27 / 04 / 2024

GYODER'in yeni konut modeli Cityscape Global 2023'e damga vurdu!

GYODER'in yeni konut modeli Cityscape Global 2023'e damga vurdu!

Riyad'da gerçekleştirilen ve merakla beklenen Cityscape Global 2023'e katılım sağlayan GYODER'in yeni konut modeli Cityscape Global 2023'e damga vurdu...



Riyad'da gerçekleştirilen ve merakla beklenen Cityscape Global 2023'e katılım sağlayan GYODER heyeti, Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Macid el-Hukayl ve Suudi Arabistan Milli Konut Şirketi (NHC) yetkilileriyle buluştu.

GYODER tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Riyad Sergi ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ve merakla beklenen Cityscape Global 2023'te, dünyanın en büyük gayrimenkul geliştiricileri, PropTech girişimcileri, mimarlar ve yüklenicileri katıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, gayrimenkul sektörünün merakla beklediği söz konusu global etkinliğe, GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, GYODER Körfez Ülkeleri Temsilcisi İdris Demirhan GYODER Başkan Yardımcıları Cem Yılmaz, Tuğra Gönden ve ilk kez uluslararası arenaya taşınan Design Hub Türkiye yöneticilerinin yer aldığı bir heyet katıldı.

Paylaşılan detaylara göre, sektörün merakla beklediği söz konusu global etkinlikte, Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Macid el-Hukayl ve NHC Üst Yöneticisi (CEO) Mohammed Al Buty ile bir buluşan GYODER yetkilileri, iki ülke arasındaki gayrimenkul sektörünü güçlendirecek olan iş birlikleri stratejisi ve arsa maliyetini ortadan kaldırarak erişilebilir kiralık konut üretimini destekleme hedefiyle geliştirilmiş olan GYODER Yeni Konut Modeli ile ilgili görüş alış verişi yaptı.

Merakla beklenen Cityscape Global 2023'te GYODER Başkanı Kalyoncu, "Mimarlıkta Disiplinlerarası İşbirliğini Keşfetmek" panelinde bir konuşma gerçekleştirdi.

GYODER in yeni konut modeli Cityscape Global 2023 e damga vurdu!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu açıklamada paneldeki konuşması da yer alan  GYODER Başkanı Kalyoncu, senelerdir akıllı şehirler kavramının şehirlerin gündeminde olduğunu ama yalnızca akıllı olmaya çalışarak şehirleri bu noktaya getirebildiklerini söyleyerek, şehirlerin yalnızca akıllı olmasının yetmediğini söyledi.

Mehmet Kalyoncu açıklamasında dünyanın hem akıllı hem de vicdanlı kentlere ihtiyacı olduğuna değinerek, bunu da ancak güçlü iş birlikleriyle hayata geçirebileceklerini söyledi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen doğal afetler sonrasında tasarım disiplininin katılımcı yönetim süreciyle nasıl işlediğine ve disiplinlerarası iş birliğinin önemine de değinen  GYODER Başkanı Kalyoncu'ya SÖZ KONUSU panelde, Bahreyn'de faaliyet gösteren Mohamed Salahuddin'den BIM Müdürü Abeer Taysir Garadah, Kral Abdullah Finans Bölgesi (KAFD) İş Geliştirme Direktörü Sherif Anis ve Drees-Sommer'den Tasarım ve İnovasyon Başkanı Abdulmajid Karanouh konuşmacı olarak eşlik etti.

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, gayrimenkul sektörü tarafından merakla beklenen Cityscape Global 2023'ün kapanış gününde gerçekleştirilen "Turkey Focus: Future Projects" panelinde de Aremas Başkanı Vedat Arslan, GYODER Başkan Yardımcısı Tuğra Gönden, Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Yağmur Yaşar ve Maestro Global Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Akgül  Türk gayrimenkul sektörünün gelecek vizyonu üzerine  önemli açıklamalar yaptı.

Paylaşılan detaylara göre, GYODER Başkan Yardımcısı Tuğra Gönden konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ve deprem sonrası için 5-6 milyon konutun dönüşmesi gerektiğine değinerek, merakla beklenen yeni konut modelinin özellikle ulaşılabilir fiyatlarda kiralık konut üretimi için önemli bir yöntem olacağını söyledi.

Aktarılan bilgilere göre, GYODER Başkan Yardımcısı Tuğra Gönden konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bunun için kamu ve özel sektör iş birliğinin dışında uluslararası kurumsal yatırımcılar için de önemli fırsatlar doğacağını dile getirdi.

2023'ün ilk yarısında konut satışları yüzde 22 azaldı! Toplam 565 bin 769 konut satıldı!

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

GYODER, deprem bölgesindeki konut piyasasını analiz etti: Satılık ve kiralık konut fiyatları arttı! 


Geri Dön