29 / 04 / 2024

Maaşı 10 bin TL ve daha düşük olan emeklilere müjde: 'Emekli kartı' geliyor! Doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı..

Maaşı 10 bin TL ve daha düşük olan emeklilere müjde: 'Emekli kartı' geliyor! Doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı..

Seçim öncesi seyyanen zam olasılıkları emeklilerin hala gündemindeyken, maaşı 10 bin TL ve daha az olan vatandaşlar için yeni bir formül gündeme geldi. Emekli kartı ile foğalgaz, elektrik ve gıda yardımı yapılması planlanıyor. İşte ayrıntılar...



Milyonlarca emekli dört gözle maaşlarına seçim öncesinde seyyanen zam beklerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda söz konusu artış için kaynak olmadığına dikkat çekildi. 

Türkiye Gazetesi'nin aktardığına göre; AK Parti, başta en düşük emekli maaşını alanlara olacak şekilde dar gelirli vatandaşlar için  yeni destek programları üzerinde çalışmalara başladı. 

Maaşı 10 bin TL ve daha düşük olan emeklilere müjde: Emekli kartı geliyor! Doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı..

10 BİN TL VE 10 BİN TL'DEN DÜŞÜK MAAŞ ALANLARA EMEKLİ KARTI GELİYOR

AK Parti ve hükûmet nezdinde gerçekleştirilen toplantılarda seçim çalışmaları sırasında en çok karşılaşılan problem olan hayat pahalılığı ve emeklilerin durumuna ilişkin yeni bazı adımların atılması gerektiği gündemde yer aldı. 

Bu çerçevede, en düşük emekli maaşını alanlara ilişkin doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı ismi altında destek sağlanması önerisi tartışmaya sunuldu. 

Söz konusu planlamalara göre, 10 bin Türk Lirası ya da daha düşük maaş alan ve başka gelire sahip olmayan emeklilere emeklilik kartı verilecek. 

Maaşı 10 bin TL ve daha düşük olan emeklilere müjde: Emekli kartı geliyor! Doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı..

EMEKLİ KARTI NEDİR? 

Açıklanan detaylara göre, ‘Emekli kartı’ kapsamında kullanımlar doğalgaz, gıda ve elektrik harcamalarında yapılabilecek. Söz konusu karta, bu şartlar için kullanılmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından para yüklenecek. Düzenlemenin Ramazan Bayramından önce açıklanması öngörülenler arasında yer alıyor. 

AK Parti kurmayları,  gelecek süreçte aynı uygulamanın yalnızca asgari ücret geliri olan ailelere de yapılabileceğine, özellikle eğitim yardımı ismi altında desteklerin verilmesinin planlandığına dikkat çekti. 

Maaşı 10 bin TL ve daha düşük olan emeklilere müjde: Emekli kartı geliyor! Doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı..

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR? NE ZAMAN YATACAK? 

Geçim sıkıntısı geçen milyonlarca emekli dört gözle Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ödeneceği tarihi bekliyor. Kulislerden sızan son dakika bilgilerine göre, ikramiye ödemelerinin takvimi değişti. 

SSK, Bağ-Kur emeklileri için bayram ikramiyeleri yüzde 50 zam ile 3 bin Türk Lirası olarak güncellendi. Milyonlarca emeklinin yüzünü güldüren emekli bayram ikramiyelerinin Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı. Ancak ikramiye ödemeleri henüz yapılmadı. 

Emeklilerin merakla beklediği Ramazan Bayramı ikramiyelerinin Ramazan Bayramı'ndan bir hafta önce yani nisan ayının ilk haftasında ödenmesi bekleniyordu. Ancak kulislerden sızan son dakika bilgilerine göre, merakla beklenen yerel seçimlerden önce emeklilerin gönlünü almak adına Ramazan Bayramı ikramiyelerinin mart ayının son haftası hesaplarda olacağı ileri sürüldü. 

Merkez Bankası az önce resmen açıkladı! Dolar kuru yıl sonunda işte tam bu kadar olacak!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: 2019-2024 arasında  TOKİ  8.500 adet, KİPTAŞ 10 bin 39 adet konut teslim etti!

Türkiye'nin deprem gerçeği yine değişiyor! Prof. Dr. Tüysüz: Yeni deprem haritası 2025'te açıklanacak!

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!


Geri Dön