09 / 05 / 2024

mesken kiralarken damga vergisi

mesken kiralarken damga vergisi

Mesken kira kontratında damga vergisi oranı 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle binde 1,89 olarak açıklandı. Yapılan kontratta kefil durumu bulunuyorsa bu oran binde 9,48 olarak uygulanıyor...

Mesken kira sözleşmesinde damga vergisi var mı?

Kira sözleşmeleri sözleşme süresine göre kira bedeli üzerinden nispi damga vergisine tabi tutuluyor. Peki, mesken kira sözleşmesinde damga vergisi var mı? İşte Gelir İdaresi Başkanlığının ilgili genelgesi...

Mesken kira kontratında damga vergisi 2014!

Damga vergisi, bir kağıdın yazılıp imzalanarak veya imza yerine geçen işaret konularak düzenlenmiş olması halinde ödeniyor. Peki, mesken kira kontratında damga vergisi 2014 oranı ne kadardır?

Mesken kira sözleşmelerinde damga vergisi ödenir mi?

Kira sözleşmeleri, damga vergisine tabi tutulan kağıtlar arasında yer alıyor. Peki, Mesken kira sözleşmelerinde damga vergisi ödenir mi? Hangi kira sözleşmeleri damga vergisinden istisna tutuluyor?

Türkiye Tanıtım Günleri’ne Trabzon Büyükşehir Belediyesi damga vurdu!

24 - 26 Eylül tarihlerinde Arnavutluk'un İşkodra kentinde düzenlenen Türkiye Tanıtım Günleri’ne Trabzon Büyükşehir Belediyesi damga vurdu. Arnavutluk'ta Trabzon ve Büyükşehir Beleidyesi çok yönlü olarak tanıtıldı.

Mesken su aboneliği için gerekli belgeler!

Bir daire satın alan veya kiralayan kimselerin, eve taşınmadan önce yapması gereken işlemler arasında elektrik, su ve doğalgaz gibi aboneliklerin alınması yer alıyor. Peki, mesken su aboneliği için gerekli belgeler nelerdir?

Turanlar Group, Intermob 2014’e teknolojiyle damga vurdu!

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 17. Uluslararası Mobilya Yan Sanayii, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı Intermob 2014’e Turanlar Group teknolojiyle damga vurdu...

Kira sözleşmesinde damga vergisi oranı nedir?

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergiye deniyor. Peki, kira sözleşmesinde damga vergisi oranı nedir? Kira sözleşmesinde damga vergisi ne kadardır?

Kira sözleşmesinde damga vergisi oranı 2014!

Taşınmaz kira anlaşmalarına istinaden yapılan Kira sözleşmeleri, damga vergisine tabi tutulan; akitlerle ilgili kağıtlar kapsamında yer alıyor. Peki, kira sözleşmesinde damga vergisi oranı 2014 ne kadardır?

Damga vergisi ne zaman verilir?

Damga vergisi, her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi olarak tanımlanıyor.Kira sözleşmeleri için binde 1,89 oranında vergi damga vergisi tahsis edilmesi gerekiyor. Peki, damga vergisi ne zaman verilir?

Damga vergisi beyan süresi 2014!

Damga vergisi; resmi belgelere kanunla belirlenmiş miktarda veya oranda makbuz verme, basılı damga koyma, hakedişten kesinti yapma yoluyla alınan bir vergi türü olarak ifade ediliyor. İşte, Damga vergisi beyan süresi 2014!

Damga vergisi beyanı nereye verilir?

Damga Vergisinin mükellefi kağıtları imzalayan kişiler olarak karşımıza çıkıyor.Resmi dairelerle kişiler arasındaki işlemlere ait kağıtların Damga Vergisini kişiler ödüyor. Peki, damga vergisi beyanı nereye verilir?

Damga vergisi beyannamesi nasıl doldurulur?

Damga vergisi, her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Damga vergisinin mükellefleri Damga Vergisi Kanunu'nda belirtiliyor. Peki, damga vergisi beyannamesi nasıl doldurulur?

Damga vergisi beyanı vermeme cezası!

Damga vergisi borçlarının miktarını hesaplamak için mükellef veya vergi sorumluları tarafından, vergi kanunlarında belirtilen dönemlerde vergi dairelerine verilen çizelge damga vergisi beyannamesi deniyor. İşte, damga vergisi beyanı vermeme cezası!

mesken kiralarken damga vergisi Haberi

mesken kiralarken damga vergisi


Mesken kira kontratında damga vergisi oranı!


Mesken kira kontratında damga vergisi oranı, gerçek kişilerin konutlarının mesken olarak kiraya verilmesi halinde kira sözleşmeleri damga vergisinden muaf tutulmuştur. Ancak noter onayı ile yapılan bir sözleşme varsa damga vergisi ödeme zorunluluğu vardır...


488 sayılı Damga Vergisi Kanunu’nun ekli (2) sayılı Tablo’sunun 31 numaralı fırkasında “Dernek ve vakıflarca yerleşim yeri, gerçek kişilerce mesken olarak kullanılmak üzere kiralanan ve iktisadî işletmelere dahil olmayan taşınmazlara ilişkin kira sözleşmelerinin  damga vergisinden istisna olduğu belirtilmiştir.


Fakat söz konusu sözleşmenin noterde yapılması halinde damga vergisi alınır. Nitekim yine 488 sayılı Damga Vergisi Kanunu’nun ekli (2) sayılı Tablo’sunun 34 numaralı fırkasında “Söz konusu kâğıtlar (vergiden istisna edilmiş), resmi dairelere veya noterlere ibraz edildikleri takdirde bu tarih itibarıyla vergiye tâbi tutulur ve ibraz...