29 / 04 / 2024

Merkez Bankası az önce resmen açıkladı! Dolar kuru yıl sonunda işte tam bu kadar olacak!

Merkez Bankası az önce resmen açıkladı! Dolar kuru yıl sonunda işte tam bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini kapsayan ve merakla beklenen mart ayı anketini yayımladı. Peki dolar kuru yıl sonunda ne kadar olacak? 



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), merakla beklenen 2024 YILI mart ayı Piyasa Katılımcıları Anketini yayımladı. Söz konusu ankete göre katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 40,02 Türk Lirası şeklinde iken, bu anket döneminde 40,53 Türk Lirası şeklinde oldu. Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre 12 ay sonrası döviz kuru beklentileri de bir önceki anket döneminde 41,15 Türk Lirası şeklinde iken, söz konusu bu anket döneminde 42,79 Türk Lirası şeklinde gerçekleşti.

DÖVİZ KURU BEKLENTİLERİ 

Açıklanan detaylara göre 12 ay sonrası döviz kuru beklentileri de bir önceki anket döneminde 41,15 Türk Lirası şeklinde iken, söz konusu bu anket döneminde 42,79 Türk Lirası şeklinde gerçekleşti.

Merkez Bankası az önce resmen açıkladı! Dolar kuru yıl sonunda işte tam bu kadar olacak!

ENFLASYON BEKLENTİSİNDE ARTIŞ


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) anketine katılım sağlayanların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentileri bir önceki anket döneminde yüzde 42,96 şeklinde iken, bu anket döneminde yüzde 44,19 şeklinde oldu.

12 AY SONRASI


Yine söz konusu ankette yer alan detaylara göre 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 37,78 şeklinde iken, bu anket döneminde yüzde 36,70 şeklinde oldu.

Merkez Bankası az önce resmen açıkladı! Dolar kuru yıl sonunda işte tam bu kadar olacak!

24 AY SONRASI


24 ay sonrası TÜFE beklentisi de aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 23,05 ve yüzde 22,67 şeklinde gerçekleşti.

FAİZ BEKLENTİSİ

Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda meydana gelen cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentileri bir önceki anket döneminde yüzde 45,00 şeklinde iken, söz konusu bu anket döneminde yüzde 45,82 oldu.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi de bir önceki anket döneminde olduğu gibi bu anket döneminde de yüzde 45,00 şeklinde gerçekleşti.

GSYH BEKLENTİSİ YÜZDE 3.3 OLDU

Katılımcıların GSYH 2024 yılı büyüme beklentisi de bir önceki anket döneminde ve bu anket döneminde yüzde 3,3 şeklinde gerçekleşti.

Yine Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası anketine göre GSYH 2025 yılı büyüme beklentisi de yine bir önceki anket döneminde ve bu anket döneminde yüzde 3,8 şeklinde gerçekleşti.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: 2019-2024 arasında  TOKİ  8.500 adet, KİPTAŞ 10 bin 39 adet konut teslim etti!

Milli Emlak'tan 3 şehirde KDV'den muaf arsa ve arazi fırsatı!

Türkiye'nin deprem gerçeği yine değişiyor! Prof. Dr. Tüysüz: Yeni deprem haritası 2025'te açıklanacak!


Geri Dön