05 / 05 / 2024

Mesken istisnasının uygulanmasına ilişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği

Mesken istisnasının uygulanmasına ilişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği

Gelir İdresi Başkanlığı tarafından bugün yapılan yazılı açıklamaya göre mesken istisnasının uygulanmasına ilişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu Genel Tebliğ'i haberimizde bulabilirsiniz...

2022 yılı yatırım programının kabulü ve uygulanmasına dair karar!

Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, 31720 Sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Bitcoin 40 bin doların altına düştü!

Dünyadaki en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, Ağustos'tan beri ilk defa 40 bin doların altına geriledi. Ether, Solana ve Litecoin gibi kripto paralar da dün Çinli emlak devi Evergrande’deki borç krizi sebebiyle düşük seyretti.

Bitcoin'in piyasa payı yüzde 40'ın altına geriledi!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen ve değer kaybeden Bitcoin'in piyasa payı yüzde 40'ın altına düştü...

Bitcoin 55 bin doların altına düştü!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın ülkesinde kripto paralar ile ilgili yeterli hukuksal çerçeve bulunmadığını söyledikten sonra Bitcoin'de düşüş yaşandı. Son olarak Bitcoin 55 bin doların altına düştü. 

Bitcoin 50 bin doların altına düştü!

ABD'de yaşanan fiyat değişimleri ve vergi düzenlemeleri nedeniyle Bitcoin 50 bin doların altına düştü. Bitcoin'in tüm piyasalardaki toplam hacmi de 1.81 trilyon dolara kadar geriledi. 

Kripto paralar eriyor! Bitcoin 50 bin doların altına düştü!

Kripto para piyasalarında, satış dalgaları etkisini göstermeye devam ediyor. Bitcoin kayıplar vermeye devam ederek 50 bin doların altına düştü. Bu düşüş sürerken Etherium'da yüzde 12'ye yakın değer kaybı yaşadı.

Garanti Koza'nın iflasına karar verildi!

2012 senesinde lansman öncesi olarak tanıttığı KozaPark projesiyle büyük yankı uyandıran Garanti Koza İnşaat'ın iflasına karar verildi. 

Çanakkale'deki kentsel dönüşüm planı mecliste!

Çanakkale'nin merkez ilçesindeki riskli yapılara ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanmasına ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çanakkale Çan'daki dönüşüm projesi meclis gündeminde!

Çanakkale'nin Çan ilçesindeki riskli yapılara ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanmasına ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çanakkale Ezine'deki kentsel dönüşüm projesi mecliste!

Çanakkale'nin Ezine ilçesindeki riskli yapılara ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanmasına ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gelibolu'daki kentsel dönüşüm planının uygulanması mecliste!

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki riskli yapılar ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ÖİB'den Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Şanlıurfa'daki 3 taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Şanlıurfa Karaköprü'deki üç taşınmazın satışına onay verdi.

ÖİB'den Ankara, İstanbul ve Malatya'daki 6 taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara, İstanbul ve Malatya'da yer alan toplam 6 taşınmazın satışına onay verdi.

Mesken istisnasının uygulanmasına ilişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği Haberi

Mesken istisnasının uygulanmasına ilişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği

Gelir İdresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle;


18.2.2014 tarih ve 28917 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 286 Sıra No.lu Gelir Vergisi Kanunu Genel Tebliğinde; 31.5.2012 tarihli ve 6322 sayılı Kanunla; 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun, 21 inci maddesinde, binaların mesken olarak kiraya verilmesinde uygulanan mesken istisnasına ilişkin olarak değişiklik yapılmış olup, değişikliğe ilişkin açıklamalar bu Tebliğin konusunu oluşturmaktadır.


Gelir vergisi genel tebliği için tıklayın...
Mesken kira gelir vergisi nedir?
Kira gelir vergisi...