy Hizmetleri alanında yükselecek olan Ulu Camii Projesi ve İslam Eserleri Müzesi için start verildi.

Mimar Sinan Genim'den kapatılan askeri binaların tarihçesi!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan kararla askeri liseler kapatıldı, kışlaların şehir dışına taşınması gündemde. İstanbul’un simgeleri haline gelen bu yapıların hikayelerini ve muhtemel geleceklerini mimar Sinan Genim’e soruldu.

Çanakkale Bakırköy Camii'nde onarım çalışmaları başladı!

Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi Bayırköy Köyü Camii’nde bakım ve onarım işlemleri başlatıldı.Gelibolu İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, mezkur caminin bir takım tadilat ve tamirat işlemleri için çalışmaların başladığı belirtti.

meryemzade camii tarihçesi Haberi

meryemzade camii tarihçesi


Şahinkaya Yokuşu’nda şirin ve küçük mimarisiyle dikkat çeken Meryemzade Camisi 1781 yılında inşa edildi. Banisi Vezir Pir Mustafa Paşa'nın mahdumu,  Galata, Edirne, Mekke-i Mükerreme ve İstanbul kadılıklarında da bulunan Mehmet Efendi’dir.  


Cami ve meşruta olmak üzere 2 kısımda başlatılan çalışmada yapının cami kısmı tamamlandı. Halı kaplaması yapıldıktan sonra ibadete açılabilecek. Restorasyon kapsamında meşrutası da yenilenecek. Meşruta için kazı yapıldı ve yapım çalışmalarına başlandı.


Ecdat yadigârı eşsiz eserlere ev sahipliği yapan Beykoz’da tarihi ihya çalışmalarıyla birçok eseri ayağa kaldırdıklarını belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, 1950’li yıllarda yıkılan 263 yıllık Küçüksu Mihrişah Valide Sultan Camisi’nin yeniden inşa edilerek ilçeye ve gelecek nesillere kazandırıldığını söyledi ve çok yakında ibadete açılacağı müjdeledi. 


Beykoz...