18 / 05 / 2024

Mesire Yerleri kanunu

Mesire Yerleri kanunu

Mesire Yerleri Yönetmeliği, 5 Mart 2013 Salı günü 28578 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında, Orman Genel Müdürlüğünce tesis edilecek ve mevcut mesire yerlerine ilişkin hükümlere yer veriliyor...

Müştemilat nedir? Müştemilat modelleri ve kanunu nedir? 

Sözlükte eklenti anlamına gelen müştemilat, bir yapının belirli bölümünü yansıtır. Emlak terimlerinden biri olan müştemilat, evden ayrı olan bazı yerleri ifade eder. Peki müştemilat tam olarak nedir, müştemilat modelleri ve kanunu ne anlama gelir? İşte müştemilat ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Mesire yerleri 1 Haziran'da açılıyor!

Koronavirüs salgınıyle gerçekleşen mücadelede uzun zamandır kapalı olan mesire alanları, sosyal hayatta normalleşmenin kademeli olarak başlamasıyler beraber 1 Haziran'da yeniden kapılarını açılıyor.

Mesire yerleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Mesire yerleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Gelir Vergisi Kanunu değişiyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, hükümetin yenilediği Gelir Vergisi Kanunu Tasarısını, alt komisyona sevk etti İşyerleri, arazi-arsalar ve 69 bin TL üzeri konut kira geliri elde edenler için yüzde 25 götürü gider uygulamasının kaldırılıyor.

Kartepe’de mesire yerleri ruhsatlandırılıyor!

Kartepe’de büyüyen turizmin planlı bir şekilde gelişmesi, özellikle dağ yolu üzerindeki doğal güzelliklerin korunması için ilgili bakanlık ve kurumlarla da koordineli bir iş birliği sergileniyor.

İşyerleri apartman aidatı verir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat malikleri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak ödüyor. Peki, işyerleri apartman aidatı verir mi?

Habitat Mesire Yerleri Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Habitat Mesire Yerleri Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Serkan Polat ve Arif Arduç ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 28 Ağustos'ta Şişli, Cumhuriyet Mahallesi'nde kuruldu.

İşyerleri DASK kapsamında mıdır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerinde "mesken" olarak inşa edilmiş binalara DASK yapılması zorunlu tutuluyor. Peki, işyerleri DASK kapsamında mıdır?

Mesire yerleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Mesire yerleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 31 Aralık 2014 tarihinde 29222 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Mesire yerleri yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Çamlık Tepe Mesire Alanı'nda çalışmalar devam ediyor!

Belediye Başkanı Osman Okumuş; "İlçemize yapılacak olan 100 dönümlük park ve mesire alanında incelemelerde bulunduk. Barbekü ve çardaktan yapılan dinlenme yerleri uygun bulunan yerlere konuldu" dedi

Yeni imar kanunu tasarısında neler var?

İmar Kanunu, yerleşme yerleri ile bu yerlerdeki yapılaşmaların; plan, fen, sağlık ve çevre şartlarına uygun teşekkülünü sağlamak amacıyla düzenleniyor. Peki, çalışmaları devam eden yeni imar kanunu tasarısında neler var?

İşyerleri için emlak vergisi nasıl ödenir?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, mesken, arsa, arazi ve işyerleri için her sene emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, işyerleri için emlak vergisi nasıl ödenir? İşte işyerleri için emlak vergisi oranları..

Veysel Eroğlu: Mesire yerleri orman yangını riskini azaltıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınları konusunda gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, "Orman yangınlarını engellemek için tesis ettiğimiz mesire yerleri yangın riskini azaltıyor" dedi.

Mesire Yerleri kanunu Haberi

Mesire Yerleri kanunu

YÖNETMELİK


Orman Genel Müdürlüğünden:


MESİRE YERLERİ YÖNETMELİĞİ!


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç ve kapsam


MADDE 1 – (1)  Bu Yönetmeliğin amacı, toplumun çeşitli dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak, yurdun güzelliğine katkı sağlamak ve turistik hareketlere imkân vermek amacıyla Orman Genel Müdürlüğünce tesis edilecek ve mevcut mesire yerlerinin ayrılması, onanması, planlanması, planlarının uygulanması, geliştirilmesi, işletilmesi, işlettirilmesi, yönetilmesi ve iptaline ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


Dayanak


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 31/8/1956 tarihli ve 6831 sayılı Orman Kanununun 6, 25, ek 5 ve ek 8 inci maddeleri ile 31/10/1985 tarihli ve 3234 sayılı Orman Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkındaki Kanunun 2 nci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar


MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;


a) A tipi mesire yeri: Toplumun çeşitli...