29 / 04 / 2024

Turanlar Group, Intermob 2014’e teknolojiyle damga vurdu!

Turanlar Group, Intermob 2014’e teknolojiyle damga vurdu!

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 17. Uluslararası Mobilya Yan Sanayii, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı Intermob 2014’e Turanlar Group teknolojiyle damga vurdu...



Turanlar Group, mobilya sektörünün en büyük vitrini Intermob 2014’e 4 yenilikle katıldı. Grup fuarda, yeni parke koleksiyonu “PeliGolden Collection”ı; ülkemizin ilk gerçek su geçirmez parkesi “Peli Aqua”ı; laminat malzemede hem dijital hem de postforming uygulamalarını aynı anda yapabilen dünyanın tek markası “PeliDigi”yi ve laminat ile lamine-masif arasındaki ürün gamı boşluğunu dolduran yeni parke ürünü “Peli Natural”i ilk kez sergiledi. Turanlar Group Yönetim Kurulu Üyesi Murat Turan, bu ürünlere sadece yeni ürün demenin doğru olmadığını; sektörlerinde ilk kez kullanılan inovatif ve teknolojik yenilikler olduğunu vurguladı.


Yarım asrı aşkın bir süredir, orman endüstrisi, kâğıt, gıda ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren ve dünyanın nitelikli filtre kâğıt üreten 3 firmasından birisi ve ülkemizin tek firması olan Turanlar Şirketler Grubu; mobilya yan sanayi ve ahşap endüstrisinin Türkiye ve Avrasya coğrafyasındaki en önemli fuarı Intermob’a bu sene dört önemli yenilikle katıldı.


Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 17. Uluslararası Mobilya Yan Sanayii, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı (Intermob 2014), bilindiği gibi mobilya endüstrisinin en önemli tedarik merkezi ve en büyük orman ürünleri fuarı olmasıyla tanınıyor. 


Prestij Salonu olarak da adlandırılan 7. salonda, 715 numaralı, 265 m2’lik stantla fuara katılan Turanlar Group fuarda; yeni parke koleksiyonu “PeliGolden Collection”ı; ülkemizin ilk gerçek su geçirmez parkesi “Peli Aqua”yı; laminatda, aynı anda hem dijital hem de postforming uygulama yapabilen dünyanın tek markası “PeliDigi”yi ve laminat ile lamine-masif arasındaki ürün gamı boşluğunu dolduran yeni “Peli Natural” parke ürününü sergiledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Turanlar Group Yönetim Kurulu Üyesi Murat Turan, Intermob’un ülkemizin en büyük ağaç makineleri ve mobilya yan sanayi fuarı olduğunu vurgulayarak, “Böylesi bir tedarik merkezinde, hem ürünlerimizi, teknolojilerimizi sergileme ve hem de sektör içi ilişkilerimizi güçlendirme imkânı buluyoruz. Bu sene dört önemli yeni ürünle katıldık Intermob’a; aslında bunlara sadece yeni ürün demek doğru değil; sektörümüzde ilk kez kullanılan inovatif ve teknolojik yeniliklerdir bunlar. Grup olarak Intermob’dan elde ettiğimiz fayda her sene artarak devam ediyor. Bu sene oldukça önemli teknolojik yeniliklerle katıldık ve bunun karşılığını fazlasıyla aldık.”dedi. 

Grup olarak en önemli stratejilerinin bir müşterinin ihtiyacı olacak her türlü ürünün portföylerinde yer alması olduğunu vurgulayan Turan şunları söyledi: “Bu 4 ürün ve yenilik ve son dönemlerde ürün gamımıza kattığımız başka ürün ve markalarımızla bu amacımıza tam olarak ulaşmak üzereyiz. Bir inşaatın başlangıcından bitimine kadar tüm aşamalarında ürünlerimizle yer alıyoruz. Ayrıca, otobüs ve demiryolundan, yat sektörüne kadar birçok farklı sektöre yarı mamul tedarik ediyoruz ve bu bizi dinamik tutuyor.”


1953 yılında Hasan, Fuat ve Nihat kardeşler tarafından kurulan Turanlar Group, köklü geçmişinin yanı sıra, özellikle 5 yıl gibi kısa bir zamanda parke sektöründe ulaştığı ilk üç içindeki konuyla dikkat çekiyor. Grup üretim faaliyetlerini, Vezir Köprü Orman Ürünleri ve Kâğıt Sanayi A.Ş., Pelit Arslan Kontrplak Fabrikası A.Ş. ve Pelit Kalıp Sistemleri şirketleri üzerinden yürütüyor.Pelit Arslan, kontrplak, laminat ve özellikle otobüs, tren ve yat dekorasyonunda kullanılması zorunlu olan yanmaz B1 sınıfı compact laminat ve kontrplak üretimini gerçekleştirirken; Vezir Köprü fabrikası ise, şirketler grubunun vitrini sayılan PeliParke ve mobilya sektörüne sunta, suntalam ve MDF üretimini gerçekleştiriyor.    



Geri Dön