06 / 05 / 2024

Mescidi Nebevi

Mescidi Nebevi

Salih Camisi modern mimarisi ve kusursuz işçiliği ile Sana’nın sembolü oldu. 2008 yılında ibadete açılan cami devrik lider Ali Abdullah Salih’in adını taşıyor. Cami Yemen ve Arap mimarisini modern bir platformda birleştiriyor.

Mescid-i Nebevi'nin etrafını genişletme çalışmalarına başlandı!

Medine'de bulunan Mescid-i Nebevi'nin etrafını genişletme projesi kapsamında alt yapı çalışmalarına başlanırken, projenin ilk etabındaki Mescid-i Nebevi'nin güney ve batı kısmına inşa edilecek yeni binalar dikkati çekiyor

Diyarbakır Atatürk Stadı alanına cami yapılacak!

Diyarbakır Atatürk Stadı'nın yer aldığı 51 bin metrekarelik alan üzerinde Türkiye'nin en büyük camisi yapılacak

Nebevi İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nebevi İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik’te  400 bin TL sermaye bedeli ile İlhan Malkoç tarafından kuruldu.

Üsküdar Burhaniye 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı! 

Üsküdar ilçesi, Burhaniye Mahallesi, 736 ada, 133 parselin doğusunda kalan tescil dışı alanda tescilli Fıstıklı Mescidi ihyasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

1300 yıllık Hirami Ahmet Paşa Mescidi eski haline döndü!

Geçtiğimiz gün gündeme getirilen 1300 yıllık Hirami Ahmet Paşa Mescidi’ndeki klima ve kümesler kaldırıldı. Fatih Kaymakamlığı, tarihi caminin aslına uygun hale getirildiğini açıkladı.

TİKA Bakü'deki yapıları restore edecek!

TİKA, Bakü yakınlarındaki Büyük Merdekan Kalesi ve Tuba Şah Mescidi'nin de restorasyon projesini tamamladı ve yakında çalışmaların başlayacağı belirtildi.

Konya'da türbe alanı imara açılıyor!

Konya Ankara Caddesi üzerindeki Halka Beğüş Mescidi ve Türbesi’nin doğu kısmında bulunan arsa ile birleştirilerek sosyal tesis yapımı için imara açılması için çalışmalar başladı...

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan bölümler ziyarete açıldı!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Saray Mutfakları ve hamamı, Aşçılar Mescidi, Kalayhane ile Harem Hünkar Hamamı, Valide Sultan Hamamı ve Kuşhane Mutfağı ile peyzaj düzenlemesi tamamlanan Arslanlı Bahçe ziyarete açıldı.

Manisa'da 642 yıllık mescit restore ediliyor!

MANİSA'nın Şehzadeler ilçesinde bulunan ve toprak kayması nedeniyle bir bölümü yerin altında kalan tarihi Gülgün Hatun Dere Mescidi için restorasyon çalışmaları başlatıldı

Haydarpaşa arazisinin imar planı değişti!

Haydarpaşa Garı'nda 1959 yılında yıkılan Kavak İskelesi Mescidi yeniden inşa edilecek. İBB, alanda caminin yanı sıra, dini tesis külliyesi, lojman, kütüphane, dinlenme salonu, aşevi, yurt ve kurs inşa edecek.

Şeyh Süleyman Mescidi hizmete açıldı!

Med-Art Projesi kapsamında yenilenen Şeyh Süleyman Mescidi dün himzete açıldı. Mescit, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İtalyan Mimarlık, Sanat ve Kent Restorasyonu Derneği tarafından restore edildi.

Şeyh Süleyman Mescidi bugün hizmete açılacak!

İstanbul Zeyrek'teki Şeyh Süleyman Mescidi restore edildi. Mescidi Med Art Eğitim Projesi kapsamında yenilenen mescit bugün hizmete açılacak.

Şeyh Süleyman Mescidi yeniden açılıyor!

Rrestorasyonu tamamlanan Şeyh Süleyman Mescidi'nin açılışı nedeniyle tören düzenlenecek.Şeyh Süleyman Mescidi'nde Cumhuriyet döneminin en kapsamlı restorasyon çalışması yapıldı.

Çekmeköy Doğa Park Mescidi açıldı!

Çekmeköy Hamidiye Mahallesi Doğa Park içinde yer alan ve inşaatı tamamlanan mescidin açılışı yapıldı.

Taksim Camii tartışmalarına son nokta konuldu!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem: "Taksim'de temeli atılan caminin inşa edileceği alanda 2. Mahmut Vakfı'nın hayratı Taksim Mescidi var. Bizim o mekana hayrat olması hasebiyle cami dışında zaten başka bir şey yapmamız mümkün değil" dedi. -Cami 2018 yılının ramazan ayında açılacak.

Mescidi Nebevi Haberi

Mescidi Nebevi

Yemen’in en büyük camisi olan ve devrik lider Ali Abdullah Salih’in adını taşıyan Salih Camisi mimarisi ile göz kamaştırıyor. 2008 yılında ibadete açılan cami, Yemen ve Arap mimarisini modern bir platformda birleştiriyor. Kusursuz bir işçiliğe sahip olan Salih Camisi’nin 6 minareli olma fikrinde ise İstanbul’daki Sultanahmet Camisi’nden ilham alınmış.


Caminin iç kısmına girildiğinde sık bir şekilde dizilen kahverengi sütunların Mekke’deki Mescid-i Nebevi’yi andırdığı gözleniyor. Kameriye adı verilen 4 ana kemer üzerine oturtulan ana kubbenin çapı 27.4 metre, yüksekliği ise 39.6 metre olarak inşa edilmiş. Ana kubbe ile beraber, 5 kubbeden oluşan caminin kubbeleri, İslamın 5 şartını sembolize ediyor. İstanbul’daki Sultanahmet Camisi’nden ilham alınarak yapılan 6 minare ise imanın 6 şartını temsil ediyor.


Minarelerin boyu 100-200 metre

Caminin farklı kısımlarında kullanılan ve Yemen’e...