05 / 05 / 2024

mesken kurs olarak kullanılabilirmi

mesken kurs olarak kullanılabilirmi

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında meskenin kullanım şekli ile ilgili soruya yanıt veriyor. İşte, Tamer Heper 'in cevabı;

Konya Büyükşehir 24 taksitle ticaret, sanayi ve mesken sahası imarlı 4 arsa satacak! 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Karatay, Meram ve Selçuklu'da yer alan dört adet arsayı 24 taksitle satışa çıkardı. Söz konusu arsalar ticaret, sanayi ve mesken sahası imarlı olarak belirtildi.

2023 ehliyet kurs ve sürücü belgesi harç ücretleri ne kadar oldu? Ehliyet harç ücreti kaç TL oldu?

Ehliyet, veya resmi adıyla Sürücü Belgesi otomobil, otobüs, traktör gibi motorlu, veya motorsuz kara taşıtları için kullanılan resmi bir belge olarak kullanılıyor. Peki, 2023 ehliyet kurs ve sürücü belgesi harç ücretleri ne kadar oldu? İşte detaylar...

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 1. Etap için imzalar atıldı! Dev projeyi Mesa Mesken inşa edecek!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen Çınarköy Evleri 1. Etap sözleşmesi, Mesa Mesken ile 11 Nisan tarihinde imzalandı. Sözleşme bedeli 1 milyar 150 milyon TL olarak belirlendi. 

İzmir Balçova'da icradan satılık 25 mesken!

İzmir Balçova'da 10.921 meterkare alanda yer alan 25 mesken satışa sunuluyor. Taşınmazların toplam satış bedeli 5 milyon 802 TL olarak belirtiliyor.

Konya Meram'da 15 milyon TL'ye satılık arsa!

Konya İli Meram Belediyesi, Meram Kozağaç Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. İmar planında Mesken sahası olarak geçen arsanın satış bedeli 15 milyon TL olarak belirlendi.

Evin işyeri olarak kullanılması mümkün mü?

Bir apartman içerisinde yer alan mesken sahipleri, kimi zaman evini işyeri olarak kullanmak isteyebiliyor. Peki, evin işyeri olarak kullanılması mümkün mü? İşte yanıtı..

Mesa Mesken Mesa Sahill 224 projesi!

Mesa Mesken Mesa Sahill 224 projesi İstanbul Anadolu Yakası Kartal'da inşa ediliyor. Dairelerin 2+1 ve 3+1 olarak dizayn edildiği projede banka kredisiyle ödeme yapılabiliyor.

Konut işyeri olarak kullanılabilir mi?

Tapu kütüğünde mesken olarak kayıtlı bulunan bağımsız bölümün, tapuda gösterilen amacı dışında kullanılması mümkün müdür? Hukuk Müşaviri Avukat Asuman Tufan yanıtladı...

Çamlıca Mesa Mesken'de teslimler Temmuz 2015'te!

Mesa Mesken imzası taşıyan Mesa Çamlıca projesi İstanbul Üsküdarda inşa ediliyor. Projede daireler 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon ve 5 oda 1 salon olarak dizayn edildi.

Mesa Mesken Çamlıca'da teslimler Temmuz 2015'te!

Mesa Mesken imzasıyla Üsküdar'da yükselen Mesa Çamlıca Konutları'nda daire tipleri 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon ve 5 oda 1 salon olarak dizayn edildi. Projede teslimlerin Temmuz 2015'te yapılması planlanıyor.

Mesa Mesken Mesa Çamlıca iletişim!

İstanbul Anadolu Yakası Üsküdar'a bağlı Çamlıca'da yükselen projede 40 tane bahçeli daire bulunuyor. Mesa Mesken Mesa Çamlıca iletişim bilgileri kapsamında telefon numarası 0 216 402 11 15 olarak belirlendi.

Mesken kira artışı neye göre yapılır?

Yıllık olarak düzenlenen kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde, kira sözleşmesi aynı koşullarda yeni kira döneminde de uygulanıyor. Peki, mal sahibi kiraya nasıl zam yapar? Mesken kira artışı neye göre yapılır?

Tapuda mesken olan yerin işyeri olarak kullanılması mümkün müdür?

Tapuda iş yeri olarak görünen yerlerde, umuma açık istirahat ve eğlence yeri açılması için oy çokluğu yeterli oluyor. Peki, tapuda mesken olan yerin işyeri olarak kullanılması mümkün müdür?

mesken kurs olarak kullanılabilirmi Haberi

mesken kurs olarak kullanılabilirmi

Sitemizde bulunan 4 nolu meskeni kuran kursu olarak kullanmak istiyorlar. Bizler buranın mesken olduğunu, kurs için kullanamayacağını söyledik dinlemiyorlar. Bu yaptıkları yasal mıdır? • U.M. 


Kat mülkiyeti ile ilgili birçok yazım çıktı. Bunlardan hatırlayacaksınız, kat mülkiyetine tabi binalarda meskenler, sadece mesken olarak kullanılır. Şayet yönetim planmda özel bir hüküm yok ise meskenlerde sadece büro hizmeti verilebilir. 

Ancak bunlar yönetim planı ile yasaklanabilir. Yani yönetim planmda "Meskenler meskenden başka amaçla kullanılamaz" anlamına gelen bir cümle var ise bu halde büro olarak dahi kullanılamaz. Anlattığınız olayda açılacak kuran kursu büro değildir. Bir eğitim kurumudur ki eğitim kurumları meskenlerde açılamaz. Bir de yönetim planınıza bakm, burada da meskenlerin, meskenden başka amaçla kullanılamayacağı kaydı var ise zaten olayın tartışılacak yönü dahi kalmamıştır. Konu kat mülkiyeti...