27 / 04 / 2024

GYODER'in yeni konut modeli MIPIM'de tanıtıldı: Türkiye'de acil olarak bütünleşik konut politikası oluşturulmalı!

GYODER'in yeni konut modeli MIPIM'de tanıtıldı: Türkiye'de acil olarak bütünleşik konut politikası oluşturulmalı!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, GYODER Yeni Konut Modeli'nin ne kadar doğru bir çözüm önerisi sunduğuna dikkat çekerek, konut sorunu ile ilgili önerileri dile getirdi. İşte Çekici'nin o açıklaması...



Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yeni konut Modeli, Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'de yabancı yatırımcıların ve derneklerin ilgisini gördü. Dernekten konuyla ilgili bir son dakika açıklaması geldi. 

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nden yapılan açıklamada, GYODER'in standında yer alan ve Türkiye'deki mimarlık, mühendislik ve proje yönetim konularında hizmet sunan 200'ü aşkın şirketi temsil eden Design Hub Türkiye Platformu, dünya gayrimenkul sektörünün ilgisini çekti. 

Bu şirketlerin yurt dışı projelere erişmelerine ilişkin bir köprü görevi gören platform, Türk firmaları uluslararası arenada temsil ediyor. 

Türkiye Tasarım Vakfı, İGA, Kuzu Group ve Servotel sponsorluğunda, GYODER üyelerinin ortak paylaşımlı olarak tasarladığı GYODER standında, 23 ayrı üye firma ve 40'tan fazla kişi için ortak kullanımlı bir alan hazırlandı. 

GYODER in yeni konut modeli MIPIM de tanıtıldı: Türkiye de acil olarak bütünleşik konut politikası oluşturulmalı!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye gayrimenkul sektörünü temsil etmek ve elde ettikleri sinerjiyle uluslararası arenada da yer almak için MIPIM'e katıldıklarının altını çizdi. Çekici, konuya ilişkin açıklamasında "Üyelerimiz, tüm toplantılarını ve görüşmelerini GYODER standında gerçekleştirirken, hem kendi şirketlerini temsil ettiler hem de Türkiye’nin gayrimenkul imkanlarının tanıtımına katkı sağladılar" ifadelerini kullandı. 

MIPIM'de düzenlenen faaliyetlere de değinen Neşecan Çekici, fuarda gerçekleştirilen "Housing Matters!" başlıklı konferansın dünya genelinde ortaya çıkan barınma sorununa dikkati çektiğini belirtti. 

Gelişmiş ülkelerde dahi satılık veya kiralık konuta erişimde büyük sorunlar yaşandığını dile getiren Çekici, konferansta örneklenen çözümlere göre konut sorununa devletin el atmasının gerekli olduğunu dile getirdi. 

GYODER in yeni konut modeli MIPIM de tanıtıldı: Türkiye de acil olarak bütünleşik konut politikası oluşturulmalı!

YILDA 800-900 BİN KONUT İHTİYACI BULUNUYOR 

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, konuya ilişkin açıklamasında "Kamu-özel sektör işbirliğinin birçok örneği mevcut. Kentlerin ihtiyacına, nüfusuna ve dinamiklerine bağlı olarak özel çözümler üretilmeli. Bu anlamda evrensel adıyla 'Build to Rent' olan ve kiralık konut ihtiyacına yanıt veren modellerin özel bir örneği olarak GYODER Yeni Konut Modeli'nin ne kadar doğru bir çözüm önerisi sunduğunu bu uluslararası ortamda da test etmiş olduk" diye konuştu ve aldıkları olumlu geri dönüşlerin de kendilerini bu alanda daha motive ettiğini ve daha fazla çalışmaya teşvik ettiğini söyledi. 

Neşecan Çekici, Türkiye'nin senede ortalama 800-900 bin konut üretimine ihtiyacının olduğuna fakat şu anda 500-600 bin civarında üretim yapıldığına dikkat çekti ve bu üretimin ihtiyacı karşılayamadığının altını çizdi. 

"Ayrıca, deprem riski altında olan İstanbul'da, 5 sene içinde dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konut bulunuyor. Bunların 600 bini öncelikli durumda" diyen Çekici, ciddi bir bütünleşik konut politikasının acil koduyla Türkiye’nin gündeminde üst sıralarda olması gerektiğini dile getirdi. 

1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? Banka mevduat faizleri ve en yüksek mevduat faizi hesaplama!

Akbank'tan 0 faizli ihtiyaç kredisi için son 4 saat uyarısı! Borcu olanlar hesaplara tak diye yatan krediyi kaçırmayın

Maaşı 10 bin TL ve daha düşük olan emeklilere müjde: 'Emekli kartı' geliyor! Doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı..

Gram altın için son dakika uyarısı geldi! İslam Memiş çok dikkatli olun diyerek, 20 Mart'tan sonrasını işaret etti!


Geri Dön