16 / 05 / 2024

Mescid-i Haram maketi

Mescid-i Haram maketi

Hacı adaylarının ziyaret ettiği yerlerden biri olan Mekke Müzesi'nde yaklaşık 4 yıldır genişletme çalışmaları yapılan Kabe'nin de içinde yer aldığı Mescid-i Haram projesinin maketi sergileniyor.

İsrailli Yahudiler Mescid-i Aksa'yı yıkmak istiyor mu?

Anadolu Ajansı ekibi işgal altındaki Doğu Kudüs sokaklarında İsrailli Yahudilere, "Mescid-i Aksa'yı gerçekten yıkmak istiyor musunuz?" sorusunu yöneltti. İşte gelen cevaplar...

İsrail güçleri Mescid-i Aksa Koruma Müdürü Fadi İleyyan’ın evini yıktı!

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa Koruma Müdürü Fadi İleyyan’ın işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan evini ruhsatsız olduğunu öne sürerek yıktı.

İsrail, Kudüs’ten Mescid-i Aksa’ya ulaşacak demiryolu hattı inşa edecek! ​

Mescid-i Aksa üzerine tapınak yaparak büyük Yahudi Krallğı'nı kurma hayali kuran İsrail, yeraltı demiryolu hattı inşa etmek için harekete geçti.

İslami Vakıflar İdaresi'nden Mescid-i Aksa'daki inşaat çalışmasının durdurulması çağrısı!

İslami Vakıflar İdaresi, Mescid-i Aksa çevresinde yapılan "şüpheli" kazı çalışmalarının ortaya çıkaracağı sonuçlara karşı uyardı.

İsrail teleferik projesi Kudüs'ü Yahudileştirecek!

Mescid-i Aksa İmamı ve Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, İsrail'in işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te hayata geçireceği teleferik projesinin şehri Yahudileştireceğini kaydetti.

Mescid-i Aksa minberinden İsrail'in yıkım politikasına tepki!

Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh Yusuf Ebu Suneyne, İsrail'in Filistinlilerin konutlarına yönelik olan yıkım politikasını "etnik temizliğin" bir parçası olarak nitelendirdi.

İsrail Kudüs'te bir Filistinliye evini kendi elleriyle yıktırdı!

İsrail yönetimine bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altındaki Kudüs'te bir Filistinliye, Mescid-i Aksa'nın güney yakasında yer alan Silvan beldesindeki evini kendi elleriyle yıktırdı. 

İsrail'den Doğu Kudüs'ün Yahudileştirilmesinde yeni adım!

İsrail Meclisi, Mescid-i Aksa’nın güneyinde yer alan Silvan Mahallesi’nde Yahudi yerleşim birimleri kurulmasını öngören yasa tasarısını 61 oyla kabul etti...

Mescid-i Aksa'da 'Yahudilere mülk satmayın' uyarısı!

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Hüseyin, "Mukaddesatınıza ve size emanet edilen gayrimenkullerinize sahip çıkın. Allah sizi bu kutsal şehrin muhafızları olmanız için halifeler kıldı." şeklinde konuştu...

Mescid-i Aksa yıkılma tehlikesi altında!

İsrail meclisindeki Arap milletvekillerinden Cemal Zahalka, Mescid-i Aksa'nın yıkılma tehlikesi altında olduğunu söyledi. Zahalka, İsrail'in Harem-i Şerif altında yaptığı kazılar nedeniyle Mescid-i Aksa'nın depremde yıkılacağını ifade etti.

Muhammed Dahlan İsrail için arazi satın alıyor!

BAE destekli eski Fetih lideri Muhammed Dahlan, İsrail için Mescid-i Aksa yakınlarındaki arazileri satın alıyor. Dahlan’ın emrindeki bir BAE’li iş adamının Kudüs’ün Eski Şehir mevkiindeki ev ve arazilere göz diktiği söyleniyor.

Ankara'daki dinozor maketi kaldırıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Ankapark'ın tanıtımı için 2015'te Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) kavşağına konulan dinozor maketi kaldırıldı.

İsrail'in yıkım çalışmalarına karşı duracağız!

Filistin Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Hüseyni, İsrail tarafından gerçekleşen Mescid-i Aksa baskınlarından, yıkım faaliyetlerine, Yahudi yerleşim birimi inşa çalışmalarından, Kudüs’teki Filistinlilerin evlerine el koymasını değerlendirdi.

Mescid-i Haram maketi Haberi

Mescid-i Haram maketi

Hacı adaylarının ziyaret ettiği yerlerden biri olan Mekke Müzesi'nde yaklaşık 4 yıldır genişletme çalışmaları yapılan Kabe'nin de içinde yer aldığı Mescid-i Haram projesinin maketi sergileniyor. Maket proje tamamlandığında Kabe ve çevresinin nasıl olacağını bire bir gösteriyor. İslam'ın ilk doğduğu yıllara ait eserlerin de yer aldığı müze, hacı adaylarına Hz. Muhammed dönemine yolculuk yapma imkanı sunuyor. Restore edilerek Kabe'nin etrafına yeniden monte edilmeye başlanan Osmanlı revakları da makette yer alıyor. Müzedeki en eski eserler arasında, sahabe döneminde hicri 65 yılında Kabe'nin iç sütunlarının altında yer alan bir ağaç kütüğü ile ilk zemzem kuyusu ve Kabe'nin iç örtüsünün dokunduğu ilk dokuma tezgahı da...