05 / 05 / 2024

Mesken Meher konut projesi

Mesken Meher konut projesi

İran'a 2011'de 57 bin konutluk Mesken Meher projesiyle giren Kuzu Grup, ilk etabı teslim etti. Dünya ülkelerinin gözünün İran'da olduğuna dikkat çeken Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "İran'da Türk firmaları öne çıkacak" dedi.

1947'de konut kira fiyatlarında yeni yasa! İkametgah ve mesken olarak kullanılan konutlara farklı zam yapılmış!

1947 yılında konut kiralarına dair kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda son şeklini alarak, Meclise verilmiş ve yapılan teklifle karma komisyona havalesi kararlaştırılmış.

Mesa Mesken'in yeni konut yatırımları yolda! 

Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, şirketin güncel yatırımlarına ve gelecek yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki Mesa Mesken yeni projelere imza atacak mı? İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 1. Etap projesi başlıyor! 

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 1. Etap projesinin yer teslimi yüklenici Mesa Mesken'e 14 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 1. Etap için imzalar atıldı! Dev projeyi Mesa Mesken inşa edecek!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen Çınarköy Evleri 1. Etap sözleşmesi, Mesa Mesken ile 11 Nisan tarihinde imzalandı. Sözleşme bedeli 1 milyar 150 milyon TL olarak belirlendi. 

Mesa Mesken yeni konut projeleri için düğmeye bastı!

İstanbul'da sayısız konut projesi hayata geçiren Mesa Mesken yeni yatırımlar için düğmeye bastı. Firma yeni projelerinde bahçeli müstakil konutlar inşa edecek. 

Konut kira geliri istisnası 2021!

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen hasılatın belli bir kısmı gelir vergisinden istisna tutuluyor. Bu tutar 2021 yılı için belirlendi. İşte konut kira geliri istisnası 2021...

Konut kira geliri vergi istisnası 2021!

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen hasılatın belli bir kısmı gelir vergisinden istisna tutuluyor. Bu tutar 2021 yılı için belirlendi. İşte konut kira geliri vergi istisnası 2021...

Değerli Konut Vergisinde hedef 350 milyon TL!

Değerli Konut Vergisi kapsamında Türkiye’de bulunan mesken (konut) nitelikli taşınmazlardan bina vergi değeri 2021 yılı için 5 milyon 227 bin TL’yi aşanlar giriyor. Değerli konut vergisi için 2021 yılı bütçe gelirinde 350 milyon TL'lik hedef belirlendi.

Değerli konut vergisi için geri sayım başladı!

Geçen yıl gündeme gelen değerli konut vergisi, Türkiye sınırları içerisinde bulunan ve değeri 5 milyon TL'nin üzerinde olan mesken nitelikli taşınmazları kapsıyor. Değerli konut vergisine ilişkin mükellefiyet 2021 yılının başından itibaren başlıyor.

Değerli konut vergisi için flaş gelişme!

375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında değeri 5 milyon TL'yi aşan mesken nitelikli taşınmazlardan 'Değerli Konut Vergisi' alınması öngörülüyor.

2021'in yeni vergisi: Değerli Konut Vergisi! 

DKV, adında da yazıldığı gibi sadece tapuya konut/mesken olarak tescil edilmiş gayrimenkuller için geçerli. Peki değerli konut vergisi nasıl hesaplanır? Değerli konut vergisi ertelenir mi?

Değerli konut vergisi ödemeleri 3 ay sonra!

Türkiye'de yer alan mesken konumundaki taşınmazlar için değerli konut vergisi alınıyor. Peki değerli konut vergisini kimler öder? Değerli konut vergisi ne zaman ödenecek?

Değerli konut vergisini kimler öder?

Türkiye'de yer alan mesken konumundaki taşınmazlar için değerli konut vergisi alınıyor. Peki değerli konut vergisini kimler öder? Kimler değerli konut vergisinden muaf tutulur? Değerli konut vergisi nasıl hesaplanır? İşte değerli konut vergisine ilişkin her şey...

Mesken Meher konut projesi Haberi

Mesken Meher konut projesi

İran'a 12 yıldır uygulanan ekonomik ambargonun sona ermesiyle birlikte Türkiye başta olmak üzere bölge ülkelerdeki inşaatçıların gözleri İran pazarına çevrildi. İran'da 2011'de 57 bin konutluk projeye imza atan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, pazarda en fazla Türk firmalarının öne çıkacağını söyledi. Kuzu, "Ambargolara rağmen yaklaşık 14 milyar dolarlık ticaret ilişkimizin olduğu İran'a coğrafi açıdan da yakın olmamız, Türkiye'nin İran'daki normalleşme sürecinden kârlı çıkacağına işaret ediyor" dedi. İnşaat sektörü açısından İran'da önemli bir altyapı iş hacmi olduğunu belirten Kuzu, "Özellikle toplu konutlarla kentlerin yüzünün yenilenmesi sürecinde alanında deneyimli Türk firmaları aktif olarak rol alacak" yorumunu yaptı. 


'İLK ETABI TESLİM ETTİK' 

Yıllar önce girdikleri İran pazarında 57 bin konutluk projeye imza attıklarını belirten Kuzu, Mesken Meher projesinin Tahran eyaletinin Parandan şehrindeki...