15 / 05 / 2024

Mesih Paşa Sarnıcı kiralama ihalesi

Mesih Paşa Sarnıcı kiralama ihalesi

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Fatih'e bağlı Sait Efendi Sokak'ta yer alan Mesih Paşa Vakfı'na ait sarnıç restorasyon veya onarım karşılığı kiralanıyor..

İstanbul Kent Konseyi'nden Yerebatan Sarnıcı açıklaması: Endişeliyiz!

İstanbul Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, İBB’nin Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirmek için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderdiği projenin reddedilmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada "Yerebatan Sarnıcı için endişeliyiz" denildi.

Oktay Özel: Yerebatan Sarnıcı bekleyemez halde!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Yerebatan Sarnıcı güçlendirme projesine Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 52 gün sonra yanıt verdiğini ve İBB'nin projesinin onaylanmadığını açıkladı.

Yerebatan Sarnıcı'nda çökme tehlikesi tespit edildi!

Bir süre önce başlayan Yerebatan Sarnıcı restorasyonunda korkutan bulgulara ulaşıldı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel'in açıklamasına göre; sarnıç ve etrafındaki binalar çökme riski nedeniyle tehlike altında.

Paşa Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Paşa Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Eyüphan Paşa Demir ve Yakuphan Paşa Demir ortaklığında kuruldu. 

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı 550 milyon TL'ye alıcı bekliyor!

İstanbul Boğazı'nın, mimarisiyle en dikkat çeken yalılarından olan, 'Filinta Mustafa' olarak anılan Tophane Müşiri (Mareşal) Zeki Paşa için yaptırılan şato görünümlü yalı, 550 milyon liraya alıcı bekliyor.

Mesih Paşa Sarnıcı 35 yıllığına kiraya veriliyor!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Fatih'e bağlı Sait Efendi Sokak'ta yer alan Mesih Paşa Vakfı'na ait sarnıç restorasyon veya onarım karşılığı kiralanıyor..

Bağcılar Fahreddin Paşa Cami açıldı!

Bağcılar Belediyesi’nin desteğiyle inşaatına 4 yıl önce başlanan ve adını “Medine Kahramanı” olarak bilinen Fahreddin Paşa’dan alan cami vatandaşların ibadete açıldı. Altında 40 araçlık otopark da yer alan Fahreddin Paşa Camii’nde 1700 kişi aynı anda namaz kılabilecek.

Fatih Zeyrek Sarnıcı'ndaki tünel betonla kapatıldı!

İstanbul Fatih'te tarihi Bozdoğan Kemeri'nin hemen yakınındaki Zeyrek Sarnıcı'nda defineciler tarafından açılan 10 metre derinliğindeki tünel beton dökülerek kapatıldı.

Fatih Bodrum Mesih Paşa Camisi yapılaşma nedeniyle zarar görüyor!

Fatih Sultan Mehmet döneminde İstanbul'un fethinden sonra Ortodoks kilisesinden camiye çevrilen Fatih'teki 1093 yıllık Bodrum Mesih Paşa Camisi binası etrafındaki yapılaşma nedeniyle zarar görüyor.

Van Eski Kara Yusuf Paşa Cami TOKİ'ye devredildi!

Van’ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen yıkıcı depremde ağır hasar gören Eski Kara Yusuf Paşa Cami’nin mülkiyeti kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ’ye devredildi.

Bakırköy'deki Fildamı Sarnıcı restore edilecek!

Bizans sarayının su ihtiyacını karşılamak için inşa edilen, Osmanlı döneminde ordu ve padişahın fillerinin barındırıldığı Fildamı Sarnıcı, kaderine terk edilmekten kurtarılıyor.

1970 yılında Binbirdirek Sarnıcı ikinci bir Kapalı Çarşı olacakmış!

1970 yılında Binbirdirek Sarnıcı turistik bir tesis haline getirilecekmiş. Sandalla gezilen sarnıcın kenarlarında kurulacak hatıra eşya dükkanları yanında Belediye özel firmaların işleteceği bir gazino ve gece kulübü de açacakmış...

1937 yılında belediye Yerebatan Sarnıcı'nı satın alacakmış!

Hâlihazırda İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından işletilen İstanbul'daki en büyük kapalı sarnıç olan Yerebatan Sarnıcı'nı İstanbul Belediyesi 1937 yılında satın alacakmış.Sarnoç aynı zamanda da tamir ettirilecekmiş.

Mesih Paşa Sarnıcı kiralama ihalesi Haberi

Mesih Paşa Sarnıcı kiralama ihalesi

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Fatih'e bağlı Sait Efendi Sokak'ta yer alan Mesih Paşa Vakfı'na ait sarnıç restorasyon veya onarım karşılığı kiraya veriliyor. Süresi 35 yıl olarak belirlenen işte restorasyon-onarım süresi 4 yıl, kullanma-işletme süresi ise 31 yıl olarak belirlendi. İhale 14 Mayıs'ta yapılacak.

RESTORASYON VEYA ONARIM KARŞILIĞI KİRALAMA İŞİ İHALE EDİLECEKTİR

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğünden:

Aşağıda vasıfları yazılı olan Vakıf taşınmaz, İhale dosyasında mevcut Şartname ve Eklerinde belirtilen esaslar dahilinde, Restore edilerek kullanılmak-işletilmek üzere, belirlenen kira bedelleri üzerinden artış yapılmak suretiyle “Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyon veya Onarım Karşılığı Kiraya Verilmesi İşlemlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” kapsamında uzun süreli olarak (Restorasyon veya Onarım Karşılığı Kiralama) ihalesine çıkarılmıştır.

İhaleye Konu Vakıf Kültür Varlığı Taşınmazın;

İl’i      :  İstanbul

İlçesi   :  Fatih...