05 / 05 / 2024

mesken tapusu ile dükkan tapusu

mesken tapusu ile dükkan tapusu

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Dükkan tapusu nasıl alınır?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Hisseli tapusu olanlar aman dikkat! Haciz durumunda gayrimenkule aniden yeni ortak gelebilir!

Tapu, vatandaşların gayrimenkulleri üzerindeki haklarını belgeleyen önemli bir doküman. Hisseli tapu ise hak sahibinin birden çok kişi ile ortak olduğunu belgeliyor. Peki, Hacizli hisseli tapusu olanlar satış yaparken nelere dikkat etmeli?

Sümer Mesken İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sümer Mesken İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Abdullah Sümer tarafından kuruldu.

Mesken Şehircilik Danışmanlık Ve Araştırma Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mesken Şehircilik Danışmanlık Ve Araştırma Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Miray Özkan ve Seçil Özalp ortaklığında kuruldu.

Mesken Geliştirme İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Mesken Geliştirme İnşaat Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Orkun Beyaz tarafından kuruldu.

Ayg Mesken Ve Altyapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayg Mesken Ve Altyapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Alper Yeğin tarafından kuruldu.

Ayg Mesken Ve Altyapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayg Mesken Ve Altyapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün 1 milyon TL sermaye bedeli ile Alper Yeğin tarafından kuruldu.

Hisseli ev tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli tapu, hisseli ev genellikle miras yolu ile aile içinde çocuklara veya akrabalara kalabilir. Ancak bu tapu çoğu zaman sorun teşkil eder. Peki Hisseli ev tapusu nasıl ayrılır? İşte detaylar!

Ev tapusu başkasına nasıl devredilir?

Tapu devri herhangi bir mülk için yapılabilir. Bu işlemler tapu ve kadastro genel müdürlükleri vasıtası ile gerçekleşir. Peki Ev tapusu başkasına nasıl devredilir? İşte detaylar!

Kaç çeşit ev tapusu var? Tapu çeşitleri nelerdir?

Tapu çeşitleri var mı? Kaç çeşit ev tapusu vardır? Bu sorular tapu ile ilgili en sık sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen detaylar!

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 1. Etap için imzalar atıldı! Dev projeyi Mesa Mesken inşa edecek!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen Çınarköy Evleri 1. Etap sözleşmesi, Mesa Mesken ile 11 Nisan tarihinde imzalandı. Sözleşme bedeli 1 milyar 150 milyon TL olarak belirlendi. 

Mesa Mesken'de 3 yeni genel müdür yardımcısı ataması! 

53 senedir gayrimenkul sektöründe güven ve kalite ile öne çıkan Mesa Mesken'de 3 yeni genel müdür yardımcısı ataması yapıldı. 

Ekşioğlu Mesken Yapı İnşaat Mimarlık Ve Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekşioğlu Mesken Yapı İnşaat Mimarlık Ve Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakkı Hakan Ekşi, Yavuz Sultan Ekşi tarafından kuruldu.

Ay Mesken Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Ay Mesken Yapı Limited Şirketi Üsküdar’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Salih Aydaşli ve Sevdal    Aydaşli tarafından kuruldu.

mesken tapusu ile dükkan tapusu Haberi

mesken tapusu ile dükkan tapusu

Müteahhit ile kat karşılığı inşaattan bir dükkan almıştım. 17 yıldır burada market çalıştırıyorum. Ancak hâlâ tapu almış değilim. Belediye benden tapu istiyor. Bu tapuyu nasıl alırım?


Bu işin doğru yolu müteahhit ile yaptığınız sözleşmeye göre müteahhidin size tapuyu vermesidir. Müteahhitten aldığınızı söylediğiniz için bu çözümü öneriyorum. Şayet arsa sizin idi ise ve arsanızı müteahhide vermiş iseniz yanıtım farklı olacaktı. Müteahhidin size tapuyu vermemesi karşısında bu iş ancak mahkemede hallolur. Dava açarak tapu iptali ve adınıza tescil talebinde bulunacaksınız. Tabii bu davada da gayrimenkulün bugünkü durumu önemlidir. Şayet tapuda kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulmuş ise bu halde bağımsız bölümün tapusunun adınıza tescilini talep sonuç verebilir. Şayet kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulmamış ise yani gayrimenkul tapuda halen arsa olarak tescilli...