18 / 05 / 2024

mesken kirası için gelir vergisi

mesken kirası için gelir vergisi

2014 kira gelir vergisi ödemelerinde bir önceki takvim yılı içerisinde mesken kiralamalarından 3.200 TL'den fazla gelir elde edenlerin beyanname vermesi gerekiyor. İşte kira için gelir vergisi beyannamesi..

Ankara'da kirayı ödemediği için tahliye edilen kiracılar evi talan etti! 

Ankara’da 5 bin TL’ye kirada oturan ve kirasını ödemediği için mahkeme kararıyla tahliye edilen şahıslar, boşalttıkları evi talan etti. İşte ayrıntılar...

Yeşim Salkım, 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin TL yapan ev sahibine seslendi! Sırf çıkarmak için yapıyorsunuz...

Ünlü Şarkıcı Yeşim Salkım'da kira mağduru oldu. 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin liraya yükselten ev sahibine ''Sırf çıkartmak ve dolarla ev kiralamak için yapıyorsunuz'' diyerek isyan etti. 

Kiracılar aman dikkat! Mahkemeden kira ödemesi için emsal karar geldi: Şimdi bu detaya bakın!

Mahkeme, Bursa'da kirasını 22 kuruş eksik ödeyen kiracıyı haksız buldu. Kiracı için tahliye karar verildi. İşte ayrıntılar...

Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği!

Konut sahiplerinin en sık karşılaştıkları durumlardan biri olan kiraya verdikleri mülklerinin kira bedelleri tahsil edememeleri ve kiracının tahliyesidir. Peki, kirasını ödemeyen kiracı için ne yapılır? İşte Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği...

Mesa Mesken yeni konut projeleri için düğmeye bastı!

İstanbul'da sayısız konut projesi hayata geçiren Mesa Mesken yeni yatırımlar için düğmeye bastı. Firma yeni projelerinde bahçeli müstakil konutlar inşa edecek. 

Çankaya'daki bağ evi için kamulaştırma talebi!

Çankaya-Kuloğlu Sokak’taki tarihi bağ evinin son hali yürek burkuyor. 2017'de çıkan yangın nedeniyle ayakta duramayan bağ evi kimsesizler tarafından mesken edildi. Bağ evi için kamulaştırılma talep edildi. 

Kira ödemeyen kiracı için ne yapılabilir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, köşe yazısında kirasını ödemeyen kiracı için ne yapılmalı sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

ABD'de kiralar ve mortgage ödemeleri için 45 milyar dolarlık kaynak ayrıldı!

ABD senatosu tarafından onaylanan mali teşvik paketi kapsamında, düşük gelirli hanelerin kiraları ve mortgage ödemeleri için 45 milyar dolarlık kaynak ayrıldı. Kirasını ödemeyenler için icra yasağı Eylül 2021'e kadar uzatıldı. 

Zorunlu Deprem Sigortası bulunan meskenler için azami teminat tutarı ne kadar?

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 240 bin TL'den 268 bin TL'ye çıkartıldı.

Ankara Sanat Tiyatrosu'nun kirasını ödeyemediği için kapanması mecliste!

Ankara Sanat Tiyatrosu'nun pandemi sürecinde kirasını ödeyemediği için kapanmasına ve özel tiyatroların desteklenmesine yönelik Bakanlıkça yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Öykü Çelik: Kiramı ödeyebilmek için kredi çektim!

Oyuncu Öykü Çelik, geçirdiği zor günleri anlattı. Güzel oyuncu bir dönem kirasını ödeyebilmek için kredi çektiğini anlattı.

Kiracı için indirim yolu açıldı: Kiralar yarıya inebilir! 

Koronavirüs salgını döneminde kirasını ödemekte zorlanan işletme sahiplerini sevindiren gelişme yaşandı. İşleri bozulduğu için kirasını ödemeyen işyeri sahibi ,mahkemeye başvurarak kirasında yüzde 50 indirim sağladı.

Sinan Öncel: AVM'ler için ciro kirası en adil çözüm olacak!

''Ciro kirasından başka bir seçenek görünmüyor'' Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, ''Ciro kirası aynı zamanda tüm taraflar için en adil çözüm olarak görünüyor'' açıklamasında bulundu.

mesken kirası için gelir vergisi Haberi

mesken kirası için gelir vergisi

Kira için gelir vergisi beyannamesi!

2014 kira gelir vergisi ödemelerinde bir önceki takvim yılı içerisinde mesken kiralamalarından 3.200 TL'den fazla gelir elde edenlerin beyanname vermesi gerekiyor. Kira için vergi beyannamesinin 25 Mart'a kadar verilmiş olması gerekiyor.


Söz konusu beyanname vergi dairesine gidilerek verilebiliyor. Vergi dairesindeki mesken kira geliri için beyanname formunun alınması ve doldurulması gerekiyor.


Kira beyannamesi doldurulurken dikkat edilmesi gereken hususlar, Gelir İdaresi Başkanlığının yayımladığı Kira Geliri Elde Edenler İçin Yıllık Gelir Vergisi Beyanname Düzenleme Rehberi kapsamında yer alıyor.


Rehbere göre beyanname ve gelir elde edilen gayrimenkul sayısının beşten fazla olması halinde kullanılacak ek föy şu şekilde hazırlanıyor:


- Beyanname bir örnek doldurulacaktır.


- Mavi veya siyah tükenmez kalem kullanılarak BÜYÜK MATBAA HARFLERİ ile doldurulacaktır. 


- Okunaklı bir şekilde silinti ve kazıntı yapılmadan düzenlenmesine özen...